CHP?de Büyük Operasyon

CHP?de Büyük Operasyon

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin?den CHP?nin geleceğiyle ilgili çarpıcı açıklamalar?

 CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP’de yaşanacak köklü bir değişimin sinyalini vererek ilginç bir benzetmede bulundu. Tekin, ” Önümüzde önce cumhurbaşkanlığı ardından genel seçimler var. Mevcut kadrolarla bu seçimlere giremeyiz. Bu yüzden tüzüğü bekleyecek zamanımız yok. Seçimlerden başarıyla çıkmak istiyorsak kangrenli bacak gibi düşünülmeli ve neşteri vurup bundan kurtulmalıyız. Tüzüğü filan beklemeden gerekli adımlar atılacak” dedi.

Yerel seçimlerden alınan sonuçlar ne CHP’yi ne de CHP’liyi memnun etti. Başarısız sonuçların ilk bileti Merkez Yönetim Kurulu’na kesildi. CHP MYK’da değişikliğe gidildi. İkinci bilet ise il başkanlarına kesilecek. Özellikle Ankara İl başkanı Zeki Alçın’ın görevden alınması gündemde. Yönetimin de yönetim anlayışının da baştan aşağı değişeceğinin sinyallerini veren CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, süreci ve yeni CHP’yi anlattı.

“YEREL SEÇİMLERDE ALINAN SONUÇLARLA BU KADROLARLA DEVAM ETMEMİZ DÜŞÜNÜLEMEZ”

CHP’deki değişimin sadece Merkez Yönetim Kurulu ile sınırlı kalmayacağının altını çizen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin CHP’de kökten değişimin sinyalini verdi.

CHP’nin üyeliklerden yönetimlere kadar pek çok alanda değişikliğe gidileceğini ifade eden Tekin, “CHP olarak eğer başarılı olmak istiyorsak, hatalarımızı görmeli ve bunları düzeltmeliyiz. CHP için kökten değişim şart. Birçok il ve ilçe başkanlıklarında değişim ve görevden almalar yapılacak. Yerel seçimlerde alınan sonuçlardan sonra bu kadrolarla devam etmemiz düşünülemez” dedi.

“TÜZÜĞÜ FELAN BEKLEMEDEN GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK”

İl ve ilçe yönetimlerinin değişimi için tüzüğü beklemeyeceklerini belirten Tekin, sözlerine şöyle devam etti:

“Önümüzde iki seçim var. Önce cumhurbaşkanlığı ardından genel seçimler. Mevcut kadrolarla bu seçimlere giremeyiz. Bu yüzden tüzüğü bekleyecek zamanımız yok. Seçimlerden başarıyla çıkmak istiyorsak kangrenli bacak gibi düşünülmeli ve neşteri vurup bundan kurtulmalıyız. Tüzüğü filan beklemeden gerekli adımlar atılacak”

CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN İKİ İSİM

CHP’nin yerel seçimlerde izlediği politika cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de geçerli olacak mı? CHP’nin adayı kesinleşti mi? sorusuna ise Gürsel Tekin şu yanıtı verdi;

“CHP’nin aklında şu an için iki isim var. Bu isimleri Kemal Derviş ve Yılmaz Büyükerşen olarak ”

Yerel seçimlerde, izlenen politikayla benzer bir politika izlemeyeceklerini kaydeden Tekin, “Tabii ki herkesin oyunu almak yine hedefimiz ancak aday belirleme sürecimiz bu kez öyle işlemeyecek. Zaten şu anda aklımızda iki isim var. Biri ekonomiden çok iyi anlayan bir isim Kemal Derviş, zaten Türkiye bugünlere geldiyse ekonomik anlamda 2001 krizinden sonra izlenen Kemal Derviş politikaları sayesindedir. Bunu herkes biliyor. Diğer isim ise Eskişehir’de başarıları ile Türkiye’nin günlüne taht kuran Yılmaz Büyükerşen’dir. Onu da zaten artık sadece Eskişehir değil, Türkiye biliyor tanıyor” diye konuştu.

Aday belirleme sürecinin şuan için bitmediğinin de altını çizen Tekin, şu an için CHP’nin aklında iki isim var. Ancak yarın gelişmeler neyi gösterir bilemiyorum.” dedi.

 


Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

04.05.2024

  • İMSAK 04:00
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:53
  • YATSI 21:24
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli