CHP Mamak "Mamak Gerçeklerini" Açıkladı

CHP Mamak

Demirci ; "Mamak`ta hiç bir şey söz verildiği gibi değil Mamaklıların sorunlarını biliyoruz ve çözmek için geliyoruz" dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Mamak İlçe Örgütü Parti içi yoklama ile demokraside attığı adımın hemen ardından yaptıkları alan çalışmala

 Demirci ; " Hiç bir şey söz verildiği gibi yapılmadı, söz vermediği değişik projelerle rant alanları yaratıldı." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Mamak İlçe Başkanı Adnan Demirci Mamak adayı olarak belirlenen Coşkun Torun`un açıklanmasının ardından ilk kez Angara gazetesine konuştu. Mamak`ta bu yerel seçim de tüm dengelerin değişeceğini ifade eden Demirci; "Mamaklılarımızın beklentilerini karşılayabilecek güçlü bir aday Coşkun Torun, şeffaf bir ilçe yönetimi, çalışkan ve halkın içinde olan büyük bir gençlik ve kadın kolları ile alanlardayız. Mamaklıların sorunlarını biliyoruz ve çözmek için geliyoruz" dedi.

 Mamak`ta aday adaylarının 1 yıl öncesinden alanlara çıktığını hem parti hem de belediyecilik adına Mamak`ta fark yarattığını ifade eden Başkan Demirci, her adayımız birbirinden değerli ve hepsinin gönlünde daha refah, demokrat, adil yönetilen bir Mamak var. Bizler ilçe yönetimi olarak büyük bir mücadele verdik ve atamalar ile değil partilimiz kendi adayını kendi seçmesi için sandık başına gittik. Tepeden atanmadı,  Mamaklıların oyları ile sandıktan çıkan adayımız Coşkun Torun ve partimizin her kademesindeki üyemiz ile birlikte Mamak`ı kazanmak için Mamak`ın her sokağındayız" şeklinde ifade etti.

 "Önce İlçemizde Şeffaf Yönetim"

Parti içi demokrasinin düzenlenmesi konusunda ciddi bir mücadele verdiklerini ifade eden Başkanı Demirci ; " Mücadelenin birinci aşamasın da aday adaylarımız arasında sandık konulması ve hakim denetimden daha objektif daha net bir uygulama yapıldı. İkincisi şeffaflıktır. Kadın kolu, gençlik kolu örgütün bütünlüğünü sağladık. Yönetim toplantılarımızdan başlayıp, kadın ve gençlik kolu çalışmalarımıza kadar herşeyi sosyal medya üzerinden,  web sayfamızdan paylaşıyoruz. Bu anlamda da bir şeffaflık getirdik" dedi.  

Demirci "Bireysel olarak tercih yaptım ama taraf olmadım"

6 aday adayı yarışında hiç bir adaydan taraf olmadığını gizli kapaklı değil kendi terciğini açıkça ifade etiğini kaydeden Demirci : " Taraf olmak ile tercihi açıklamak arasında fark var. Sandıktan kim çıkarsa çıksın sonuna kadar örgüt olarak çalışacağımızı ve her aday adayı ile eşit mesafede bulunarak bir taraf olunması söz konusu olmamıştır. Bireysel olarak evet Coşkun Torun dedim ama ilçe çalışmalarımız da asla bir adayı ayırmamız söz konusu olmamıştır. Aday adayları ilebirlikte yapılan tüm toplantılarda tek hedefimiz Mamak halkımıza hak ettiği hizmeti kazandıracak projeler gündemimiz olmuştur" dedi.

"Mamak`ı Rahat Kazanacağız"

Mamak’ı kazanacağımızı düşünüyoruz diyen Demirci;"  Sandık görevlilerimiz belirlendi ve yüzde 80’in üzerinde eğitim tamamlandı.  Bugüne kadar sandık çevresi ile çalışmalar yetersizdi, biz hem isimleri belirledik, hem eğitimlerini tamamladık. Şu anda her sandıkta bir temsilcimiz var. Bu kısa sürede yaptığımız en önemli şeylerden biri de budur" şeklinde konuştu.

"Mamak`ta hiç bir şey söz verildiği gibi değil"

Mamak`ta hiçbir şey söz verildiği gibi değil diyen Adnan Demirci; " Siyasetin doğasında vardır. Seçim döneminde özellikle belirli iddialar ortaya koyar, bunları seçim programında açıklarlar. Siyasette temel unsur insandır, bir oy da olsa alıp kazanacaksınız. Bu vaatler her dönem yapılır. Mamak’ta da mevcut iktidar söz verdiği hiçbir şeyi gerçekleştirmedi. Söz vermediği değişik projelerle rant alanları yarattı. Mamak’ın en büyük sorunu bugün için kentsel dönüşümdür" dedi.

Mamak `ın ciddi sorunları var diyen Demirci ; İşsizliktir, otel kent, sosyal yaşam alanları, istihdam ve iş alanları yoktur. Mamaklının büyük çoğunluğu Mamak dışında çalışır. Sadece akşamları yatmaya geliyorlar. Büyük çoğunluk yine sosyal hayatını Mamak dışında geçirir. Günümüz modası insanlarımızı AVM`lere mahkum etti. Mamakta ki AVM’nin şöyle bir özelliği var. Nata Vega Ankara’da en fazla gidilen fakat en az alışveriş yapılan AVM olma gibi ilginç bir özelliğe sahip. Bu da Mamak’ın sosyo-ekonomik durumunu ortaya koyuyor. İnsanlarımız sadece orda vakit geçirmeye gidiyor" diyerek ifade etti.

"Mamak`ta Arsa Rantı Var"

Mamak arsa rantının en yüksek olduğu bölgelerden olduğunu kaydeden Demirci ; " Sosyal demokrat belediyeler bunu hizmet olarak, yaşamı kolaylaştırma olarak götürür. Sosyal demokrat iktidarlar ise iş, ekmek, yaşam kalitesini yükseltmek olarak götürürler. Bu anlamda da Mamak’ın sorunları ülkenin sorunlarıyla özdeştir" dedi.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu