CHP`de şok istifa

CHP`de şok istifa

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç görevinden istifa etti. Geride bıraktığımız günlerde "CHPtabanının yüzde 65`i AKP`nin çözüm sürecini destekliyor ve barış istiyor" diyenCHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç, çarşamba gecesi Genel Başka

 GAFLARI BİTMEK BİLMEDİ


Gülseren Onanç`ı istifaya götüren süreç şöyle gelişti. Gülseren Onanç, yaklaşık 3 ay önce AGOS Gazetesi`ne verdiği demeçte "
CHP devrimci bir parti değil" demişti. Onanç`ın bu sözü CHP`de büyük tartışmalara sebep olmuştu.

Onanç o röportajın ardından Cumhuriyet Gazetesi`ne verdiği bir röportajda ise PKK`lılar için `Gerilla` ifadesini kullanmıştı. Bu tanımlamada ufuk çaplı bir krize yol açmıştı. Gülseren Onanç geride bıraktığımız ay ise, Hürriyet Gazetesi`ne verdiği bir röportajda "Ben 
CHP`ye Kemal Kılıçdaroğlu için geldim. Kılıçdaroğlu giderse, ben de giderim" ifadesini kullanmıştı.

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA 

CHP Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç`ın Muş`ta yaptığı konuşma ise partideki rahatsızlığı doruğa çıkardı. Onanç cuma günü yaptığı açıklamada, "CHP tabanının yüzde 65`i AKP`nin çözüm sürecini destekliyor ve barış istiyor" dedi. Bu söz CHP tabanını ayağa kaldırdı. Partiyi arayan yüzlerce kişi "Bu nasıl bir ifade, CHP`nin yüzde 65 değil yüzde 100`ü barış ister" diyerek tepkisi gösterdi. 

Bazı partililer ise, Genel Merkez Yöneticilerini aradı ve, "Gülseren Hanım 
CHP tabanınınAKP politikalarını desteklediğini nereden çıkardı, bu nasıl bir açıklama"diye sordu. 

Bu sorular bugün toplanan MYK`da da gündeme geldi. Bazı genel başkan yardımcılarının Gülseren Onanç`a, "Tabanımızın 
AKP politikalarını desteklediğine hangi anket sonucundan ulaştınız. Bu anketi biz neden göremedik?" diye tepki gösterdikleri öğrenildi. 

MYK`da kısa süreli bir gerginliğin yaşandığı ifade edildi. Peşpeşe yaptığı siyasi gaflar yüzünden, son dönemde sıkça eleştirilmeye başlanan Gülseren Onanç, bugünki MYK`nın ardından saat 21.30 sularında istifasını 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na sundu. Kılıçdaroğlu istifayı kabul etti. Onanç yerine Fikri Sağlar ve Ercan Karakaş`ın ismi gündeme geldi. Ancak her iki ismin belediye başkanlığı adaylığını düşündüğü için bu görevi, önerilse bile kabul etmeyecekleri öğrenildi. Kulislerde gündem getirilen diğer bir isim olan, Burhan Şenatalar`a ise Kılıçdaroğlu`nun sıcak bakmadığı belirtildi. Şenatalar, Kadıköy`de katıldığı bir toplantıda "Atatürk dönemi artık bitti" dediği için büyük tepki görmüştü. 

MYK`DA REVİZYON BEKLENTİSİ

Öte yandan Gülseren Onanç`ın istifa etmesinde Kılıçdaroğlu`nun mayıs ayının sonlarına doğru yapacağı MYK revizyonunun etkisininde olduğu belirtildi. Onanç görevden alınacağını düşündüğü için istifa yolunu seçti. Gülseren Onanç, `Akil İnsan` Tarhan Erdem`e yakınlığıyla biliniyor.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı