CHP Polatlının sorunlarını meclise taşıyor‏

CHP Polatlının sorunlarını meclise taşıyor‏

CHP, AKP’nin baraj sözü verip, yapmadığı Polatlı’da çiftçilerin sorunlarını Meclis’e taşıyacak

 

 

CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz ve İl Yönetim Kurulu üyeleriyle Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka Polatlı’da Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için seçim çalışması yaptılar, kurumaya yüz tutmuş olan Sakarya Nehri’nde incelemelerde bulundular.

 Başkan Necati Yılmaz ve beraberindekiler önce Polatlı İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek, İlçe Başkanı Ömer Lütfi Türker ile görüştüler. Daha sonra alan çalışması yapan Başkan Necati Yılmaz ve Ankara Milletvekili  Aylin Nazlıaka, Polatlı İlçe Başkanı Ömer Lütfi Türker ile beraberindekiler, Sakarya Nehri kenarına giderek, nehrin son durumuyla ilgili incelme ve tespitlerde bulundular. Burada muhtarlarla  da görüşen Başkan Necati Yılmaz ve Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Polatlı’da çiftçilerin sorunlarını dinlediler, bunları not ettiler.

 

Muhtarlar, Hükümetin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Polatlı için sulama amaçlı baraj yapma sözü verdiğini, ancak bu güne kadar gerçekleştirmediğini söylediler. Muhtarlar, Polatlı’nın şuanda en büyük sorununun sulama olduğuna dikkati çektiler ve mahsullerinin yanma ile karşı karşıya kaldığını anlattılar. Muhtarlar, “Buğdaylar yanma noktasına geldi. Bu suyu bize parayla satsınlar. Zaten kredi borcuyla battık, yanacaksak suyu da parayla satın alıp öyle yanalım’’ dediler.

 CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka CHP olarak daha önce konuyla ilgili Meclis’e soru önergesi verdiklerini, ancak bu güne kadar yanıt alamadıklarını belirterek, “Konuyu yeniden Meclis gündemine taşıyacağım. Bunun sözünü veriyorum ve takipçisi olacağım’’ dedi.

 CHP Ankara İl Başkanı  Necati Yılmaz da, Polatlı alan çalışmaları sırasında ve muhtarlarla yaptığı görüşmede, şunları söyledi:

  Biz de çiftçilerimizin sorununu başta Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Grubu’na taşıyacağız. Bunun da takipçisi olacağız.Burada Ankara İl Örgütümüzün bütün bileşenleriyle Ankara’mızın sorunlarını dinleyip, bu sorunlara nasıl çözümler üretilir bunları konuşmak için geldik. Mevcut projelerin hayata geçirilmesi için her türlü çabanın içinde olacağız. Yeni bir çalışma süreci bizi bekliyor. CHP çözüm üretmiyor, eleştiri üretiyor yaklaşımı, yanlış bir yaklaşımdır. Partimizin ürettiği projelerin bir kısmını  AKP de kullanıyor. Polatlı’da tarım, hayvancılık, işsizlik ve sanayi sorunu var. Bir tarafta Polatlı’nın sorunları beklerken, Ülkenin birikimi başka taraflara akıyor. Biz CHP olarak bu haksızlığın peşinde olacağız. Sadece Polatlı da değil, Ankara İl Örgütü olarak Ankara’nın dört bir tarafında haksızlığın takipçisi olacağız. Bugün Poatlı’ nın da, Türkiye’nin de en önemli sorunu AKP’nin kendisidir. Çünkü sorunlarımızın tamamı AKP’ nin halkı yadsıyan uygulamalarından kaynaklanıyor. AKP sorun çözmek yerine yeni sorunlar üretiyor. Biz sadece kendi partimizin siyasetini değil, Türkiye’nin siyasetini yapıyoruz.

10 Ağustos’ta bir partinin değil, Türkiye’nin adayını seçeceğiz. Adayımızın tanınmışlık sorunu giderildikçe, Ekmeleddin beye destek hızla  büyüyor. Halkımıza soruyoruz, tatil mi yapacağız, Tayibi mi iktidara getireceğiz. Halkımızın buna karar vermesi için onlara anlatmamız gerekir. Şu anda Cumhurbaşkanlığı seçimi bizim temel meselemizdir. Cumhurbaşkanlığını kazanmamız demek, AKP’nin gerilemesinin başlamasına start vermemiz demektir. Ankara İl örgütü olarak tüm gücümüzle Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklandık. Çalışmalarımız bu yoğunluğu ile devam edecektir.’’

 İlçe Başkanı Ömer Lütfi Türker de, Polatlı’nın topraklarının çok verimli olduğunu hatırlatarak, “ Melih Gökçek’in bize barajı yapma sözü var. Ama yıllardır bir çivi bile çakılmadı. Sakarya Nehri kuruduğu için mahsuller yanma riski ile karşı karşıya kaldı. Şuan, mevcut belediye başkanı su sorunu benim sorunum değil, Büyükşehir’e bağlandı diyerek hiçbir çözüm üretmiyor.’’ Dedi.  

 Çalışmalara, CHP Ankara Büyükşehir Meclis Grubu Üyesi Mustafa Sarıgül,  Polatlı  İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri de destek verdi. 



Ankara

06.05.2024

  • İMSAK 03:57
  • GÜNEŞ 05:36
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:27
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli