CHP YENİMAHALLE DANIŞMA KURULU YAPILDI.

CHP YENİMAHALLE DANIŞMA KURULU YAPILDI.

CHP Yenimahalle İlçe Başkanlığı Danışma Kurulu Toplantısı´nda açılış konuşmasını yapan Yenimahalle İlçe Başkanı Feridun Güngör; ülkenin kötü gidişatına dur demek, aydınlık yarınlara ulaşmak için önümüzdeki yerel seçimlerde el ele, omuz omuza, birlik berab

Danışma Kurulu Toplantısı´na CHP İl Başkanı Rıfkı Güvener, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, STK Başkanları, Meclis Üyeleri, muhtarlar ve parti üyeleri katıldı.

İlçe Başkanı Feridun Güngör; ülkemizde ve dünyada yakın dönemde yaşanan gelişmelerin, toplumun tüm kesimlerinin gelecek kaygısı yaşamasına neden olduğunu ve bu kaygıların her geçen gün artarak devam ettiğinin altını önemle çizdi. Bu ülkenin yazan, çizen, düşünen, üreten, aydınlık geleceği için mücadele eden CHP´lileri olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçtiğimizi belirtti.

Güngör; AKP iktidarının izlediği yanlış ekonomi politikasıyla, ülkemizi uçurumun eşiğine getirdiğini ve tutarsız-yanlış dış politikası yüzünden emperyalizmin çıkarları doğrultusunda bizi Ortadoğu bataklığına sürüklediğini, AKP iktidarının ülkemizin yönünü her anlamda karanlığa doğru çevirdiğini, işte bu sebeple aydınlık yarınlara ulaşmak için önümüzdeki yerel seçimlerde el ele, omuz omuza, birlik beraberlik duygusuyla çalışmanın ne denli önemli olduğunu vurguladı.

Güngör; Mustafa Kemal ATATÜRK´ün “Benim iki büyük eserim var: Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi” dediği ülkeye, CHP´nin bayrağını dikeceklerine, Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Büyükşehirde CHP Bayrağını tekrar dalgalandıracaklarına inancının tam olduğunu belirtti.

Toplantıda söz alan İl Başkanı Rıfkı Güvener; bugünkü toplantının, merkez ilçe danışma kurulu toplantılarının sonuncusu olduğunu, bütün danışma kurulu toplantılarında sunulan önerileri ve yapılan eleştirileri çok kıymetli bulduklarını ve Genel Merkeze rapor ettiklerini söyledi. Önümüzdeki yerel seçimlerde birçok stratejik ilçe hedefi ile birlikte Büyükşehir Belediyesinin hedef olduğunun bilinciyle Ankara İl Örgütü olarak adayların belirlenmesi ile sahaya erken çıkılarak hareket edileceğini belirtti.

Güvener; Aralık gibi yapılacak olan “Büyük Ankara Çalıştayı” nın mini bir provasının Ekim ayı içerisinde yapılmasının planlandığını, Ankara dahil 9 il ile (Çankırı, Karabük, Bolu, Çorum, Zonguldak, Kastamonu, Eskişehir, Bartın) beraber bir bölge toplantısının Ankara´da yapılacağını ve böylece yerel seçimlere örgüt olarak birlik içinde hazırlanacaklarını söyledi. Bu toplantılara sol partiler DSP, SHP, Halkçı Parti ile diğer partilerde de milletvekilliği, parti meclis üyeliği, il başkanlığı, ilçe başkanlığı yapmış ancak şu anda partimize üye olan arkadaşların katılacağını, mevcut kurultay delegeleri, mevcut il başkanları, parti meclis üyeleri ve eski parti meclis üyelerinin bulunacağını, en azından 600 kişilik bir toplantı olacağını belirtti.

En çok tartışılan konulardan biri olan “İttifak” yapılacak mı sorusuna değinen Güvener; yerelde Ankara´da çok geniş demokrasi güçleri, referandum paydaşları, bütün demokrasi güçleriyle birlikte bu karanlık düzene karşı olan her kesimle diyalog içinde olacaklarını ve yerel seçimlerde Cumhur İttifakı´nın karşısında olan bütün parti ve demokratik kitle örgütleriyle çalışmalar yürüteceklerini söyledi. Yerel seçime gidilen süreci doğru yönetebilmek, kamuoyuna doğru mesajları verebilmek amacıyla, birlik-beraberlik içinde kenetlenerek verilecek mücadele sonucunda başarının kaçınılmaz olduğunun altını önemle çizdi.

Haber: Betül SAYIN



Ankara

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:51
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:43
  • YATSI 21:10
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı