CHP nereye gidiyor

CHP nereye gidiyor

CHP Yenimahalle eski İlçe Başkanı Kayhan Yüregir, Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde yaşanan süreçlere ilişkin gazetemize değerlendirmelerde bulundu. 12 Haziran 2011 yılında genel seçim yapıldı. Seçimlerden sonra parti içerisinde gelişen sürece ilişkin

 CHP nereye gidiyor

CHP Yenimahalle eski İlçe Başkanı Kayhan Yüregir, Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde yaşanan süreçlere ilişkin  gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

12 Haziran 2011 yılında genel seçim yapıldı. Seçimlerden sonra parti içerisinde gelişen  sürece ilişkin kısa bir değerlendirmede bulunabilir misiniz?

12 Haziran seçimlerinden sonra parti, yeni bir milletvekilliği ve yönetim süreci başlattı.Bu süreç önce 3 Kasım’da başlamıştı. Bu süreçle birlikte yeni yöneticilerimiz, partiyi yönetmeye başladılar. Eski yöneticiler genel sekreter Sn. Önder Sav, Hakkı Süha Okay’la ilgili değişiklikler olduktan sonra parti yeni bir vizyon kazandı. Yeni yüzler geldi. Bu yüzler, partide yeni bir yönetim şekli oluşturdular. Bunlar siyasi partiler içinde olan şeyler. Süreçler değişir, fikirler değişir; ama asıl onan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. CHP, asıl olduğu için kimse kimseyi Önderci, Denizci ya da başka bir isim altında suçlayamaz. CHP çatısı altında bir gün bile emeği geçmiş her arkadaşa CHP tabanı saygı duymalıdır. ‘Eskisi gitti, yaşasın yenisi’ şeklinde bir siyaset yanlış bir siyasettir. Önemli olan şey CHP’nin büyüklüğüdür ve bölgede Yenimahalle Belediyesi’ni tekrar kazanabilmektir.. Hiçbir kurum kavgalardan zarar görmüyor, ama CHP zarar görüyor. Herkes şapkasını önüne alıp düşünmeli. Önümüzde yerel yönetimler seçimi var. CHP nasıl yerel yönetimlerde başarılı olur? Onun kavgası verilmelidir.

Yaklaşan yerel seçimler varken CHP içerisindeki huzursuzluğu nasıl değerlendiriyorsunuz?

2013 ekim ayında yapılacak seçime kadar kavgalar rafa kaldırılmalı. Yerel iktidar nasıl olunur onun kavgası verilmeli. Buna öncü olacak yer il başkanlığı ve MYK  yönetimidir. Yönetimindeki bütün parti yöneticilerinin  buna engel olması gerekiyor. Bu saatten sonra bütün CHP’liler seçime endekslenmeli Sandık görevlisiyle uğraşmalı, mahalle toplantıları yapmalı, kadın kolları, gençlik kolları canlandırmalı, kamu çalışanları destek vermeli. Bunların dışında yerel yönetimlerde iktidarı görmek, CHP için hayal olur. Elimizdeki mevcut belediyelerin üstüne ne kadar belediye konmalı onun mücadelesini verilmeli herkes. Ama seçim dönemine kadar oncu buncu kavgası devam ederse, yerel yönetimlerde CHP yerinde sayar. Sn. genel başkanımızın da bunları engelleyeceğini ve bunları artık CHP içinde kapatacağını düşünüyorum. Bana göre kapandı. Yenimahalle bölgesinde özellikle oncu buncu kavgası bitti. Şu anda yönetimde bulanan arkadaşların da bunun farkında olması gerekiyor. Yerel yönetimlerdeki ilçe yönetimleri ne olduğunu bilerek zar zor alınmış bir ilçeyi tekrar vermemek için mücadele etmeli. İlçede ki arkadaşların bu tip görüşleri varsa önce bunları rafa kaldırmaları gerekiyor.

CHP Yenimahalle İlçe Örgütü ve Yenimahalle Belediye’si arasında yaşanan sorunun aslı nedir?

Fethi Yaşar ve yönetimi Yenimahalle’de 4 senedir çok büyük hizmetler yaptı.delegasyon seçimlerinde ilçe başkanı “Ben seni delege yapacağım, seni delege yapmayacağım” insanlar neye göre sınıflandırma yapılıp da delege yapılıyor ya da yapılmıyor anlamış değilim.bu gibi durumlar neticesinde 18 tane meclis üyesi arkadaşı küstürdüler, 6’sı kütsü mü küsmedi mi bilemem.. 24 meclis üyesi arkadaşın 24’ü de CHP’nin seçilmişleri. Bu seçilmişlere ayrım yapılamaz. ilçe başkanının çözmesi gereken bir sorunken bu iyice büyüyen bir sorun haline geldi. Neye göre insanları tasnif ediyorsun da sen meclis üyelerinin bir kısmını delege yapıyorsun da bir kısmını yapmıyorsun? Bunları ayıramazsın. Herkes seçilmek için seçim yapar, ama karşısındakini bu kadar kırmadan, dökmeden olmalıydı.

Problemin yaşanmasında genel merkezin payı var mı?

 Genel merkezle, belediye arasında hiçbir zaman problem olmadı. Problem varmış gibi yaratanlar az bir sayıda insan topluluğu. Çünkü başarılı bir belediye başkanı. Belediye başkanı görevini yapar, siyaseti ilçe yapmalıdır Ben ve yönetimim Türkiye’de bir ilkiz. AKP’nin elinden belediyeyi almış tek ilçeyiz, Yenimahalle olarak. Bunu korumak da şu anda ki  arkadaşlara düşer AKP’nin elinden alınmış bir kaleyi tekrar AKP’ye vermemek için gerekirse insanların kendinden ödün vermesi gerekiyor. O da verecek, başkasına görev düşüyorsa o da verecek.

Aday mısınız?

CHP’de başarılı bir belediye başkanı varken aday olmam söz konusu değildir.. Her şeyin bir zamanı var. Eğer Sn. belediye başkanı ben tekrar adayım der ise ve halk bunu taktir ederse herkes şapkasını önüne alıp düşünmeli, bir dönem daha bekleyebilmeli. Ama bakıyorsunuz birileri çıkıp, ben adayım diyor. Kendi CHP belediye başkanını kötüleyerek ben adayım demek çok çirkin. Tek yol CHP’yi yerelde ve genelde nasıl iktidar partisi yaparız, onun  mücadelesini vermektir. Asıl olan CHP’dir. Onun haricinde bir şey düşünülemez, düşünüldüğünde de yanlışlara gidilir. Ben Fethi Bey’in bir dönem daha Yenimahalle Belediye’sini yönetmesini isterim. Aday olur mu, olmaz mı, ne yapar? buna bir şey demiyorum; ama bana göre Fethi Bey, bu başarılı çalışmalarının ardından ve halk da  kendisini bu kadar sever iken bir dönem daha aday olmalı. Görev, hangi arkadaşıma verilirse CHP’nin görev verdiği bütün arkadaşların yanında olunmalı. Bu, Fethi Yaşar’da olur bir başka rakadaşta önemli olan CHP’nin Yenimahalle’yi tekrar kazanması. Ama bence Fethi Bey, burada tekrar aday olup, bu yaptığı hizmetlerin devamını getirmeli dedi.

Haber Birgül Uzun



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

05.05.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:25
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli