CHP Etimesgut’ta İstifa

CHP Etimesgut’ta İstifa

CHP Etimesgut Kadın Kolları Başkanı Serap Çam Ünver ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 5 kişi olarak toplu istifa etti.

CHP Etimesgut Kadın Kolları Başkanı Serap Çam Ünver ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 5 kişi olarak toplu istifa etti. İstifa dilekçelerini Ankara İl Kadın Kolları Başkanlığı’na teslim edilmek üzere Etimesgut İlçe Başkanlığı’na elden veren, Ünver 2,5 yıldır büyük bir şevk, özveri, onur ve gururla sürdürdüğüm Etimesgut Kadın Kolları Başkanlık görevimden bugün itibarıyla, yönetim kurulum ile birlikte istifa ettiğimi kamuoyunun bilgilerine sunarım.

 

Ünver, şunları kaydetti:

 

İstifasına ilişkin yazılı açıklama yapan Serap Çam Ünver, şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği üzere, 06 Ağustos 2023 Pazar günü Etimesgut İlçe Başkanlığı kongresinde Mavi Listede adayımız, Faruk Özdemir’e yapılan haksız tutumlar karşısında rahatsızlanarak kalp krizi geçirmesi sonucunda vefat etmişti. Yaşanan olaylara birebir şahit olduğum bu süreçte kongrede tekrar seçilen İlçe Başkanı Cemal Emir ve yönetiminden beklentilerimin olduğu bir gerçektir. Bunlar; Kongrede oy verme işlemi başlamadan önce kalp  krizi geçiren, Faruk Özdemir sedye ile delegelerin önünden bölgeye en yakın özel hastaneye götürülürken, bu seçimin iptali için yazılı bir başvurunun yapılmaması ve İlçe Başkanı Adayımız Faruk Özdemir hastaneye kaldırılıyor ve bu şartlarda seçim yapılamaz durumda, yapılsa bile bizim arkadaşımızın yanında olmamız gerekçesiyle partililerimize ve delegelere ifade ederek, hastaneye gidilmesi gerekirdi şeklinde söyledim. Korkut Ata Kültür Merkezi’nde İlçe Başkanı Cemal Emir ve yönetim kuruluna Faruk Özdemir’in vefat haberi gittiğinde halen oy verme derdine düşen kişiler benim için yok hükmündedir. Neden bu zamana kadar istifa etmediğim konusuna gelirsek. Ben (2,5) iki buçuk yıldır başarı ile sürdürdüğüm görevimde; Çocuklarımızın geleceği için özveri ile yürüttüm. Ne makam, Ne mevki, Ne de koltuk derdim var. Tek derdim var önceliğim partime hizmet etmek için yola çıktım.

 

Faruk Özdemir’in vefatının ertesi günü istifa etmeyi düşünmüştüm. Ancak; görev aşkı beni vazgeçirmişti. Görevimde kalarak mücadeleye devam edecektim. Ben ve yol arkadaşlarım mavi listeyi desteklediğimiz için mevcut yönetim beni yok sayıyor. İlçe Yönetim WhatsApp paylaşım platformuna eklemeyen ve İlçe Yönetim Kurulu toplantısına katılım için haber vermeyen yönetim anlayışı ile bu şartlarda verimli olamayacağım düşüncesi ile 16 Ağustos 2023 Çarşamba (bugün) Etimesgut İlçe Başkanlığı’nda Kadın Kolları yönetiminde bulunan arkadaşlarım ile son toplantımızı yaparak karar aldık. Yaşanılan bu olaylardan sonra Kadın Kolu Yönetim Kurulu üyeleri (2) gruba ayrılmış durumdadır. Vicdanlı davranan Handan Akman Türkkan, Aysel Fincan, Asiye Küçüktopci ve Asrıhan Sarıoğlu olmak üzere yol arkadaşlarım da bu kararıma saygı göstererek, Elimizden geleni fazlasıyla yapmış olmanın vicdani rahatlığıyla, hiçbir baskı altında kalmadan Etimesgut Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyelerimle görevimizden istifa ettiğimizi ve istifa sürecimizden sonra, 2024 Yerel Seçimleri başta olmak üzere örgütümüzde parti üyesi olarak çalışacağımızı tüm kamuoyuna saygılarımla bildiririm.

 



Anahtar Kelimeler: Etimesgut’ İstifa

Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı