CHP Ankara`da 1000 kişilik ?avukat ordusuyla? bir araya geldi

CHP Ankara`da 1000 kişilik ?avukat ordusuyla? bir araya geldi

CHP Ankara İl Başkanlığı tarafından seçim güvenliği toplantısı düzenlendi.

 1000 kadar gönüllü avukatın katıldığı seçim güvenliği toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP İl Başkanı Zeki Alçın, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş  ve seçim güvenliği teknik konularında bilgi vermek üzere de CHP adına katılan Yüksek Seçim Kurulu üyesi Avukat Mehmet Hadimi Yakupoğlu konuşmacı olarak katıldı. 

30 Mart yerel seçimlerinde en önemli konunun sandıklara sahip çıkmak olduğuna değinen CHP İl Başkanı Zeki Alçın: 

"CHP 30 Mart yerel seçim sürecinde çok önceden başlatılan avukat örgütlenmesi çerçevesinde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu günlerde sorulan temel bir soru var “seçimi kazanacak mıyız?” Bu soruya şöyle cevap veriyorum. Bu salonu dolduran siz arkadaşların 30 Mart akşamına kadar Mansur Yavaş ve diğer ilçe başkanı adaylarımızın etrafında kümelenirseniz, görevinizi layıkıyla yaparsanız bu seçimi kazanırız. Bu alanda en önemli sorun seçim güvenliğidir. Siz avukat arkadaşlarımız ve 12 bin sandık görevlimiz, okullardaki sorumlularımız ve koordine eden örgüt görevlileri yani hepimiz 30 Mart`ta üzerimize düşen görevi layıkıyla yaparsak bu seçimi kazanacağımızı söyleyebilirim`dedi.

Alçın, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Anketlerde önde olabiliriz ama seçim kazanma garantisi atılan oyların tutanaklara düzgün bir şekilde geçirilmesidir. Bizim sizden beklentimiz vatandaşın oylarını korumanızdır. Bu anlamda ki örgütlenmemiz çok ileri düzeyde ama hiçbir şey mükemmel değildir. Sizlerin de yardımıyla güzel sonuçlara gideceğiz. Benim, bütün partimin ve sizlerin üstleneceği görev son dakikasına kadar seçim güvenliğini sağlamaktır. Çok emek verdik. Bu günlere çok hazırlandık. Önümüzdeki süreçte hiç arkaya bakmadan , önümüzdeki günlere odaklanarak en iyi sonuçları almalıyız. Tüm örgütümüz ve sizleri 30 Mart akşamı alacağımız güzel sonuç için şimdiden kutluyorum.``

Toplantıda CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da yaptığı konuşmada, Ankara`nın, yönetiminin değişmesi gerektiği konusunda artık “ciddi ve önemli bir karar verdiğini” söyleyerek bu kararın, 30 Mart günü sandığa yansıyacağından zerre kadar tereddütü olmadığını vurguladı.

Tezcan, sözlerine söyle devam etti: 

“ Türkiye`nin soyulduğundan bahsediyoruz. Günlerdir bunu izliyoruz hukukçular olarak. Seçimde hile olur mu, olur. Eğer sandıklara sahip çıkmazsak, seçim güvenliğini sağlamazsak, burada ciddi ve kararlı bir duruş göstermezsek seçimlerde hile olabilir. Ülkeyi soyan sandığı da soyar. . Bundan sonra Ankara`da seçim güvenliği için bir hukuk ordusu olacak. Artık şikayet evresini geçtik. Bizim görevimiz sandığın soyulmasına dur demek, bunun için toplanmış bulunuyoruz.”

Bülent Tezcan ”Mesleği hak aramak olan siz hukukçu meslektaşlarım sandık başında oylarımıza sahip çıkan görevlilerimize destek, sandıkta olabilecek her türlü hukuksuzluğa engel olarak büyük katkı sağlayacaksınız” diyerek sözlerini bitirdi.

Toplantının son konuşmacısı CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek`in “Ankara`nın en büyük sorunu olduğunu” söyledi.

 “Ankaralılara sorduğumuz zaman en büyük sorunun su ve elektrikten ziyade bizzat Melih Gökçek`in kendisi olduğunu tespit ettik” diyen Yavaş, bu nedenle Ankara`nın en büyük projesinin bu yönetimden kurtulma projesi olduğunu belirtti.

Yavaş: “ Biraz önce bir televizyon çekimimiz vardı, bir helikopter tepemizde geziyor. ‘Ankara`yı gezicilere teslim etmeyeceğiz` diyor. Seçimde bile insanları ötekileştirmeye çalışan bir zihniyetten kurtulmanın tam zamanı. Gezi eylemcileri de bizim evladımız. Ankara`da onlara karşı çıkan da bizim evladımız. Hangisini ne diye ayıracaksınız. Hak arayanları düşman gibi görmek, hasım görmek bir kentin yöneticisine üstelik başkentin yöneticisine yakışır mı?”

Ankara`da kirli siyasetin devam ettiğini ifade eden Yavaş, “belediyenin personelinin sahte afişlerin dağıtımında kullanıldığını ve otopark mafyasının ellerinde demir çubuklarla afişlemeye çıktıklarını” kaydetti.

Yavaş, “ Seçimi kazanma önemli ama dünyanın sonu değil. Ama o koltuk da oturan rakibimize soruyorum, sizin için çok mu kötü sonuçlar var ki o koltuğu bırakmamak için her şeyi yapıyorsunuz? Bu koltuğu bırakmamak için bu kadar direnmenizin sebebi nedir? Yoksa seçimi kaybedersem başıma bir şeyler gelecek diye mi korkuyorsunuz. Evet Sayın Gökçek şimdiden korkun, çünkü bu yaptıklarınızın hesabını yargı önünde vereceksiniz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yüksek Seçim Kurulu üyesi Avukat Mehmet Hadimi Yakupoğlu tarafından katılımcılara seçim güvenliği konusunda bilgilendirme sunumu yapıldı. 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

04.05.2024

  • İMSAK 04:00
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:53
  • YATSI 21:24
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli