CHP: Anıt ne oldu AK Parti: Tasarlanıyor

CHP: Anıt ne oldu AK Parti: Tasarlanıyor

Büyükşehir Meclisi´nin, kentteki terör saldırıları sonrası yapılmasını kararlaştırdığı ‘Kahramanlar Anıtı´ halen hayata geçmedi. Meclis´in 10 Ekim´deki gündem toplantısında CHP grubu, “Bir yıl geçti, anıtla ilgili herhangi bir gelişme oldu mu” diye sordu.

Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı görüşmeleri önceki gün başladı. Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez´in başkanlığındaki toplantıda söz alan CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya, 10 Ekim´de Ankara Garı önünde gerçekleşen terör saldırısının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen kararlaştırdıkları anıtın halen yapılmadığını hatırlatarak “Bununla ilgili geçen sene Meclis´ten bir karar çıktı, biz de ayrıca önerge vermiştik. Meydanla ilgili tartışmalar yaşandı, orada bir sorun yok. Ancak bir anıtyapılacaktı. Aradan bir yıl geçti, bugüne kadar o anıtla ilgili herhangi bir gelişme oldu mu” diye sordu. Oturumu yöneten AK Parti´li Ali İhsan Ölmez ise, “Demokrasi Meydanı tabelaları takıldı. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından da anıtın tasarımı yürütülüyor” açıklamasını yaptı. 

SIĞINMA EVİNDEKİ KADINLARA HARÇLIK

Meclis´te oy birliğiyle alınan diğer kararlar ise şöyle:  Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediye Meclisi´ne gönderilen Başkanlık Yazısı ile ilgili mevzuat doğrultusunda, konukevinde kalan kadınlara aylık harçlık verilecek. CHPharçlık miktarının ne kadar olacağını sorarken Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, “Sığınma evlerinde kadınlara verilecek olan ücret daire başkanlığı tarafından 200 ile 300 lira aralığında başkanlık makamına teklif edilecek” dedi.

KİRALAMA SÜRESİ 29 YILA UZATILDI

İlgili bakanlıklardan izin alınması şartıyla, Suriye sınırı ve Cerablus civarında bulunan savaş mağdurlarının giysi, bot, gıda ve temizlik malzemesi ihtiyaçlarını Büyükşehir karşılayacak. Nallıhan Sobran Mahallesi´nde evi yanan İsmail Yıldırım´a ekonomik gücünün olmaması nedeniyle, gerekli yardımlar yapılacak. Ankara Halk Ekmek Fabrikası tarafından kiraya verilen büfelerin 10 yıllık kiralama süreleri 29 yıla uzatılırken büfe sayısı da 600´e çıkarılacak.

MELİH BEY´LE 1 AYDIR GÖRÜŞEMEDİK

Öte yandan CHP´li Doğan Yılmazkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek´tenrandevu istediklerini ancak bir aydır görüşemediklerini belirterek, “Ankara Büyükşehir Belediye başkınımızla ilgili yaklaşık 1 ay önce bir görüşme talebim oldu. CumhuriyetHalk Partisi grubu olarak bazı konuları kendisine aktarmak istedik. Şu ana kadar herhangi bir bilgi alamadık. İşlerinin çok yoğun olduğu söylendi. Bunu anlayışla karşılıyorum ancak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Meclis´i yönetme konusunda belki senede 3-4 kez Meclis´e geliyor. Tamam Meclis Başkan Vekilimiz var, o yönetiyor, ondan bir rahatsızlığımız yok ama kendisini arzuluyoruz. Arada bir Meclis´e gelip Meclis´te bazı konuları kendisiyle de konuşup tartışmamız da yarar görüyorum” ifadelerini kullandı.

ARKADAŞLAR SİZİ ÖZLÜYOR

Meclis Başkan Vekili Ölmez ise, “Melih bey Meclis´te özleniyor onun farkındayım. Mutlaka gelmelidir. Şu cümleyi aynen kendisine kullandım; su varken teyemmüm olmuyor bu arkadaşlar sizi özlüyor. Mümkün mertebe şartlarınızı zorlayın gelin diye söylüyorum. Hakikaten kesmiyor, vekalet kesmez ben onu kabul ediyorum. Eğri oturup doğru konuşalım adamcağızın cazibesi bir başka” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: Anıt oldu Parti Tasarlanıyor

Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli