ÇANKAYALILAR 100+ YAŞ KULÜBÜNDE ŞARKILARLA KEYİFLENDİ

ÇANKAYALILAR 100+ YAŞ KULÜBÜNDE ŞARKILARLA KEYİFLENDİ

Çankaya Belediyesi 100+ Yaş Kulübü, Çankaya?nın ileri yaştaki gençleriyle üniversite gençlerini buluşturdu.

 Çankaya bölgesinde yaşayan yaşlılara yönelik eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel faaliyetlerin paylaşma ve buluşma noktası olan ve Çankaya Belediyesi’nce 2013 mart ayında Ayrancı semtinde açılan 100+ Yaş Kulübü, bayramı erken yaşadı. Emekli olduktan ve çocuklarının da bir hayat kurmasından sonra evlerinde yalnız kalan yaşlıları, eve hapsolmaktan kurtarma düşüncesiyle kurulan 100+ Yaş Kulübü, keyifli sohbetlerin yapıldığı, bilgilendirme ve eğlence amaçlı çeşitli etkinliklerin yer aldığı sıcak bir ortam imkanı sunuyor.

 

 

NESİLLER ARASI ETKİLEŞİM

100+ Yaş Kulübü’nde bu defa çay saati yapılarak geçmişin şimdiki nesil ile geleceğin neslinin buluşmasına ön ayak olundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da iştirakçi olarak yer aldığı “Ayna Projesi” ile gençlerin ve yaşlıların bir araya geldiği çay saatinde, tango şarkıları ve Türk Sanat Müziği’nin unutulmayan eserleri hep bir ağızdan seslendirildi.

Toplumun kırılgan gruplarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi, toplumsal hayata faydalı bireyler olarak kazandırılması ve bütünleşmenin sağlanması amacıyla gençleri ve yaşlıları bir araya getirme çalışmaları yapan Hacettepe Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Araştırma ve Uygulama Merkezi (HÜSSAM) üyeleri üniversite öğrencilerinin de geniş katılım gösterdiği programda yeni nesil, eski neslin deneyimlerini dinleme ve anlama imkanı buldu.  

Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Uzmanlığı öğrencilerini temsilen konuşan 3. Sınıf öğrencisi Kaan Sağlam gençleri ve yaşlıları buluşturan “Ayna Projesi”nin Kalkınma Ajansı tarafından da desteklendiğini söyledi. Sistem ve Jenerasyon Derneği tarafından yapılan  ‘Nesiller Arası Etkileşim ve Aktif Yaşama Katılma’ programı kapsamında yaşlılarla çeşitli ortamlarda bir araya geldiklerini ifade eden Kaan Sağlam, “Hem öğrenim gördüğümüz bölüm itibariyle hem de toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirmek amacıyla, büyüklerimizle bu defa 100+Yaş Kulübünde buluştuk. Bu buluşma bizler için heyecan ve deneyim, onlar içinse mutluluk ve memnuniyet ortamı yarattı.” dedi. Projenin koordinatörü Sosyal Hizmet Uzmanı Damla Güner de bu tür buluşmaların yaşlıları mutlu ettiğini söyledi.  

 

SEMT SAKİNLERİ “BELEDİYE İYİ BİR İŞ YAPMIŞ”

100+Yaş Kulübü’nün açılmasından dolayı Çankaya Belediyesi’ne teşekkür eden Ayrancı sakinlerinden Mukaddes Süslü (77), Muazzez Özoğul (74) ve Nedret İlkay (80) kulübün varlığının kendileri için bir eğlence ve meşgale ifade ettiğini, burada hoş sohbetler ederek keyifle zaman geçirdikleri belirttiler.

Muazzez Özoğul, “ O kadar iyi oldu ki, anlatamam. Biz arkadaşlarımızla buraya gelebildiğimiz gibi burada yeni arkadaşlar da ediniyoruz. Bizim için bundan sonrası tatlı dil güler yüz… Gençlerle bizi bir araya getiren Belediye, iyi bir iş yapmış. Biz artık kabul günlerimizde de burada bir araya geliriz. Sağ olsunlar…” diye konuştu.

Bölge sakinlerinin hiçbir koşul gerektirmeden yararlanabileceği Çankaya Belediyesi 100+ Yaş Kulübü’nde masa tenisi, satranç, tavla gibi oyunların yanı sıra çaylı sohbetler, doğum günü kutlamaları, tiyatro ve dans gösterileri, film ve belgesel gösterimleri, eğitim ve seminer gibi hizmetler veriliyor. Günlük gazete, dergi ve kitap okuma imkanı da olan kulüpte, ağız ve diş sağlığı ile hemşirelik hizmetleri de veriliyor. 

Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu