CHP`de yeni kriz!

CHP`de yeni kriz!

Cumhuriyet Halk Partisi Olağanüstü Kurultayına az bir zaman kala yeni kriz kapıda.

 CHP de Gürsel Erol uzun zamandır CHP kulislerinde konuşuluyor. Hiçbir resmi görevi olmamasına karşın, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu`nun ``en yakını`` diye isim yapan Erol’un adı daha çok kurultaylar ve seçimler döneminde gündeme geliyor. Bazı çevrelere göre, kimin parti meclisine gireceği, kimin belediye başkanı yada milletvekili adayı olacağı konusunda genel başkan Kılıçdaroğlu’nu etkileyen en önemli isimlerden biri. Gürsel Erol gerçekten öyle midir, yoksa ``şehir efsanesi`` midir?

Malum kişi Gürsel Erol, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın`ın yöneticilerinden 18`ini Alçın’a karşı bayrak açtırarak istifa ettirmişti. Gürsel Erol istifa edenlerle yaptığı görüşmelerinde, Erol’u ilk önce il başkanlığı adaylığına, akıbetinde de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için çalışma yaptığını öne süren parililer, Genelbaşkan Kılıçdaroğlu`nun ise Gürsel Erol için düşünülen bu konuma şaşırdığı ve karşı çıktığını iddia ettiler.

Tekin ve Bingöl’ü itibarsızlaştırmaya çalışıyor

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl`e karşı partilileri örgütleyen  Gürsel Erol`un, bu iki isime karşı başlattığı mücadele tüm partide krize neden oluyor. Erol`un kendine yakın İl Başkanları ve Kurultay Delegeleri ile organize olarak Tekin ve Bingöl`ü itibarsızlaştırma çalışmaları başlattığı gelen bilgiler arasında.

Gürsel Tekin’in partide yapmadığı görevin kalmadığını ve Kars`tan aday olması gerektiğini; Tekin Bingöl’ün ise akrabalarının bile partiye destek verme konusunda tereddüt ettiğini, Tekin Bey`in adaylığının Bitlis’te heyecan yaratacağı ve partinin bu ilde iddialı bir hale gelebileceği konuşulanlar arasında. Öte yandan Erdoğan Toprak’ın DSP İstanbul il başkanlığından beri Abant toplantılarının değişmez konuğu olduğu, partimiz dışındaki yapılanmalarda inanılmaz itibarı olan güçlü ilişkilere sahip biri olduğu da konuşulmakta.

Edinilen bilgilere göre Gürsel Erol, gerçekleşecek olan kurultayda partinin siyasal kimliği olan ve parti içinde bilinen isimlerle, partiyi iktidara taşıyacak yeni bir kadro kurulmasını istediği, “Kendimize yakın adam değil, partiyi iktidara taşıyacak kadronun kurulması gerekiyor” dediği söyleniyor.

Kılıçdaroğlu’na baskı yaptılar

Gürsel Tekin ve Tekin Bingöl`ün de kendilerine karşı organize olan bu yapı karşısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na baskı yaptıkları ve her seçim dönemi meydana çıkan  iş adamı Gürsel Erol`un listelere müdahale etmesine izin verilmemesi gerektiği yönündeki telkinlerini arttırdıkları öğrenildi. Gürsel Erol`un PM listeleri için bazı isimlere söz verdiği iddia ediliyor.



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli