CHP Kaybedilen 18 yılı sorguluyor

CHP Kaybedilen 18 yılı sorguluyor

CHP Keçiören İlçe Örgütü, Yunus Emre Kültür Merkezi?nde ?Başkent Ankara kaybedilen 18 yılın bilançosu? konulu panel düzenledi.

 CHP  Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, PM üyesi Murat Karayalçın ve Prof. Dr. İlhan Tekeli’nin konuşmacı olarak katıldı.

Panele, CHP İl Başkanı Zeki Alçın ve il yönetimi, CHP ilçe başkanları ve yöneticileri, Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, CHP PM üyeleri, CHP Ankara İl Genel Meclis üyeleri, Av.  Necati Yılmaz ve çok sayıda partili katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Keçiören İlçe Başkanı Mehmet Küçüktepe, “Ülkemizin içinde bulunduğu coğrafyada ve ülkemizde toplumsal hayatımızı ve geleceğimizi derinden etkileyen çok önemli olaylar yaşanmaktadır. Özellikle de emperyalist güçler söz konusu coğrafyada etnik ve mezhep savaşları çıkartarak, Ortadoğu haritasını yeniden şekillendirmek istemektedirler. Bu kanlı projenin adı Büyük Ortadoğu Projesi’dir. Ve projenin eş başkanı Tayip Erdoğan’dır” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Zeki Alçın, 18 yıl içinde rakamlara sığmayacak kadar çok değerli şeylerin yitirildiğine vurgu yaptı. Alçın, “Yeni 18 yıllar kaybetmek istemiyorsak, bu örgüt mutlaka ayağa kalkmak zorundadır” dedi.

 Gökhan Günaydın: Büyük Şehir Kanun Tasarısı tartışılmalıydı

Panelde konuşma yapan Günaydın, Meclis’te görüşülen “Büyük Şehir Kanun Tasarısı” ile 29 şehrin büyükşehir ilan edildiğini ve il sınırları ile belediye sınırlarının çakıştırıldığını söyledi.

Günaydın, “İlan edilen büyük şehir değil, bütün şehirdir. Bu çok önemli bir değişimdir. Böyle önemli bir düzenleme, TBMM’ye sevk edilmeden önce üniversitelerde, STK’larda ve barolarda tartışılmalıydı. Ankara’ya hizmet edemeyen bir Büyük Şehir Belediye başkanı, bütün şehirle nasıl bir hizmet yaratacak? metroyu 10 yıldır yapamadı, en sonunda ulaştırma bakanlığına verdi. Böyle mi bütün şehre hizmet verilecek?” diye konuştu. Günaydın, 29 ilde il özel idarelerin kapatılmak istendiğine de dikkat çekerek, ortaya çıkacak yapının tek adam otoriter rejime hizmet eden bir açılım olacağını söyledi.

Murat Karayalçın: Metroyu bitirmedikleri gibi  doğalgazı da  satışa çıkardılar

Ankara’nın  metro ve doğalgaz sorununa dikkat çeken Karayalçın, “Büyükşehir Belediye Başkanının metroyu bitirme becerisi yok, bilgisiz, yeteneksiz bir yönetici. 18 yıl Ankara’ya egemen olmuştur. Şimdiye kadar yapımı devam eden tüm metroların yapımı bitmiş olabilirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, metro yapmak için finans alamamıştır. Önceleri kredi veriyorlardı, şimdi vermiyorlar. Bunun nedeni Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kredi itibarının olmamasıdır” Karayalçın, doğalgaz şebekesinin satılığa çıkarıldığını söyleyerek, “4-5 yıldır satmaya çalışıyorlar dedi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

04.05.2024

  • İMSAK 04:00
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:53
  • YATSI 21:24
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli