CHP Çankaya; değişim kadınların elinde

CHP Çankaya; değişim kadınların elinde

CHP Çankaya İlçe Kadın Kolları, Türkiye?nin kara tablosunu değiştirmenin kadınların elinde olduğu hareketiyle, 7 ayda 7 bölge çalışmalarını başlattı.

 CHP Genel Merkez Kadın Kolu Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’ın başlattığı, ‘7 ayda 7 bölge’ ‘CHP Kadınları Ana-dolu Yollarında’ projesini, Çankaya ölçeğinde hayata geçirmeyi planlayan CHP Çankaya  Kadın Kolları, çalışmanın startını basın toplantısı ile Çankaya Yıldız bölgesinde başlattı.

Kadınlara tam destek

CHP Çankaya İlçe Kadın Kolu Başkanı Jülide Şimşek’in bölge kadınlarını davet ederek yaptığı basın toplantısına, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin de destek verdi.

Düşük enflasyon, ekonomik büyüme hızı, ileri demokrasi, eşit adalet, eşit sağlık hizmeti, eşit eğitim gibi aldatmacalarla halkın yanıltıldığı vurgusunu yapan Şimşek, asıl olanın ülkenin yarısından fazlasının açlık sınırında yaşadığı, her on kişiden ikisinin işsiz olduğu ve parası olanın doğru düzgün eğitim ve sağlık hizmeti aldığını söyledi. Kadının temsil gücünün parlamentoda olsun yerel yönetimlerde olsun son derece yetersiz olduğunu belirten Şimşek, 550 kişiden oluşan parlamentoda 78 kadın milletvekili, yerel yönetimlerde ise 81 ilde sadece 2 kadın belediye başkanı olduğunu ifade etti.

Başbakan kdının hakkına müdahele edemez

Yakın tarihte üç seçim yaşanacağına ve AKP’nin, insan hakları, düşünce ve basın özgürlüğünü ayaklar altına almasına, baskı düzenine ve ekonomi sömürüsüne dikkat çeken Jülide Şimşek, “Ancak el ele verirsek ileri demokrasi adı altında yaşanan bu dikta rejimine son verebiliriz.” diyerek, tüm kadınları CHP çatısı altında, birlikte çalışmaya davet etti. Son on yılda kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin yüzde bin 400 arttığının altını çizen Şimşek, Başbakan’ın kendisinde, kadının kaç çocuk doğuracağına ve kadının kendi bedeni hakkındaki mahremiyetine dahi müdahale hakkı gördüğünü vurgulayarak, kadın ile ilgili her şeyi erkek yöneticilerin tartıştığını ve karar verdiğini sözlerine ekledi.  Kadınların siyasette etkin ve yetkin bir biçimde yer almasının zorunlu olduğunu ifade eden Şimşek, “Değişimi sağlayacak olan en güçlü varlıklar kadınlardır. Tek ses, tek güç, tek yürek olmalıyız. Yeter ki erkek egemen yönetimlerde kadın etkinliğini sağlamak için birlikte mücadele edelim.” şeklinde konuştu.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı