CHP`li Akkurt "Belediye Başkanı Şeffaf Olmalı"

CHP`li Akkurt

Çankaya?da aday adayları büyük bir rekabet içerisinde. CHP Çankaya Belediye Başkan A. Adayı Av. Kemal Akkurt gazetemize yaptığı açıklama ile Belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini, projelerini anlattı ve Çankaya?yı marka ilçe yapacağını iddia etti.

Belediye Başkanı Şeffaf Olmalıdır

Belediye Başkanı’nın sahip olması gereken özellikleri  anlatan Kemal Akkurt şöyle konuştu: ‘’Belediye Başkanı, öncelikle işini toplum üzerinde ya da çalışanlar üzerinde iktidarını sınama aracı olarak değil, insanlara hizmet etmenin bir aracı olarak görmelidir. Bu nedenle birlikte çalışacağı insanları da bu etik kaygıyı taşıyarak seçmelidir. Diğer belediyelerin ya da kamu kurumlarının alanına da saygı duymalıdır. Görev sırasında izlenilmesi gereken etik kurallar; adam kayırma yasağı, yetkilerini kendi çıkarları için kullanma yasağı, aynı anda çok sayıda görev üstlenme yasağı, rüşvetten uzak durma, bütçe ve mali disiplin kurallarına uygun bir yönetim oluşturma, takdir yetkisini kullanmada sınırlar gibi etik kurallardır. Yönetimde şeffaflık açısından yerel yöneticiler, görev sırasında servet bildirimi yapmalıdır.  Böylece yerel yöneticilerin, yönetici olmadan önce ve sonrasında mal varlığında nasıl bir değişiklik olduğu seçmenler tarafından takip edilebilir. Bu şeffaflık, yöneticinin toplum nezdinde güvenirliği açısından çok önemlidir.’’ Akkurt daha sonra projelerini anlattı. O projelerden bazıları şöyle: 24 saat vatandaşın hizmetinde olacak bir Belediye, Üniversite Öğrencileri için yut ve barınma merkezleri açılacak, Çankaya’da çocuk eğitim merkezleri açılacak, bisiklet yolları yapılacak, engellilerin şartları iyileştirilecek, kadınlara pozitif ayrımcılık tanınacak, İnsan hakları takip merkezi ve kent enstitüleri kurulacak, Anadolu köy modeli oluşturulacak. Akkurt bu projelerin Çankaya’ya çağ atlatacak projeler olduğunu ve Çankaya’nın Dünya’nın imrendiği marka ilçe olacağını söyledi.

Kemal Akkurt Kimdir?

1960 yılında Kulu’da doğdu. 1982 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 1985 yılından beri Ankara Barosu’na kayıtlı Serbest Avukat olarak çalışmaktadır. Ankara Barosu’nda Yönetim Kurulu Üyeliği, Genel Sekreterlik, İnsan Hakları Merkezi başkanlığı yaptı. Başta Sivas Davası olmak üzere, birçok toplumsal davada gönüllü avukatlık yaptı. CHP Ankara İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Akkurt evli ve üç çocuk babasıdır.

Haber: Adil Köse



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı