CHP Yenimahalle´den HAYIR´lı çalışma

CHP Yenimahalle´den HAYIR´lı çalışma

16 Nisan referandum çalışmaları kapsamında Yenimahalle CHP İlçe başkanlığının düzenlediği Şentepe Hayır çalışmalarına İlçe Başkanı Ahmet Meşe Ankara Milletvekili Nihat Yeşil,Murat Emir,Şenal Sarıhan da eşlik etti.

Şentepe bölgesinde yapılan referandum çalışmasında guruplara ayrılarak Şentepe de ziyaret etmedik esnaf sıkılmayan el olmadan referandumda neden hayır oyu kullanılacağına dair vatandaşı bilgilendirdiler.

Diğer yandan ilçe Başkanı Ahmat Meşe ve ekibi yoldan geçen vatandaşa ve Şentepe esnafını tek tek ziyaret ederek referandum da neden hayır oyu kullanmanın önemine değindiler.

16 Nisan´da Cumhuriyet tarihinin en önemli kararlarından birinin alınacağını anlatan CHP Ankara Millet vekili, Dr. Murat Emir, “Hanedanlık sistemine son vererek, çağın gelişmiş ülkelerinin yönetim şekli, milli iradenin yansıması Cumhuriyet rejimini temel alan Türkiye halkının, 16 Nisan´da yapacağı tercih, ‘94 yıl önceye dönüş´ ile ‘demokrasisi güçlenmiş hukuk devleti olarak kalma´ arasındadır. Tam da bu nokta, söz konusu referandum oylamasını daha önemli kılmakta. 16 Nisan, ülke olarak bir türlü yeterince olgunlaştıramadığımız demokrasimizi yerli yerine oturtma imkanları da sağlayabilecektir” dedi.

Türkiye´nin  halen büyük bir bölümünün yoksulluk sınırının altında yaşadığını savunan CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil  "Hala Türkiye´de gelir dağılımındaki adalet sağlanmış değil. Zengin daha zenginleşti fakir daha fakirleşti. İşsizlik rakamları da gün geçtikçe artıyor" diyen Yeşil 16 Nisan´da yapılacak olan halk oylamasının bir milletvekili seçimi olmadığını ifade ederek"Sadece önümüzdeki dönemin nasıl yönetileceğini ortaya koyacak bir halk oylaması. Biz hayır´ın gerekçelerini anlatırken diyoruz ki sanki 17 Nisan´da sihirli bir değnekle dokunulacak ve ülke değişecek gibi bir söylem var" ifadelerine yer verdi. Yeşil Türkiye´nin de bir Ortadoğu ülkesi haline dönüştürülmek istendiğini kaydederek yaptığımız çalışmalar da vatandaşın  tek adamlık yetkisine kırmızı kart göstererek cumhuriyetimize sahip çıktıklarını  Ankara  ve Türkiye genelinde Hayır oylarının çok yüksek olduğunu söyledi.



Anahtar Kelimeler: Yenimahalle HAYIR çalışma

Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı