CHP ÇANKAYA İLÇE DANIŞMA KURULU YAPILDI.

CHP ÇANKAYA İLÇE DANIŞMA KURULU YAPILDI.

CHP Çankaya İlçe Başkanlığı Danışma Kurulu toplantısında konuşan İlçe Başkanı Yeliz Aşcı, 24 Haziran seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinin Çankaya´daki 124 Mahallede alınan oylarının analizini dile getirerek Ankara´yı alacaklarını söyledi.

Danışma Kuruluna CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Parti Meclisi Üyesi Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Gamze Taşçıer,  Ali Haydar Hakverdi  ve Necati Yılmaz, CHP YDK Üyesi Selahattin Emre, Erdoğan Kılıç, MYK Üyesi  Zehra  Eriç, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Meclis Üyeleri ile parti üyeleri katıldı.

Aşcı,  19 Eylül “Gaziler Günü” dolayısıyla‘´ bu toprakları vatan yapanlara, bu uğurda şehit ve gazi olanlara minnet ve şükranlarını sunarak, içinde bulunduğumuz Muharrem ayının geçmişte yaşadığımız acıların bir daha yaşanmaması, birlik ve kardeşlik duygularının daha da gelişmesine dünya üzerinde barış ve mutluluk tohumlarının yeşermesine vesile olmasını dile getirdi.

Aşcı;  "Geçtiğimiz seçim sürecinde; siyasi sorumluluklarımız gereği bağımsızlık, cumhuriyet, demokrasi ve laiklik için seferber olduk. Çankaya´da toplumun geniş kesimlerine ulaşılması konusunda bütünleşen Çankaya Örgütümüze, Kadın ve Gençlik Kollarıma, Çayyolu Temsilciliğimize, Komisyonlarımıza, gönüllü ekiplerimize, Belediye Meclis Üyelerimize,  Muhtarlarımıza ve siz değerli üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum. Her türlü çalışmalarımızı gerçekleştirmemizde desteğini hiç bir zaman esirgemeyen Çankaya Belediye Başkanımız Sn. Alper Taşdelen´e ve mesai arkadaşlarına  çalışmalarından dolayı çok teşekkür  ediyorum.

Baskın bir seçim sürecine ülkedeki tüm olumsuz koşullara rağmen girdik. 150 kişilik gönüllü ekibimiz, Mahalle çalışma gruplarımız, kadın ve gençlik kollarımızla birlikte en az oy aldığımız mahallelerden başlayarak seçim çalışmalarımıza başladık. 15 adet seçim bürosunu bölgelerimizde coşkuyla açtık.  124 mahallede bayraklama çalışmalarımızı gençlerimiz ile birlikte yaptık. Okul sorumlularımız ve sandık sorumlularımızı belirledik ve gerekli eğitimleri verdik. Seçim günü sandık görevlilerimizin kumanyalarını aksaklık olmadan dağıttık. Seçim günü sabah 06.00´dan gece saat 02.00´ye kadar İlçe Başkanlığımızda kriz masası oluşturulmuş ve çıkan sorunlara anında müdahale edilmiştir." Arzu ettiğimiz ve beklediğimiz sonucu alamadıklarını dile getiren Aşcı, Çankaya genelinde yüzde 8 civarında olan oy kaybının, ittifak yaptığımız İyi Parti ve HDP´nin  barajı aşması için bu partilere geçişlerinin olduğunu vurgulayarak ülkemizin anayasal düzeni ve siyasi rejimi köklü bir şekilde değişmiş, tek bir kişinin sınırsız hâkimiyeti kurulmuştur. Başta laiklik ve cumhuriyet kazanımları olmak üzere, Türkiye toplumunu birçok açıdan geriye götüren yeni bir rejim söz konusudur. Diktatörlüğün kurumsallaştığı bu dönemde baskıların artması, toplumun kuşatma altına alınması, muhalefetin sindirilmesi gibi olumsuzluklar daha yoğun olarak yaşanacaktır, dedi.

Ancak; tarihte hep gördüğümüz gibi, hiçbir olumsuzluk, mutlak ve kalıcı değildir. Dolayısıyla, önümüzde her bir evresinde dirençli ve birlik içinde olmamız gereken uzun soluklu bir süreç var. Kaldı ki; iktidar ülkeyi kendisinin sebep olduğu ekonomik, sosyal ve siyasal taşınması ağır bir yükün altında bırakmıştır. Önümüzdeki dönem, bu rejim tarafından yönetilmesi oldukça zor bir süreç olarak gelişecektir.

Bizler ateşi de gördük... İhaneti de gördük... dayandık,direndik, onlar, saltanatlarını sürdürmenin kavgasını  verirken bizler ise halkız, haklıyız ve halkımızın kurtuluşu için mücadele edeceğiz. Bu sebeple; asla karamsar bir tutum içinde olmamalıyız. Tarihsel haklılığımıza inanarak mücadele etmeliyiz. Ülkemizin içine girdiği bu yeni dönemde de, Adalet Yürüyüşü sürecinde ortaya koyduğumuz kolektif tavrın izinden yürümeye devam etmeliyiz. Cumhuriyet, demokrasi ve laikliği yeniden ve hatta bir üst boyuta taşımak için onurlu direngenliğimizi muhafaza etmek ve güçlendirmek durumundayız. İçine girdiğimiz bu yeni baskı döneminde, mevcut kadrolarımızla geniş dayanışma ve birlikte davranma duygusu içinde olmak, en önemli dayanaklarımızdan birisi olacak. Bugün tek hedefimiz tüm demokrasi güçleri ile kol kola girerek önümüzdeki yerel seçimleri AKP faşizmine karşı birlik, beraberlik ve dayanışma içinde kazanmak ve Çankaya örgütümüz ile Ankara´yı  kazanmaktır.



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli