CHP Ankkara İl’e Kim Başkan Olacak

CHP Ankkara İl’e Kim Başkan Olacak

CHP Ankara İl Başkanlığı Kayyum heyeti görevi devraldı Zeki Alçın başkanlığındaki CHP Ankara İl Yönetiminin olağanüstü kongre kararı ile görevden alınmasından sonra atanan Yaşar Çatak başkanlığındaki 7 kişilik kayyum heyeti bugün görevi devraldı.

Önceki başkan Zeki Alçın ve bir grup yönetim kurulu üyesinin olağanüstü kongre istemini değerlendiren CHP MYK , olağanüstü kongreyi gerçekleştirmek üzere yeni başkan ve kurul ataması yapıldı.CHP MYK, 4 Haziran’da yaptığı toplantıda aldığı kararla Ankara İl Eski Başkanlarından Av. Yaşar Çatak’ın başkanlığında, Ekmek Kadıoğlu, Av.Elçin İnci Karakaş,  Alaattin Hava, Erdoğan Doğan, Öncü Özbay ve Suat Çalıkara’dan oluşan geçici kurulu atadı.

 Parti tüzüğü gereği olağanüstü il kongresinin 45 gün içinde gerçekleşmesi gerekiyor. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İl Başkanı Av. Yaşar Çatak, “Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi ve onu izleyen yakın zamanda da genel seçimler yapılacaktır. Bu süreç dikkate alındığında biran önce kongrenin yapılması gerekir. Sayın Zeki Alçın ve çalışma arkadaşlarına geçmiş hizmetlerine teşekkür ediyorum. Biz de, zaman kaybetmeden siyasi partiler yasası, parti tüzük ve yönetmelikleri çerçevesinde kongreyi yaparak, başkan ve yönetiminin seçimle göreve gelmiş olmasını sağlayacağız’’ şeklinde konuştu.

Görevi devreden Eski il Başkanın Zeki Alçın da, mühür ve karar defterini teslim ettikten sonra, yönetim içinde bütünlüğün kalmaması nedeniyle olağanüstü kongre kararı alınmasını önerdiğini belirterek, “Bu önerimin kabul görmesi beni son derece mutlu etmiştir. Örgütte demokrasi işleyişi hakim kılınarak il örgütü olağanüstü kongreye gitmektedir.  Örgüt kendi sorununu kendi içinde çözecektir. Yeni heyete başarılar dilerim’’ dedi.

İl yönetiminin görevden alınması yapılacak  İl Olağan genel kurulunda Av Necati Yılmaz, Altındağ İlçe Başkanı Ozan Vural, Yenimahalle Belediyesi CHP Grup Başkan vekili Kayhan Yüregir, Ümit Erkol, Gürsel Erol,eski devlet bakanı İbrahim Tez, Sivas eski milletvekili Mahmut Işık’ın aday olabilecekleri kulislerde öne çıkan İsimler arasında yer buluyor.

Göreve başlayan kayyum heyetinin 29 Haziranda il olağanüstü genel kurulu yapılması bekleniyor.

 



Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı