CHP Ankara İl Örgütü Etimesgut´ta Toplandı.

CHP Ankara İl Örgütü Etimesgut´ta Toplandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara ilçe başkanları Etimesgut´ta bir araya geldi. Etimesgut İlçe örgütünün ev sahipliğinde yapılan toplantıya CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ve ilçe başkanları katıldı.

Referandum sürecini değerlendiren İl Başkanı Keskin, “Biz insanlığa, hakka, hukuka, demokrasiye özgürlüklere aykırı bulduğumuz, bu yeni rejim değişikliğinin referandumda gerekli hayır oyları ile reddedilmesini istiyoruz.” dedi.

Keskin, toplantının önemine değinerek, “Ankara ilçe başkanları bugün toplantı halindeyken Cumhurbaşkanımız referandumla ilgili yeni anayasa taslağını onayladı. Türkiye bugünden itibaren 16 Nisan´da referanduma gidecek şekilde organize olmuş durumda olduğunu söyledi.

 Kitapçık Hazırlandı

 Keskin; Ankara il örgütü olarak bu referanduma  a´dan z´ye hazırlandıklarını vurgulayarak: Türkiye genelinde ilçe başkanlıklarımızda bu konuyla ilgili toplantılar yapıldı. Çalışmalar devam ediyor. Biz de yaklaşık 1,5 aydır bu toplantılarımıza devam ediyoruz. Ankara il başkanlığı bünyesinde bir AR-Ge merkezi oluşturduk. ‘Biz neden hayır´ diyoruz diye bir kitapçık hazırladık. Biz bu meselenin rejim değişikliği meselesi olduğunu, sadece CHP´nin meselesi olmadığını tüm kesimlerin meselesi olduğunu anlatmak için böyle hazırladık.”

Kitabın hazırlık safhasına da değinen il başkanı Keskin, “Hazırlık aşamasında internet sitesinde ‘evet´ ve ‘hayır´a verilen cevaplar karşılaştırıldı. Cevaplar sade bir şekilde bu kitapçıkta topladık. Kitapçıkta verilen cevaplar kimseyi kırmıyor, dökmüyor.” İfadesini kullandı.

  Milliyetçiler, Vatanseverler Bu Referanduma Hayır Diyor

Keskin, bütün çalışmalarının referandum reddedilmesi üzerine kurulu olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Biz insanlığa, hakka, hukuka, demokrasiye özgürlüklere aykırı bulduğumuz, bu yeni rejim değişikliğinin referandumda gerekli hayır oyları ile reddedilmesini istiyoruz. Bütün çalışmamız bunun üzerine kurulu. Bu referandum çalışmalarında çeşitli siyasi partiler hayır diyor. Bundan emin olabilirsiniz MHP´nin tabanı, milliyetçiler, vatanseverler bu referanduma hayır diyor. Bunun dışında AKP´nin büyük bir kesimi de bu referanduma hayır diyecek, Bu referandumda hayır çıkacağı konusunda şuana kadar araştırma şirketlerinin bir ortak görüşü var.” dedi.



Ankara

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:51
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:43
  • YATSI 21:10
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı