ÇELİK BAŞKAN 12´DEN VURACAK

ÇELİK BAŞKAN 12´DEN VURACAK

Millet İttifakı CHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Celal Çelik: “Etimesgut´un sorunlarını çok iyi biliyoruz” Etimesgut´a “Atatürk Orman Parkı” geliyor

Millet İttifakı CHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Celal Çelik,  Etimesgut´ta  değişim rüzgarlarının estiğini belirterek bu değişimin temelini oluşturacak 12 projesini açıkladı. Seçimlere  “Çelik Başkan” sloganı ile hazırlanan Celal Çelik, “Etimesgut´un sorunlarını çok iyi biliyoruz ve tüm bu sorunlar için projelerimiz hazır. Bağlıca´da ağaçlandırma çalışmalarıyla 300.000 metre karelik alana yapacağımız Atatürk Orman Parkı projesi de Etimesgut´un hizmetine sunmak için sabırsızlandığımız projelerden biri ” diye konuştu.

Etimesgut kentin merkezi olacak

Büyüyen ve gelişen bir ilçe olmasına rağmen Etimesgut´un hak ettiği değeri göremediğini vurgulayan CHP ve İyi Parti´nin Etimesgut´taki ortak adayı Celal Çelik, Etimesgut´un sorunlarına derman olacak 12 projesini açıkladı. Seçimi kazanmaları durumunda “Merkez Etimesgut Projesi” ile Etimesgut´u her bakımdan modern bir yaşam ve ticaret merkezine dönüştüreceklerini söyleyerek sözlerine başlayan başkan adayı, “Amacımız Etimesgut merkezini Ankara´nın nabzının attığı bir kent merkezi haline getirmek. Etimesgut´u Ankaralılar için bir çekim merkezi yapacağız” dedi. Bağlıca´da bulunan 300.000 metre kare büyüklüğündeki park alanını mutlaka değerlendirmek istediklerinin altını çizen Çelik, ağaçlandırma ve çevre düzenlemeleri tamamladıktan sonra buranın “Atatürk Orman Parkı” olarak tüm Etimesgut´un hizmetine sunulacağını söyledi.

Kadın üretecek aile kazanacak

Etimesgut´a 10 km mesafede bulunan 7 üniversitede on binlerce öğrenci olmasına rağmen Etimesgut´un öğrencilerin yaşamayı tercih ettiği bir semt olmadığına değinen Çelik´in bir başka vaadi ise “Kampüs Etimesgut” projesi oldu. Çelik, proje kapsamında yapılacak öğrenci yurtları ile Etimesgut´un gençler için bir yaşam alanı haline getirileceği ve böylelikle Etimesgut´un Ankara´nın genç kenti olacağını söyledi. Hizmetlerinde gençler kadar kadınlara da önem ve öncelik verdiklerini belirten Çelik, “Geçimin giderek zorlaştığı bugün, Etimesgutlu kadınların emeğinin değer bulmasını sağlamanın görevimiz olduğunu düşünüyoruz. Bu amaç doğrultusunda “Kadın üretiyor, Aile Kazanıyor” projesiyle kadınların el emeği ve göz nuru ile ürettikleri ürünleri haftanın 6 günü farklı semtlerde yazın açık, kışın ise kapalı pazar alanlarında satışa sunmaları sağlayacağız” diye konuştu. Celal Çelik´in aile, kadın ve çocuklara dair projeleri arasında Etimesgut´ta psikolog ve sosyal hizmet uzmanları eşliğinde aile danışmanlığı görüşmelerinin yapılması için “Aile Danışma Merkezleri”nin açılması, her sene çocukların hünerlerini sergileyeceği, sinema gösterimlerinin, tiyatro oyunlarının sunulacağı bir Çocuk Festivali´nin organize edilmesi de yer aldı.

“Halk Meclisleri” ile güven yeniden sağlanacak

Çelik, “100 Yaş Evleri” projesiyle 60 yaş ve üzeri yaşlılar için ise kurslar, sosyal ve kültürel gelişim faaliyetleri, sağlıklı yaşlanma ve yaşlılık eğitimi programları ve danışmanlık hizmeti alabilecekleri mekanlar oluşturmayı planladıklarını açıkladı. Halktan temsilcilerin yer alacağı Halk Meclisleri´ni faaliyete geçirmek istediklerini söyleyen Çelik, “Halk Meclisleri ile Etimesgut´ta atılacak her adımda artık Etimesgutlunun sözü, harcanan her kuruşta Etimesgutlunun gözü olacak. Halkımızın güveni yeniden sağlanacak ” ifadelerini kullandı. Çelik´in açıkladığı projeler arasında, yoksul vatandaşlar için Etimesgut İhtiyaç Bankaları´nın oluşturulması, engellilere özel online bir sosyal medya platformunun kurulması, “Sağlığa Pedal Çevir” projesiyle bisiklet istasyonlarına faaliyete geçirilmesi ve sokak hayvanlarının beslenebilmeleri için uygulanacak “Artık” Yemeklerle Hayvan Dostlarımız Doyacak projesi de bulunuyor.



Anahtar Kelimeler: ÇELİK BAŞKAN VURACAK

Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı