CHP Gençliği İnanç`a Emanet

CHP Gençliği İnanç`a Emanet

CHP Gençliği olağanüstü kurultay gerçekleştirdi.Emre Doğan, İrfan İnanç Yıldız ve Emir Cömert`in yarışı ile başlayan Kurultayda emir Cömert baskılar nedeni ile adaylıktan çekildi. 208 oy alan İrfan İnanç Yıldız askerlik nedeni ile bıraktığı CHP Gençlik Ko

CHP 1.Olağanüstü Gençlik Kurultayı Ankara`da yapıldı. Askerlik görevinden dönen İrfan İnanç Yıldız 208 oy alarak yeniden Genel Başkan seçildi. Emre Doğan`ın listesi ise 171 oyda kaldı. Gençlik Kolları Başkanı seçilmesinin ardından teşekkür konuşması yapan İrfan İnanç Yıldız birlik ve beraberlik mesajları verirken 2014 ve 15 seçimlerine hazırlanacaklarını söyledi

Gençlik Kurultayında Hareketli Saatler


380 oyun kullanıldığı seçimde, 1 oy geçersiz sayıldı. Gençlik Kolları Genel Başkanlığına seçilen Yıldız, kısa bir aradan sonra yeniden bu göreve getirilmiş olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, delegelere teşekkür etti. Emre Doğan ise siyasetin parti içinde tatlı bir rekabet, parti dışında ise mücadele anlamına geldiğini belirterek, bundan sonra partinin başarısı için yeni genel başkan Yıldız ile ortak bir mücadeleye gireceklerini söyledi. Bu arada sonuçların açıklanmasının hemen ardından kurultay salonunun arka bölümünde bazı gençler arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.

CHP 1. Olağanüstü Gençlik Kolları Kurultayı çalışmalarına başladı. CHP Genel Merkez Konferans Salonu`nda gerçekleştirilen kurultayda divan başkanlığına Yakup Akkaya seçilirken Gençlik Kolları Genel Başkanlığına Emre Doğan, İrfan İnanç Yıldız, Emir Cömert Aday oldu. Cömert kürsüden yaptığı konuşmada sitemde bulunurken Emre Doğan’a destek verdiğini CHP genç kulislerinde konuşuluyor.

Akkaya kurultayın açılışında yaptığı konuşmada, kendisinin ve ana kademedeki tüm yöneticilerin CHP`li gençlerle gurur duyduğunu ifade ederek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu`nun da selamını iletti. Akkaya Türkiye`yi yerel seçimler ve olası bir referandum sürecinin beklediği belirterek, CHP`li gençlere bu süreçte her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içinde olması gerektiği çağrısını yaptı. Gençlere, "Birbirinize her zamankinden daha fazla sarılmalısınız" diyen Akkaya, "Bu nedenle genel başkan kim olursa olsun, hepiniz birbirinizin çalışma arkadaşısınız" dedi.

Akkaya, tüm Türkiye`nin ve iktidarının gözünün bu kurultayda olduğunu ifade ederken, bazı çevrelerin kurultayda kargaşa çıkmasını beklediğini ancak CHP`li gençlerin demokratik bir kurultay yaparak bu beklentiyi boşa çıkaracağını kaydetti. Akkaya, "Örgütlü mücadele, birlikte hareket etmekten geçer, alınan kararlara uymaktan geçer, sizin de böyle davranacağınıza inanıyorum" diye konuştu.

Cömert çekildi, İnanç ve Doğan Yarışıyor


Kurultayda, mevcut Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan ile eski genel başkan İrfan İnanç Yıldız, genel başkanlık için yarışacak. Daha önce adaylığı açıklayan Emir Cömert ise yaptığı kısa bir konuşmanın ardından adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Kayıtlı 504 delegenin bulunduğu kurultayda gençlik kolları genel başkanı ve yönetim belirlenecek. Blok liste yöntemi ile yapılan seçimlerde gençler oy kullanmaya başladı. İşte O listeler .

 

CHP`nin geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 13. Olağan Gençlik Kolları Kurultayı`nda, genel başkanlığa Emre Doğan seçilmiş, ancak bir süre önce Gençlik Kolları MYK`sında yaşanan anlaşmazlık üzerine olağanüstü kurultay kararı alınmıştı.

Genç Kulislerde Büyük Siyasetçilerin Çirkinliği


CHP Gençleri kurultay sürecinde Çözüm sürecinden rahatsızlıkları da kulislerde konuşulanlar arasında. CHP Ankara yönetim kurulu üyelerinin gözetmen olduğu kurultayda Aday Emre Doğan ve İrfan İnanç Yıldız’ın da görevlendirdiği partililer gözetmenlik yapmakta. CHP genç adaylarının yarıştığı bu sürece genç partililer ve adaylar tepkili. CHP genel merkez milletvekilleri, Genel başkan yardımcılarından ciddi baskı aldıklarını CHP yakışmayan bir iç yönetim yaşandığı gündemde. Adaylardan Emir Cömert’inde baskılar sonucu geri çekilmek zorunda kalması da kulisler arasında yer almakta. Partili gençler CHP’nin milletvekilleri genel başkan yardımcıları adayları ve delegeleri telefonla arayana kadar bugün salonda olarak kurultaya destek vermeleri gerektiğinin altını çizdi. Siyasetin kirli yüzü baskılar olduğunu kaydeden gençler. Önemli bir siyasi sürecin başlayacağını kaydettiler 

Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı