ÇELİK “KADINLAR İÇİN ETİMESGUT´TA DEĞİŞİM BAŞLIYOR”

ÇELİK “KADINLAR İÇİN ETİMESGUT´TA DEĞİŞİM BAŞLIYOR”

Millet İttifakı Etimesgut Adayı Celal Çelik, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nde Eryaman´da düzenlenen etkinliğe katılarak, kadınlar için daha iyi bir geleceğe dair görüşlerini ve bu amaca yönelik atacağı adımları paylaştı.

Etkinliğe, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş´ın eşi Nursen Yavaş, Etimesgut Adayı Celal Çelik´in eşi, Aylin Nazlıaka, CHP Ankara Kadın Kolları Başkanı Türkan Çınar, CHP Etimesgut İlçe Başkanı Ayhan Yılmaz katılım sağladılar.

Kadınların sorunlarının ve çözüm önerilerinin konuşmacılar tarafından ele alındığı toplantıda söz alan Celal Çelik; kadınlarımızın cefakar kadınlar olduğunu, her zaman eşinin çocuğunun yanında olma mücadelesi vermelerine rağmen unutulan kadınlar olduğunu ama kendisinin de bir eş ve iki kız çocuğu babası olarak, kadınların emeklerinin en yüce değer olduğunu yaymak için elinden geleni yapma anlamında buradan söz verdiğini belirtti. Kadınlar Günü´nü kutlarken, aslında bir gün değil her gün başımızın üstünde taşınması gereken değerler olarak görmemiz gerektiğini ve bu anlamda kendisine düşen görevleri yapacağını vurguladı.

“Benim belediye başkanı olduğum Etimesgut´ta kadınlar dimdik bir şekilde yaşayacaklar, modern bir şehri kadınlarımızla birlikte yaratacağız.” diyen Çelik, belediye meclis üyesi kadınların sayısının artmasını istediğini ancak bu anlamda kadın-erkek eşit sayısının sağlanamaması dolayısıyla özürlerinin kabulünü istedi. O güzel yürekleriyle belediyeyi yönetmek için mutlaka bir formül bulacağını, 13 yıl hakimlik yapmış biri olarak adalet-eşitlik duygusunun önemini bildiğini ve Etimesgut´a kadın eli değmesi konusundaki samimiyetine inanılmasını istedi.

Çelik, Etimesgut´ta ciddi sorunlar bulunduğunu, yaşayan bir şehir olmaması, güvenlik sorunlarının bulunması ve sokaklarının karanlık olması sebebiyle saat 19.00´dan sonra kadınların evlere hapsolduğunu, bu döngünün esnaf kazancını da olumsuz etkilediğini belirtti. Göreve gelir gelmez ilk işinin sokakları ışıl ışıl aydınlatmak ve güvenlik sorununu gidermek olacağının mesajını veren Çelik, bir kamu görevlisi olarak Atatürk tarafından kadınlara verilmiş hakların Etimesgut´ta kesintisiz olarak uygulanması için çabalayacağını söyledi.

“Yalnız kadınlara değil bütün insanlara ırk-mezhep-din ayrımı yapmaksızın adil ve eşit hizmet yapacağım, Etimesgutluların tamamının Belediye Başkanı olacağım.” vurgusunu yapan Çelik, Etimesgut´un mevcut Belediye Başkanından eşit hizmet götürmediği için şikâyetler olduğunu, görevi devraldığında bir kamu görevlisi olarak ilçenin her santimetrekaresine hizmet yapmak konusunda iddialı olduğunun altını çizdi.

Çelik, Etimesgut´un modern ve yaşayan bir şehir olabilmesi, bölge ve civarında bulunan 7 üniversitedeki 200.000 nüfusluk öğrenci kesiminin en azından 100.000´i çekecek cazibede bir yer olması için tiyatrolar, sinema, konser alanları, modern devasa öğrenci yurtları, kütüphaneler yaparak bölgedeki esnafın da kazanmasını sağlayacağına dikkat çekti.

Etimesgut´un sorunlarını belediye binasında oturarak değil, tıpkı Fethi Yaşar, Yılmaz Büyükerşen gibi örnek belediye başkanlarının usulüyle halkla iç içe olarak, bizzat yerinde gören ve çözen bir Belediye Başkanı olacağını söyleyen Çelik, bugüne kadar Etimesgut´taki potansiyelin “irade eksikliği yüzünden” değerlendirilemediğinin açıkça görüldüğünü belirtti.

Çelik, Bağlıca´da bulunan 300.000 metrekarelik araziye Atatürk Orman Parkı (AOP) yapılacağını, ağaç dikme alışkanlığını destekleyerek kadınlar ve çocukların yardımıyla Etimesgut´ta bulunan uygun her arsayı yeşillendirerek, adeta bir vaha yaratacaklarını söyledi. Bunun yanı sıra sokak hayvanları için kesinlikle barınak değil sağlıklı bakılıp beslenecekleri yaşam alanları oluşturulacağını da ekledi.

Bugün yeşillendirilen parkların sadece Belediye Başkanının oğlunun inşaatını yaptığı binaların çevresinde kümelenmiş olmasının ibret verici olduğu eleştirisini yapan Çelik, “Ben söz verdim, ne eşim, ne kızlarım, ne de hiçbir yakınım Etimesgut´ta ticaret yapmayacak ve belediyede istihdam edilmeyecek. Asla bu konuda onlara pozitif ayrımcılık yapmayacağım.” diye konuştu.

Sonuç olarak; Etimesgut´ta bu görevleri başarıyla yürütebilmek için kadınların bakış açısı ve değerlendirmelerine büyük ihtiyaç duyduğunu ve her anlamda desteklerini beklediğini iletti.

Haber: Betül Sayın



Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı