Canlı bomba kendini patlattı!

Canlı bomba kendini patlattı!

Ankara´da, Haymana yolu civarında bombalı araçla eylem hazırlığındaki iki terörist, düzenlenen operasyonda polisin "teslim ol" çağrısı üzerine kendilerini patlattı. Teröristlerin kimlikleri belli oldu. Hainler aracın üzerine Türk bayrağı da asmışlar... De

 Ankara´da, Haymana yolu civarında bombalı araçla eylem hazırlığındaki iki terörist, düzenlenen operasyonda polisin "teslim ol" çağrısı üzerine kendilerini patlattı. .

Ankara Valisi Erkan Topaca, Haymana yolu üzerinde bir kulübede bazı şahısların görülmesi üzerine operasyon başlatıldığını söyledi. Topaca, teröristlerin teslim ol çağrılarına uymadıklarını, daha sonra ise kendilerini patlattıklarını belirtti. Topaca, teröristlerin Kendilerini kamufle etmek için Türk bayrağı astıklarını kaydetti. 

Ankara patlama ilk fotoğraf

 

İşte Vali´nin açıklamaları:

Nasıl ihbar geldi. Emniyetimizin çalışmalarıyla bu olay diyarbarıda bir ihbar üzerine polisin aardıoğı şahıslardı. dün vatandaşın bir kadın bir erkek ve üçüncü bir şahıs ihbar üzerine bu bölge üzerine yoğunlaşıldı. Yapılan incelemede kulübede oldukları anlaşıldı.
Sabaha karşı operasylon yapılarak teslim olmaları yönünde ikaz yapıldı olumlu cevap vermediler. Daha biz müdahale etmeden kendilerini patlattılar. Yapılan incelemede bingöl doğumlu faruk aslan isimli şahsın kimliğine ulaştık. Bir bayan olduğunu düşünüyoruz ancak henüz kimliği belli değil. Arkadaşlarımızın şüphelendiği üçüncü bir şahıs var. Tespit etmeye çalışıyoruz.
200 kilogram civarında amanyom nitrat olduğunu iki kalıp plastik patlayıcı var. Olayı belki daha ayrıntılı biçimde delliler topluyorlar alandı. Amacı neresiydi nereyi patlatmak istiyorlardı, kesin bir şey söylemek istiyorlar.

Gar patlamasının yıl dönümü var bununla ilgili bir hedef olabilir. Allah´a şüktür fırsat verilmeden duyarlı vatandaşlarımızın ihbarıyla etkisiz hale getirdiler. kendi kendilerini patlattılar etkisiz hale getirdiler. Bir araç var parası verilip satın alınmış. Ardaca Türk bayrağı asılmış. Eylemde kullanılacağını düşünüyoruz. dikkat çekmemek için böyle kamufule etmişler. Kötü niyetli kişiler bazı kutsal değerlerimizi

"PKK´YI İŞARET EDİYOR"

Ankara Valisi, "canlı bombalar hangi örgütten" sorusuna ise şu cevabı verdi; "Henüz bir örgüt zikretmek mümkün değil gibi gözüküyor. PKK bağlantılı olma ihtimali yüksek gözüküyor. Henüz tam bilgilere ulaşamadık. Bayanın kimliği belli değil, 1 kişinin kimliği belli. Olayın planlanma şekliyle PKK´yı işaret ediyor." dedi.



Anahtar Kelimeler: Canlı bomba kendini patlattı

Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli