CHP nin kaderi `beş` kişinin elinde mi?

CHP nin kaderi `beş` kişinin elinde mi?

CHP aday belirleme ve değerlendirme komisyonu üyesi 5 MYK üyesinden genel başkan yardımcısı Gökhan Günaydın ve Umut Oran?ın 3 yıllık milletvekili olmalarına rağmen Genel Başkanlık koltuğuna gözlerini diktikleri Bülent Tezcan ile Bihlun Tamaylıgil yer

 Adnan Keskin (Genel Başkan Yrd.) En büyük başarısı 17 yıllık milletvekiliği döneminde 4 ay bakanlık yaptı.  CHP bu süre zarfında ne iktidar oldu ne de iktidar ortağı. Şimdi yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı. Yerel yönetimlerle ilgili hiç bir bilgisi ve geçmişi yok. Adnan Keskin`i CHP camiası içinde tanımayan yoktur, bir zamanlar Deniz Baykal ın sağ kolu olan, güç dengeleri değiştikçe yerini değiştiren, partililer içinde asla sözüne güvenilmeyen birisi olarak tanınıyor. Halk ise Gezi olaylarında, başka bir yerde ve başka bir zamanda panzer altında kalan kızın fotoğraflarını twitter dan paylaşmasıyla hem CHP yi hem de kendisini rezil etmesiyle biliyor.

Gökhan Günaydın (Genel Başkan Yrd.) Eski Ziraat mühedindisleri odası başkanı, sendikacı, 2011 de milletvekili oldu, şimdi yerel yönetimlerden sorumlu 

genel başkan yardımcısı. Yerel yönetimlerle ilgili hiç bir bilgisi ve geçmişi yok ama henüz 3 yıllık milletvekili olmasına rağmen gözü genel başkanlıkta. 

Umut Oran (Genel Başkan Yrd.) CHP’nin İdari ve Mali İşler Başkanı, 2011 de milletvekili oldu, tekstilci, herkes onu yüksek bütçeli facebook reklamı vererek

sayfasına takipçi toplamasıyla biliyor. Umut Oran da CHP genel başkanlığına oynayan bir isim.  Yerel yönetimlerle ilgili hiç bir bilgisi ve geçmişi yok.

Bülent Tezcan (Genel Başkan Yrd.) Avukat. 2002 de aday oldu seçilemedi, 2007 de aday oldu seçilemedi, 2011 de milletvekili oldu. Şu anda Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı. Yerel yönetimlerle ilgili hiç bir bilgisi ve geçmişi yok.

Bihlun Tamaylıgil (Genel Sekreter) 12 yıldır milletvekili, MYK`da Genel Sekreter. Yerel yönetimlerle ilgili hiç bir bilgisi ve geçmişi yok.

 Beşli Komite Neden Hedef Haline Geldi. 

 Bilindiği gibi CHP içerisinde halen aday adaylığı başvuruları devam ediyor, lakin Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı Şenol Balaban`ın başvurusu kabul edilmedi. Malum Aday Belirleme Komisyonu, Balaban`ın başvuru dilekçesini "Adaylık başvuru tarihini kaçırdığı`` gerekçesiyle reddetti. Akabinde aynı komisyon Şenol Balaban dan sonra yapılan aday adaylığı başvurularını kabul etmeye devam etti. Kararı kınıyan Eylem ve Örgütlenme Komisyonu üyesi CHP liler, CHP genel merkezinin 9 uncu katında demokrasi nöbeti tutumaya başladılar, yaklaşık 10 uncu gününe girilen nöbette yetkililere ulaşmaya çalışan CHP liler, aradan günler geçmesine rağmen kendilerine muhattap bulamadılar. Bulunan muhattaplar ise ayak üstü 5 dakika bile dinlemediği insanlara genel başkanın kararının bu yönde olduğunu belirtip, konuyu geçiştirmişler. Kemal Kılıçdaroğlu ise Şenol Balaban ile bizzat yaptığı görüşmede konuyla ilgili, bilgisi olmadığını söylüyor. 

 Şimdi bu beşli komiteden çıkan aday adayları ve akabiden adaylar, seçimlerde başarılı olurlarsa boy boy reklam verecekler tv lere, bilboardlara, CHP varsa Herkes İçin var diyerek, öne çıkartacaklar kendilerini! Ya tam tersi olduğunda ne olacak? Geçen yerel seçimlerde o zaman İstanbul adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu`nun başına gelenlerin aynısı! Kimse sorumluluğu almayacak, top genel başkanda kalacak. Bunun hazırlıkları ise şimdiden belli, verdikleri kararın bile arkasında duramayan bu komite, seçim sonrası yaşanacak olası bir hezimette, topu şimdi yaptıkları gibi genel başkanın üzerine atacaklar. 

 Şenol Balaban Kimdir. 

 CHP ile gençlik kollarında tanışan Balaban, ilçe yöneticiliği yapmış,  2009 yerel seçimlerinde ise Ankara Yenimahalle Belediye Başkan yardımcısı olmuş, yerel yönetimler için projesi olan herkese kapılarını açmış, il ve ilçe örgütüne sahip çıkmış, gençleri sürekli kollamış ve kendilerini geliştirebilmeleri için önünü açmış bir yerel yönetici. 

 Yenimahalle halkı tarafından yakınen tanınan Balaban, Yenimahalle Belediyesinin altın dönemininde mimarı. İstifa etmeden önceki süreçte sosyal medyanın en çok paylaşılan konularından birisi olan ve CHP yi halk arasında yücelten, ``hiç kimseye borçu olmayan belediye`` başarısının arkasındaki isim. Düzenli ve disiplinli çalışmaları ile belediye içi yönetim ve iş akışını en yüksek seviyeye getiren, sağdan soldan herkesin sempatisini kazanan bir idareci.  Hiç bir kişi ve kuruma borcu olmayan Yenimahalle Belediyesi, Şenol Balaban ın istifasının ardından henüz 7 ay geçmişken, personelinin maaşlarını ödeyebilmek için kredi kullanmaya başladı. 

 Şenol Balaban Dan Neden Korkuyorlar

 CHP içindeki statikocu yapı ve koltuklarına sıkı sıkıya yapışmış ama hiç bir başarısı olmamış yöneticiler her fırsatda parti içi demokrasiden bahsetselerde aslında durum hiç öyle değil. Neredeyse ömürlerinin yarısını milletvekili olarak geçirmiş kişiler, sürekli gençlerin önünü açacağız demeçleride yalan. Hiç bir il veya ilçe örgütünün ve herhangi bir belediyenin desteğini arkasına almadan, kadroları ile beraber tek başına demokrasi savaşı veren Balaban`ın bir gün kendi koltularını sallayacağını ve bu köhnemiş düzene son vererek partisini gençlerden oluşan kadroları ile beraber iktidara taşıyacağını çok iyi biliyorlar. Tabi ki facebook reklamları ile taraftar toplayanlar, tabi ki yıllardır CHP içine çivi çakmış siyaset kaşarları, tabi ki uzmanlık alanı tarım ve hayvancılık olan yerel yönetimlerden sorumlu kişiler Şenol Balaban ın önünü kesecekler. Çünkü hak etmedikleri koltuklarda oturan bu kişiler bir gün sıranın kendilerine gelmemesi için herşeyi yapacaklar. CHP nin başarısı, CHP nin geleceği, Ülkenin geleceği bu insanların umurlarında bile değil. 

 CHP nin baraj sorunu yok, oy veren ve her halükarda vermeye devam edecek bir kitlesi var. Ve bu kitle onların saltanatını sürdürmeye yeter, elbette kendilerine en yakın, biat etmiş, ileryen dönemlerdeki hayalleri için kullanılacak adamları toplayacaklar etraflarına. Bu insanların hedeflerinde CHP iktidarı yok. 

Korkunun Ecele Faydası Yok

İnanıyoruz ki bir gün CHP içinde Şenol Balaban gibi başarılı insanların önü açılacak ve CHP iktidara yürüyecektir, milyonlarca insanın kaderleriyle oynayanlar ise bir daha sokağa bile çıkamayacaklardır. 







Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

04.05.2024

  • İMSAK 04:00
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:53
  • YATSI 21:24
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli