ÇELİK; “GAZİLERE VE ŞEHİT YAKINLARINA POZİTİF AYRIMCILIK YAPACAĞIM”

ÇELİK; “GAZİLERE VE ŞEHİT YAKINLARINA POZİTİF AYRIMCILIK YAPACAĞIM”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı Etimesgut Belediye Başkan Adayı Celal Çelik ile birlikte Eryaman´da düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi´nin 104´üncü yıl dönümü nedeniyle şehit ve gazi aileleri ile sivil toplum kuruluş

Anma toplantısına Etimesgut CHP İlçe Başkanı Ayhan Yılmaz ile İYİ Parti İlçe Başkanı Erman Serin eşlik ettiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından, Kur´an-ı Kerim tilaveti ve duayla başlayan toplantıda ilk konuşmayı yapan Celal Çelik; bu özel günde şehit ve gazi aileleriyle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu belirtti.

Çelik, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´nun talimatında olduğu üzere belediye başkanı olduğu ilçede herkese eşit mesafede olacağını ancak en çok pozitif ayrımcılık yapacağı insanların; yoksullar, engelliler ve her zaman kendini en çok borçlu hissettiği şehit yakınları ve  gaziler olacağını, en çok da onların belediye başkanı olacağını söyledi. Çelik, "bu konuda kimse lütfen beni eleştirmesin" diyerek, her zaman yanlarında olacağının sözünü verdi.

“Her Zaman Başımın Üstündeler”

Çelik, "18 Mart Şehitleri Anma Ve Çanakkale Zaferi" gibi anlamlı bir günde, tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin hangi ruhla hangi iradeyle mücadele ettiklerinin ayırdında olmamız gerektiğini, bizlerin bu vatan topraklarında huzurla, eşit-adil bir şekilde, bir olarak-birlikte olarak  yaşamamız için şehit-gazi olduklarını unutmamamız gerektiğini vurguladı. Bugün ise maalesef sadece oy meselesi yüzünden toplumun bir kesiminin "vatan haini, terörist, öteki" denilerek ayrıştırıldığına dikkat çeken Çelik, bizlerin şehitlerimize saygı duyarak ve gazilerimizi başımızın üstünde tutarak, onların iradesinin egemen olmasını sağlamamızın bir borç olduğunu belirtti.

“Gün Birlik Günüdür”

Çelik, konuşmasını; "Gün bir olma günüdür, gün birlikte olma günüdür. Bizi ayrıştırmaya çalışanlara hesap sorma günüdür. İnanıyorum ki 31 Martta sizlerle hesap soracağız, Martın sonu bahardır, eşit hizmetler ve sosyal belediyecilik diyorum, çalmayacağım diyorum, iyi bir belediye başkanı olacağım diyorum." mesajlarıyla bitirdi.

Kılıçdaroğlu; “Ayrım Yapılıyor”

Ardından söz alan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi´nin tarihin önemli sayfalarından birisi olduğunu söyleyerek, bir ulusun ayakta kalma, yedi düvele karşı mücadele etme zaferi olan Çanakkale´nin bağımsızlığı da perçinlediğini belirtti.

Aynı zamanda Şehitler Günü de olan bu önemli günde, devleti yönetenlerin her zaman şehit yakınları ve gazilere pozitif ayrımcılık yapması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, İngiltere´de bir mağazaya giren gazilerin anons edilerek onurlandırıldığını hatırlattı. Türkiye´de ise gaziye "ne olduğu belli olmayan kart" verildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Şehit yakınlarına hangi pozitif ayrımcılığı sağladınız? Ayrımcılık yaparak devam ediyoruz yolumuza." diye konuştu.

"Pozitif ayrımcılık, gazilerimize, şehit yakınlarımıza olacak" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, şehit yakınlarının, gazilerin siyasi görüşlerinin farklı olabileceğini ancak ortak paydanın "bayrak, vatan, Türkiye" olduğunu vurgulayarak beraber, huzur içinde yaşamanın önemine işaret etti.

Toplumun kutuplaştırılıp, ayrıştırıldığını, bunun iyi sorgulanması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, vatandaşın bütün bunları gördüğünü söyleyerek; "Bir yerel seçim yapıyoruz, belediye başkanlarını muhtarlarımızı seçeceğiz. Öyle bir seçim atmosferi yaratılıyor ki elde kılıç-kalkan birbirimizi öldüreceğiz. Nereden çıktı bu? Niçin yapıyorlar? Neden böyle bir ayrımcılık üzerine siyaset inşa ediliyor?" yorumunu yaptı.

"Ülkücü Kardeşlerime Sesleniyorum"

Konuşmasında ülke gündemine dair pek çok meseleye vurgu yapan Kılıçdaroğlu; Milliyetçilik ve ülkücülüğün sıradan bir olay olmadığını, CHP´nin 6 okundan birinin milliyetçilik olduğunu ifade ederek Cumhuriyetin ilk yıllarında üzüm, incir, buğday satan Türkiye´nin karşılığında fabrikalar kurduğunu dile getirdi. Şimdi ise fabrikalar satılıp domates, patates, soğan alındığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sorun bir partinin sorunu değildir. Sorun, Türkiye sorunudur. Böyle bakmamız lazım. Eğer böyle bakmazsak hepimiz kaybederiz." dedi.

Kılıçdaroğlu, "Sakarya´daki Tank Palet Fabrikası´nın yüzde 49,9´u, yani en büyük ortağı Katar ordusu. Milliyetçi ve ülkücü kardeşlerime sesleniyorum, eğer hala gidip o fabrikayı satanların sözcülüğünü yaparsanız, hala gidip o fabrikayı satanlara oy verirseniz ben size asla ne milliyetçi ne de ülkücü derim." yorumunu yaptı.

“Çelik, Etimesgut´a Hizmet Vermek İstiyor”

Konuşmasının sonunda partisinin Etimesgut Belediye Başkan Adayı Celal Çelik´i yanına çağıran Kılıçdaroğlu, bütün belediye başkanlarından, seçildiklerinde vatandaşlara ayrımcılık yapmamalarını istediğini hatırlattı.

Etimesgut´un yeni bir sayfa açması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “İsteriz ki her evde huzur, bereket olsun. Mahallede, caddede, parkta her yerde güzellikleri yaşayalım. Bize o güzellikleri yaşatacak olan Etimesgut´ta Celal Çelik olacak” diye konuştu. Çelik´in eski bir hâkim olduğunu ve her zaman adalet dağıttığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Celal Çelik´in geçmişinde bir toplu iğne ucu kadar siyah leke yok. Temiz, düzgün, ahlaklı, insanları seven ve herkese saygı duyan bir insan ve Etimesgut´a hizmet vermek istiyor." dedi.

CHP´li belediyelerde asgari ücretin 2 bin 200 lira olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, partisinin aldığı belediyelerde kimsenin işine son verilmeyeceğinin altını çizdi.

İşsizliğin önlenmesi için üretimin artırılması gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, üreten Türkiye´yi Millet İttifakı´yla gerçekleştireceklerini kaydetti.

Programın ardından Çelik ve Kılıçdaroğlu´nun katılımıyla Etimesgut Atatürk Meydanı´nda, Çanakkale Savaşı´nda Türk askerlerinin yemek menüsünde bulunan üzüm hoşafı, buğday çorbası ve ekmek vatandaşlara dağıtıldı.

Haber: Betül Sayın



Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli