CHP?de Önseçim Adayları Belirlendi

CHP?de Önseçim Adayları Belirlendi

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara?da yerel seçim öncesi adaylar ön seçimde yarıştı.

Gerçekleşen seçimde Etimesgut’ta Mehmet Yula bin beşyüz altmışdört oy, Mamak’ta Coşkun Torun ikibin beşyüz doksan beş oy alarak parti üyelerinin adayı olarak sandıktan çıktılar.

Yaşanan seçimde Mamak Adayı Durali Bozkurt’un seçim aracı kaza yaparak 2 gencin hayatını kaybetmesi ile seçim sonunda kutlama yapılmadı. 

2014 yerel seçimlerine doğru CHP, Ankara`da ilk belediye başkan adaylarını ön seçimle belirledi. Mamak ve Etimesgut ilçelerinde yapılan ve hayli heyecanlı geçen ön seçim sonuçlarına göre Mamak`ta CHP`nin adayı Coşkun Torun, Etimesgut`ta Mehmet Yula oldu.

Ön seçim, Mamak ve Etimesgut ilçelerinde partililerin bu dönem sandıklara sahip çıkacaklarını gösterdi. İlçelerde partiye kayıtlı adayların yüzde 80’in oy kullanması dikkat çekti. Aday adayları 2 Kasım’da parti üyelerinden destek istediklerini ifade eden mesaj atarken, akşam saatlerine kadar seçim araçları Mamak ve  Etimesgut sokaklarında anonsları ile partilileri oy kullanmaya davet ettiler.

Adaylar’ın taraftarları her iki ilçede de afiş ve görseller,  hazırladıkları reklamlar ile partilileri oyunu kazanmak için mücadele verdi.

Adayların çadırlarında partililere yiyecek ve içecek ikramları yapılırken adaylar oy verecek partililer ile tek tek tokalaştı. Öte yandan Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka Sivas Milletvekili Malik ejder adaylara başarı ziyaretinde bulunarak partililer ile bir araya geldi.

Yenimahalle, Çankaya adayları da Mamak adaylarına destek ziyaretinde bulunurken kulislerde Coşkun Torun’a Parti içinde ismi geniş yankı bulan Şenol Balaban’ın açık destek verdiği oldu.

NET OYLAR

Alınana sonuçlarda Etimesgut`ta Mehmet Yula açık farkla ipi önde göğüsleyerek kullanılan iki bin 717 oyun 1564`ünü alarak CHP`nin belediye Sandıktan çıkan ön seçim başkan adayı oldu.

Mamak`ta ise 6 adayı geride bırakan Coşkun Torun 2595 oyla ilk sırada yer alıp, CHP`nin Mamak İlçe Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere girme hakkını kazandı.

Mamak’ta onbin 582 parti üyesinin  Yedi bin 700 partili oy kullanarak sandık başına geldi.

74 oy geçersiz sayılırken  Coşkun Torun 2595, Durali Bozkurt 1995, Hüseyin Bayındır 1767 Cem Saklavcı 873, Selahattin Öcal 258, Mehmet Şahin 124 oy aldı.

İl Başkanı Zeki Alçın Mamaklı partililere, Coşkun Torun`u yanına alarak yaptığı açıklamada, ``Bu gecenin kazananı demokrasi oldu`` dedi. Bundan sonra asıl hedefin Mamak`ta seçimi kazanmak olduğunu belirten Alçın, ``Ön seçimi olaysız bir şekilde centilmence tamamladık. Aday adaylarımıza ve partililerimize teşekkür ediyorum. Seçim sonucu Mamaklı partililerimize hayırlı olsun`` diye konuştu.

Gün içinde yaşanan Durali Bozkurt’un NATO yolunda seçim aracının motosikletli 2 gence çarpması nedeni ile yaşamını yitiren 2 gencin cenazesi nedeni ile h,ç bir şekilde alkış, kutlamalar iptal edilirken Coşkun Torun Mamak’ta demokrasi örneği sergilenmiş kazanan CHP ve Mamaklılar olmuştur dedi. Tüm aday adayları ile Mamak’ın alınması için alanlarda olacaklarını kaydeden Torun destek veren tüm partililere teşekkür etti.

Haber: Beril Çuhadaroğlu – Orhan Aydan



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

17.05.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:25
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:42
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.7 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Pazar 23.9 ° / 9.5 ° Güneşli