CHP Keçiören Kendir Dedi

CHP Keçiören Kendir Dedi

CHP Keçiören 10. Olağan Kurultayı 15 Kasım Pazar günü gerçekleşti. Bülent Gündoğan, Mert Kılıç´ın da başkanlığa aday olduğu kurultaydan 173 oyla ikinci kez Serdar Kendir seçildi.

Kongreye CHP Sözcüsü Haluk Koç, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP Ankara Milletvekillerinden Bülent Kuşoğlu, Murat Emir, Nihat Yeşil, Ali Haydar Hakverdi, Bülent Kuşoğlu, CHP Eski milletvekillerinden Hasan Fehmi Güneş, Yılmaz Ateş, İzzet Çetin, Muzaffer Kurtuluş, Zekeriya Tunca, Yenimahalle Belediyesi CHP grubu, Keçiören Belediyesi CHP Grubu, CHP ikinci bölge milletvekili adayları katıldı.

Kurultayda gerçekleştirdiği konuşmada Haluk Koç dünyada ve Türkiye´deki gelir dağılımında görülen uçurumların solun ve sosyal demokrasinin zorunlu hale getirdiği vurgusunda bulunurken dinine diline bakmaksızın herkesin sadece insan olarak değer gösterilmesi için gereken politika anlayışlarının geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Çarşaf liste yöntemi ile gerçekleşen seçimde söz alan Celalettin Koç Bülent Gündoğan´ı desteklediğini açıklarken başkan adayları Keçiören bölgesinde CHP oranının arttırılması için seçim dönemine sıkıştırılmış çalışmaların yeterli olmadığı vurgusunda bulundu. Serdar Kendir kapı kapı gezerek ön seçim çalışmalarını yürüttüklerini, kimseyi kırmadan bütün mahalle muhtarlarına ulaştıklarını genel seçimlerde 107 bin oyu 120 bine çıkardıklarını belirtti. Delegasyon seçimlerinde kırka yakın mahallede sandık kurarak çalışmalarını gerçekleştirdiğini söyledi. Genel merkezin isteği doğrultusunda gerçekleştirdikleri programlara katılmak istemeyenlerin kendilerini çalışmıyor şeklinde yansıtmalarının bile doğru bir yaklaşım olmadığını belirten Kendir, oyların 7 Haziran ve 1 Kasım arasında 127 binden 138 bine çıktığını belirtti.

1988 doğumlu geç aday Mert Kılıç ise, yerelden genele uzanan bir örgütlenme modeli ve mahalle örgütlenmelerinin genişletilmesi üzerinde dururken parti ideolojisinin üyeler tarafından tam olarak öğretilmesi gerektiğine, çarşaf iste usulünün genel kural haline getirilmesi gerektiğine de değindi.



Anahtar Kelimeler: Keçiören Kendir Dedi

Ankara

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:51
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:43
  • YATSI 21:10
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı