CHP Yenimahalle, gövde gösterisi yaptı

CHP Yenimahalle, gövde gösterisi yaptı

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri?nde Cumhuriyet Halk Partisi?nden Yenimahalle için yeniden aday gösterilen mevcut Başkan Fethi Yaşar, 5 yılda gerçekleştirdiği hizmetleri ve 2014-2019 projelerini bir lansman toplantısında anlattı. Yaşar?ın yeni projeleri

 Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıya CHP Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş başta olmak üzere CHP milletvekilleri Bülent Kuşoğlu, İzzet Çetin, Levent Gök, Sinan Aygün, parti meclis üyeleri, CHP İl Başkanı Zeki Alçın, Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, CHP ilçe belediye başkan adayları, Yaşar Ailesi ve binlerce Yenimahalleli katıldı.

“Başım dik karşınızdayım”

Toplantı, Yenimahalle Belediyesi’nin 5 yılda gerçekleştiği dev yatırımların anlatıldığı bir tanıtım filmi ile başladı. “Yenimahalle’de yaşamanın ayrıcalık olduğunu dosta düşmana, tüm Türkiye’ye göstereceğiz” diye konuşmasına başlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara’yı ve Yenimahalle’yi çok sevdiğini belirterek “Geçen 5 yılda ne söz verdiysem yerine getirmiş olmanın huzuru içerisinde, başım dik karşınızdayım” dedi.

Yenimahalle Belediyesi’nin 7’den 70’e herkese sahip çıkan, cezacı değil eğitici, ayrımcı değil kucaklayıcı bir belediye olduğuna vurgu yapan Yaşar, slaytlar eşliğinde 2014-2019 projelerini tüm ayrıntılarıyla anlattı.

3 yeni Kültür Merkezi

Yenimahalle’yi kültür- sanatın kalbinin attığı yer yapmak için 3 yeni kültür merkezi inşa edeceklerini anlatan Yaşar, “Barıştepe, Serhat ve Susuz mahallelerine yapacağımız lokal kültür merkezleri ile bu bölgelerin cehresini değiştireceğiz” dedi.

 

 

Engellilere Umut Evi

Yeni dönemde de engellilere sahip çıkacaklarını kaydeden Yaşar, “Her bireyin potansiyel bir engelli olduğu bilinci ile hareket ederek engelleri kaldırmaya devam edeceğiz. Engellilerin yaşama katılmalarına, üretmelerine bu merkezle destek olacağız” şeklinde konuştu.

Ankara’nın kalbi Tepekule’de atacak

Birinci etabı büyük ölçüde tamamlanan ve Ankara’yı 360 derece görme imkanı sağlayacak olan Tepekule Projesi’nin 2. Etabını da tanıtan Yaşar, “Benden önce 5 belediye başkanı geldi. Yenimahalle’ye kim bir çivi çaktıysa ondan Allah razı olsun. Ama Televizyon vericilerini kaldırıp o bölgeyi atıl durumdan çıkarıp dev bir proje haline getirmek bana nasip oldu. Başkent’in en güzel alanı olacak bu mekanda dükkanlar, hizmet birimleri, restoranlar yer alacak. Burası Ankara’nın turizm merkezi olacak” dedi.

Yaşlı butonu, yeni dönemde 5 bin kişiye ulaşacak Yenikart projesi, tema parklar, kadın merkezleri, pazar yerleri, mahalle evleri ve yeni açılacak kreşleri de tanıtan Yaşar, “Yenimahalle Cumhuriyetin ilçesidir ve öyle kalmaya da devam edecektir. Bu ülkede siyaset yapmak zor, biliyorum ama yılmadım, yılmayacağım. Yenimahalle’ye en güzel hizmeti vermek için azimle çalışacağım” ifadelerini kullandı.

“Ankara’yı alacağız”

30 Mart akşamı Ankara’yı alacaklarını belirten CHP Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş “Fethi Yaşar, halkı arkasına alarak Yenimahalle’de çok güzel işler yaptı. Şimdi el birliği ile Ankara’yı alacağız. Kimseyi ötekileştirmeden herkese eşit davranacağız. Eşit ve adaletli olacağız. Dürüst yönetimin en güzel örneğini sunacağız” dedi.

Onur Akın’dan Yaşar’a seçim şarkısı

Konuşmaların ardından sanatçı Onur Akın sahne alarak Yaşar’a seçim için yazdığı şarkıyı ilk kez seslendirdi. “Çağdaş bir Yenimahalle büyüyor Fethi Yaşar’la, bir olup kol kola yürüyeceğiz yeniden Fethi Yaşar’la” sözlerine sahip şarkı salonu dolduran binlerce kişiyi coşturdu.

“Ne gördüysem onu yazdım” diyen Onur Akın, “Fethi Yaşar için söylediğim her sözün arkasındayım. Başkanımız Türkiye’nin görüp görebileceği en iyi devlet adamlarındandır. Yenimahalle’yi parlayan yıldız yaptı. Yeni dönemde de başkan olarak devam edeceğine yürekten inanıyorum” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli