CHP`de yerel eğitim

CHP`de yerel eğitim

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyeleri Eğitimi Ankara Bölge Toplantısı Genel Merkez binasında toplandı. CHP Malatya Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, CHP Kadınkol

 

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyeleri Eğitimi Ankara Bölge Toplantısı Genel Merkez binasında toplandı. CHP Malatya Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, CHP Kadınkolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’ın da katıldığı toplantıda farklı yönleriyle yerel yönetimlerde  yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu.

340 civarında belediye meclis üyesinin yaklaşık üçte biri kadar katılımın sağlandığı toplantıda  açılış konuşmasını CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz ve CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba gerçekleştirdi. Veli Ağbaba belediyeciliğin önemine değinirken CHP’li belediyelerin gerçekleştirdikleri icraatları yeterince duyuramadığı eleştirisinde bulundu.

Az sayıda katılım sağlandı

Katılımın beklenen düzeyde olmamasını toplantının hafta içinde olmasına ve CHP Yalova Milletvekili ve genelbaşkan adayı Muharrem İnce’nin Ankara İl Başkanlığında adaylığını açıklamakta olmasına bağlayan Ağbaba, toplantı tarihinin kongre kararından önce alındığı açıklamasında bulundu.  

CHP’li belediyelerde bütünlük sağlanacak

Oniki farklı bölgede yapılacak olan toplantıların ilkinin gerçekleştiği toplantıda Ağbaba, CHP’li belediyelerin bölgelerinde getirdikleri yenilikleri diğer belediyelerle paylaşmalarının önemine değinirken yeni uygulamalar hakkında da bilgi verdi. Bu uygulamalar arasında CHP’li ilçe yönetimlerinin ortak kullanacağı ‘tekkart’ uygulaması ile kreş, gençlik merkezi gibi belediye hizmetlerine ortak isimler verilmesi yeralıyor.

Sadece bir gün süren eğitim toplantısında, yerel yönetimlerde mevzuat, bütçe kullanımı, kaynak sağlama, kadın istihdamı, sosyal belediyecilik gibi konular ele alındı.



Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı