CHP`lilerden 250 TL tepkisi

CHP`lilerden 250 TL tepkisi

CHP Genel Merkezi`nin yolladığı genelgeye rağmen, gençler ve kadınlardan para isteniyor. CHP yayınları yapan Gerçek Gündem Sitesine tepkilerini dile getiren partililer genelgeye rağmen para alındığını ifade ettiler.

 CHP Genel Merkezi`nin il ve ilçe örgütlerine yolladığı genelgeye rağmen, genç ve kadın adaylardan en az 250 TL isteniyor. Bu rakam kimi örgütlerde 1000 TL`ye dek çıkıyor. Birçok kadın ve genç aday, "Genelgede verilen talimat uygulanmıyor`` diyor. 


CHP MYK ve PM, yapılan son toplantıda 2014 yılında gerçekleşecek olan seçimlerde aday olacak gençler ve kadınlardan "başvuru ücreti alınmaması``nı karara bağladı. 

Ancak buna rağmen, il ve ilçe yöneticileri, "eğitim ücreti" , "dosya masrafı`` ve "bağış`` adı altında para istiyor. Buna tepki gösteren gençler ve kadınlar, haber merkezimizi arayarak konuyu gündeme taşımak istediklerini belirtti. 

Partililer ellerindeki evrakları yollayan ve kendilerinden genelgeye rağmen para istenmesine tepki göstererek şunları kaydetti:

"Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere ve kadınlara yönelik pozitif ayrımcı bir tutum belirledi. Kadınlar ve gençlerden başvuru ücreti alınmayacağını söyledi. MYK ve PM de bu kararı resmiyete döktü. Ancak buna rağmen, dosya masrafı, eğitim ücreti ya da bağış adı altında gençlerden ve kadınlardan para isteniyor. Bu durumu Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu`na duyurmak istiyoruz``
Genelgeye rağmen, kadınlar ve gençlerden para isteniyor. 

Siteye ulaşan bir grup genç ise, aday olmak için başvuru yaptıklarında "yaş sınırı tartışması``yla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. İl ya da ilçe yöneticilerinin genelgedeki 30 yaş sınırını kendi isteklerine göre belirlediğini belirten gençler, 30 yaş sınırının hangi tarihte başlayıp hangi tarihte bittiğinin takvime bağlanması gerektiğini söyledi. 

Gerçek Gündemin yaptığı araştırmada Genel Merkez`in şikayetler üzerine yeni bir genelge yayınladığı bilgisine ulaştı. Genelgede, Gençlik Kolları üyesi sayılacak aday adaylarının 31 Temmuz 1983 tarihinden sonra doğma şartını taşımaları gerektiğinin kaydedildiği ortaya çıktı. Genelgenin tüm il ve ilçe örgütlerine yollandığı öğrenildi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

08.05.2024

  • İMSAK 03:54
  • GÜNEŞ 05:33
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:30
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Perşembe 22.8 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.9 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı