CHP´Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI ANKARA´DA TOPLANDI

CHP´Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI ANKARA´DA TOPLANDI

CHP Genel Merkezi´nde yapılacak toplantıya katılmak üzere Ankara´ya gelen CHP´li belediye başkanları, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında Anıtkabir´i ziyaret etti.

Belediye Başkanları Toplantısı´na katılmak üzere Ankara´ya gelen CHP´li belediye başkanları, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında Anıtkabir´i ziyaret etti.

Torun başkanlığındaki heyet ilk olarak Aslanlı Yol´dan yürüyerek Atatürk´ün mozolesine çelenk bıraktı. Heyet, mozolede saygı duruşunda bulundu.

Torun ve belediye başkanları daha sonra Misak-ı Milli Kulesi´ne geçti. Torun, Anıtkabir Özel Defteri´ne şunları yazdı:

"Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu, Aziz Atam, Büyük eseriniz CHP´nin yurdun dört bir yanında, genel seçilmiş belediye başkanları ile manevi huzurunuzda bulunmaktan onur duyuyoruz. Her zaman olduğu gibi hedef gösterdiğin çağdaş uygarlık yolunda ve halkımızın hizmetinde azim ve kararlılıkla yürüyoruz. Demokrasi özgürlük ve bağımsızlığa olan bağlılığımızla yolumuza devam ediyoruz."

Torun ve beraberindekiler daha sonra İsmet İnönü´nün kabrini ziyaret ederek saygı duruşunda bulundu.

CHP LİDERİ SESLENDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi´nde belediye başkanlarına yaptığı konuşmada, başarılı olunması durumunda Türkiye´nin yönetimini sağlayabileceklerini söyledi.

CHP lideri konuşmasında, "Şimdi vaatlerimizi gerçekleştirerek güveni perçinleyeceğiz. Bir dahaki seçimlerde daha yüksek oy alacaksınız. Daha geniş kitlelerin sempatisini kazanacaksınız. Bu tarihi bir sorumluluktur. Kaygılanan milyonlar varken, sizler beldenize hakkı, hukuku, adaleti getirdiğinizde kaygıyı kaldıracaksınız. ´Neden Türkiye böyle yönetilmiyor´ diyecekler" dedi.

"Önünüzde 5 yıllık zaman var" diyen Kılıçdaroğlu "Bu süre su gibi geçer. Üzerinize çok büyük yükler aldınız. İmzasız ihbarları çöpe atacaksınız, yolsuzluk varsa üzerine gideceksiniz. Para bulacaksınız, yatırım yapacaksınız" diye seslendi. "Harcadığınız her kuruşun hesabını vatandaşa vereceksiniz" diyen Kılıçdaroğlu, şeffaflığın CHP´nin temel ilkesi olduğunu söyledi.

İstanbul seçimlerine itirazlar hakkında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu "Bir türlü karar çıkmıyor. Hangi gerekçeyle karar çıkmıyor? YSK´ya seslenmek isterim; 39 ilçede bütün geçersiz oylar sayıldı, sonuç değişmedi. 6 ilçede bütün oylar sayıldı, sonuç değişmedi. Ne yapmak istiyor YSK? Niye daha önce itiraz edilmedi? Oy sayılırken niye şerh konulmadı? Devletin gücünü arkasına almış her türlü kumpasa tezgah hazırlıyorlar. İstanbul seçimleri, bir demokrasi tercihi noktasına gelmiştir" ifadelerini kullandı.



Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli