CHP’li Hakverdi’den araç muayene ücretlerini %50 oranında düşürecek kanun teklifi!

CHP’li Hakverdi’den araç muayene ücretlerini %50 oranında düşürecek kanun teklifi!

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi TBMM Başkanlığına sunduğu Kanun Teklifi ile araç sahiplerinin en fazla şikayetçi olduğu konulardan biri olan yüksek muayene ücretlerinin %50 oranında düşürülmesini istedi.

Teklifle ayrıca aylık gecikme faizi olarak uygulanan %5’lik faizin %1’e düşürülmesinin yanı sıra yıllık muayene ücreti artışının TÜİK’in bir önceki yıla ilişkin açıkladığı TÜFE oranını aşmamasını talep eden Hakverdi;

“Ekonomideki kötü gidiş ve pandemi nedeniyle toplumun tüm kesimleri zor günler geçirmektedir . Devletin temel görevlerinden biri vatandaşların huzuru ve refahını sağlamak olduğu gibi bir diğeri de zor günlerinde yanlarında olmak ve hayatlarını idame ettirebilmeleri için gerekli kolaylıkları sağlayacak adımları atmaktır. Bu adımlardan biri de vatandaşların ekonomik yükünü hafifletmektir. Bu ekonomik yüklerden biri de araç muayene ücretleridir.

Ülkemizde trafiğe kayıtlı araç sayısı son açıklanan verilere göre  23,7 milyon Son yıllarda yüksek oranda artan zorunlu trafik ve kasko fiyatları araç sahiplerinin başta kasko olmak üzere zorunlu trafik sigortasını dahi yaptıramamalarına neden olmuştur. Bunun yanı sıra araç sahiplerinin ödemekte zorlandığı ve hatta ceza yemek pahasına yaptırmaktan imtina ettiği kalemlerden biri de araç muayeneleridir.

“Ülke kaynakları 5’li çeteye, yandaşlara ve İngiliz tefecilere değil zor günler geçiren vatandaşlarımıza aktarılmalıdır.”

 Yandaş müteahhitlerin milyarlarca liralık vergi borcunu silen ve İngiliz tefecilere milyarlarca dolar faiz ödeyen AKP iktidarı bunun külfetini de vatandaşın sırtına yüklüyor. Ağır ekonomik koşullar altında ezilen vatandaşlarımıza ise hiç değilse kendilerine nefes aldıracak bir takım çözümler bekliyor. Bu teklif ile amaçlanan dünyanın neredeyse en pahalı yakıtını kullanan, yüksek fiyatlarla kasko ve trafik sigortası yaptıran milyonlarca araç sahibine bir nebze olsun katkı sağlamaktır.

“Bu teklifin kanunlaşması için tüm partilerin desteğini bekliyorum.”

Bu sorun milyonlarca vatandaşımızın ortak sorunudur. Devlet ağır ekonomik kriz ve pandemi ile baş başa kalan tüm vatandaşlarına imkanları ölçüsünde her alanda destek olmak zorundadır. Bu yüzden bu teklifin kanunlaşması için tüm milletvekillerinin destek olması ve bir an önce genel kurulda görüşülerek kanunlaşması gerekmektedir.” Dedi.



Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı