Cavcav`dan "gazozuna kupa" eleştirisi

Cavcav`dan

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Ziraat Türkiye Kupası`na ilişkin "gazozuna kupa" eleştiri yaparak, "Gazozuna mı oynuyoruz, kupasına mı belli değil" ifadesini kullandı.

İlhan Cavcav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası statüsünün Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından belirlendiğini ve kulüplerin de buna uymak zorunda olduğu için maçlara çıktıklarını vurguladı.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ`ın "Kupa statüsü değişmeli, bunu TFF Başkanına ileteceğiz" açıklamasına da değinen İlhan Cavcav, "Bu Gümüşdağ`ın yalnız vereceği bir karar değil. Konu önce Kulüpler Birliği`nde değerlendirilir, görüşülür ve alınan ortak karar TFF`ye götürülür. `Ben yaptım` devri bitti. Gümüşdağ kardeşimiz statü hakkında düşüncesi neyse önce bizimle ve diğer kulüplerle paylaşmalı" diye konuştu.

Cavcav, Ziraat Türkiye Kupası`nın kulüplere ek masraflar getirdiğine dikkati çekerek, "Konya`ya gittik, inanın hesaplara bakamadım. Bir maça gidiyorsunuz, masrafınız gelirinizden fazla yani anlayacağınız astarı yüzünden pahalıya geliyor, adeta gazozuna kupa. Yedeklerle çıksan bir dert çıkmasan başka. Kim bilir kaç futbolcu sakatlandı maçlarda" ifadelerini kullandı.

Futbolda, geleneğin önemini de vurgulayan Cavcav, statünün sürekli değişmesini de eleştirerek, "Bırakın statüyü, finali hep aynı tarihte, aynı şehirde oynayan ülkeler var. Biz sürekli değiştiriyoruz. Daha önce de söylemiştim, Türkiye Kupası Finali, Türkiye`nin başkenti Ankara`da oynanmalıdır" dedi.

Grup Sistemi Yanlış

Cavcav, Türkiye Kupası`nda uygulanan grup sisteminin yanlış olduğunu savundu. Statünün sürekli değiştiğini işaret eden Cavcav, "Adı üzerinde, Türkiye Kupası bu. Ama statüsüyle senede bir oynarsanız kupanın prestiji kalmaz. Gazozuna mı oynuyoruz, kupasına mı belli değil. Statü kalıcı ve daha prestijli hale getirecek şekilde değiştirilmeli. `Şu İstanbulluları kaç defa karşılaştırabilirim` diye statü icat ediyor. Bunlar yanlış hesaplar. Bak kupa gazoz kupasına döndü, elli tane maç oynandı gruplarda. Tribünde yüz bin kişi seyretmiş midir? Emin değilim" şeklinde konuştu.

 



Ankara

18.04.2024

  • İMSAK 04:28
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:01
  • Perşembe 23.8 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu