CHP Hükümetin Sayıştay Müdahalesi İçin Ayakta

CHP Hükümetin Sayıştay Müdahalesi İçin Ayakta

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara?daki tüm örgütleri başkentte tüm ilçelerde eş zamanlı olarak basın açıklaması gerçekleştirdi.

 .  Mecliste görüşülen bütçe görüşmelerinde Sayıştay raporlarının okunmaması ve bütçe üzerinde Sayıştayın denetim standartlarına uygun performans denetimi yapmasının kaldırılmasına CHP’liler tüm il ilçe örgütleri ile birlikte tepki gösterdi. 

CHP Ankara tüm il ilçe teşkilatlarının eş zamanlı anda gerçekleştirdiği basın açıklamasında Mamak İlçe örgütü tüm partilileri , CHP Mamak Adayı Coşkun Torun, İlçe Başkanı Adnan Demirci, Gençlik Kolları Başkanı Seyit Nesime Bulut, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili ile açıklama yaptı.

İlçe Başkanı Adnan Demirci 12 Eylül’de idam edilen Erdal Eren’i saygıyla anarak başladığı konuşmasında halkın temel hakkı olan bütçe bilgilendirilmesinin halkın gözü önünden kaçırıldığını ifade etti.  Türkiye’de demokrasinin vazgeçilmesi yasama , yürütme, yargının en önemlisi olan  yasama organın AKP hükümeti tarafından işleyişinin ihlal edildiğini belirterek bu gidişe ilk olarak yerel seçimde gerekli cevabın verilmemesi gerekliliğini savundu.  İlçe Başkanı Adnan Demirci Örgütlere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gönderilen 3 sayfalık yazılı açıklamada kamuoyuna sunuldu. Sayıştay denetimin kalkmasına tepki olarak yapılan açıklamada” Millet vekilleri aracılığı ile bütçe kanunları çıkararak, devletin yapacağı harcamaları ve ne kadar vergi ödeyeceğini belirlemek halkın en demokratik haklarındandır. Ancak her konuda olduğu gibi AKP hükümeti bu konuda da milli iradeyi yok saymaktadır. Bugün ekonomide ortaya çıkan kırılganlıkların temelini AKP hükümetinin denetimsiz ve hesap vermekten kaçındığı devlet bütçesi oluşturmaktadır.

AKP hükümeti 2010 yılı Aralık ayında Sayıştay’ın Uluslararası Sayıştaylar birliğinin denetim yapma yetkisini kaldırarak, devlet kaynaklarının savurganca kullanıldığına ve yüksek miktarda kamu zararına neden olduğuna dair bulguları TBMM’den ve halktan saklamıştır.

2011 yılına ait bütçe denetim raporlarını, 2012 yılı bütçe görüşmelerinde meclise sunmadığı gibi Sayıştay üst yönetimine yaptığı baskılar sonucu 2012 yılı yolsuzluk ve usulsüzlüklerine ilişkin bulguları Sayıştay raporlarından çıkarttırmıştır.” Denildi.

Eş zamanlı Ankara’da yapılan açıklamanın ardından ilçeler Erdal Eren’i anma programına katıldılar

Haber: Beril Çuhadaroğlu

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı