Çankırı Caddesi´ni kamulaştırıp pavyonları kaldıracağız

Çankırı Caddesi´ni kamulaştırıp pavyonları kaldıracağız

Sabaha karşı internet üzerinden yaptığı canlı yayınları sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ulus ile Dışkapı arasında yer alan Çankırı Caddesi´nin kamulaştırılarak, bölgedeki pavyonların kaldırılacağını açıkladı. Gökçek, Mamak, Altındağ ve

Başkan Gökçek, sosyal medya uygulaması Periscope´ta, önceki gece sabaha karşı 05.00´te yaptığı yayında belediye olarak yapacakları bazı projeleri anlatırken takipçilerinin sorularını da yanıtladı. Takipçilerinin ‘Pavyonları ne zamankapatacaksınız?´ sorusu üzerine Gökçek şu açıklamaları yaptı:
“Ulus´taki pavyonlardan çok şikayet geliyor. Zaten orada kamulaştırma faaliyetleri devam ediyor. Özellikle bizim yeni bir projemiz var; anlatmadığımız. Ama Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan tarafından da olabileceği ifade edilen yeni bir proje; Çankırı Caddesi´ni kamulaştıracağız. Bu konuda Hükümetimiz bize kaynak sağlayacak. Gelecek paralarla Çankırı Caddesi´nin kamulaştırılması, Çankırı Caddesi´nin altından tünel yolun geçmesi, üstünün yaya yolu olarak düzenlenmesi, Çankırı Caddesi´ndeki uygun kullanılabilecek durumda olan otellerin yurt ve bazı binaların da Hacı Bayram Üniversitesi´nin fakülteleri haline getirilmesi planlanıyor. İnşallah bu gerçekleşince pavyonlar zaten otomatikman kalkmış olacak, böyle bir hazırlığımız var. 

ÜSTÜ MEYDAN ALTI YOL

Düşündüğümüz alt geçidi de şu anda İller Bankası ile Gençlik Parkı arasından girerek YIBA Çarşısı´ndan çıkacak şekilde halletmeye çalışacağız. Aynı zamanda da Hacı Bayram´ın alt tarafında eski Bentderesi tabir edilen yerden; Kevgirli Sokak´tan giren bir alt tünelin de Ankara Palas´ın önünden geçmesi söz konusu. Üst kısmı AnkaraMeydanı olacağı için trafik tamamen aşağıdan işleyecek. Otobüsler aşağıda duracak. Böyle güzel bir projemiz var, hazırlık yapıyoruz. İnşallah Allahyapmayı nasip eder.

DEMEK Kİ OTOPARK ÇETELERİ OLUŞTU

Katılımcıların, “Hastaneler çevresinde çok yüksek otopark paralar alıyorlar?” sorusu üzerine Gökçek, “Hacettepe civarını söylüyorsanız, aslında biz para almıyoruz. Demek ki orada çeteler oluştu, korsan otoparkçılar bu paraları alıyor. Önümüzdeki günlerde yeniden bu yolları paralı otopark yapıyor ve bizim Belediye şirketimiz BELTAŞ işletecek. İnşallah o zaman bu durumları düzeltmiş oluruz” derkin, “ODTÜ´yü yıkacak mısınız?” sorusuna şu cevabı verdi:
“ODTÜ´yü niye yıkayım? Tamam ODTÜ´deki sol taban beni sevmez ama ODTÜ´nün içerisindeki öğrencilerin çok büyük bir ekseriyeti özellikle sağduyulu insanlardır. ODTÜ, bizim bir bilim yuvası olarak kabul ettiğimiz bir yer.”

MAMAK, ALTINDAĞ VE DİKMEN´E METRO LAZIM

Gökçek, “Gölbaşına metro projeniz var mı?” sorusuna “Gölbaşı´na nüfusu açısından açık söyleyeyim, metronun gelmesi gereken bir yer. Örneğin Mamak´a metro lazım, Altındağ´a metro lazım, Keçiören´in metrosu daha yeni bitti. Sincan´ın metrosu var. Etimesgut´a da banliyö treni geliyor. Raylı sistem geliyor. Çankaya´nın da belli noktalarına lazım. Çayyolu´na doğru gittik ama Dikmen tarafına özellikle Sinpaş´ta yapılmış olan binalara doğru, yoğun metrolar lazım. Onlar yapıldıktan sona inşallah Gölbaşına gelir, bu da herhalde 10 yıldan önce kesinlikle olmaz, realist olmak lazım” cevabını verdi.



Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli