CHP´NİN 35.OLAĞAN KURULTAYI

CHP´NİN 35.OLAĞAN KURULTAYI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP´nin en büyük değişimleri bu ülkeye getiren parti olduğunu söyledi.

CHP´nin ‘Demokrasi, Kardeşlik ve Değişim´ temalı 35. Olağan Kurultayı Ankara Arena sporSalonu´nda başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, “Gelin yüzde 10 seçim barajını kaldıralım. Yeni özgürlükçü birAnayasa getirelim. Darbe yasası diye lafını ettiler. Darbe hukukun güçlendirdiler. Makul şüpheyi getirdiler. Bir insan kendi düşüncesini özgürce açıklayabilmeli. Şimdi bu ülkenin aydınları düşüncelerini açıkladılar diye sabahın köründe gözaltına alınıyor, mahkeme salonlarına çıkarılıyor. Düşünceyi bir insan açıklamazsa bu ülkenin büyümesine, gelişmesine nasıl katkıda bulunabilir. Kendi düşüncesini söyleyen akademisyenler tek tek gözaltına alındı. İçeriğine katılmayabilirsin, desteklemeyebilirsin. İnsanlar düşüncelerini özgürce dile getirebilmelidir. Bu düzeni biz mübarek ellerimizle değiştireceğiz” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, anayasanın ilk 4 maddenin iradesinin, mandayı reddeden, bağımsız Türkiye´yi kuran irade olduğunu ifade etti.
Türkiye´nin AB ile ilişkilerine ilişkin Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Buradan açıkça söylüyorum; AB ile uyum yasaları parlamentoya geldiğinde hiçbir yasaya itiraz etmedik, koşulsuz destek verdik. Çünkü biz de Türkiye´nin uygar bir dünyanın parçası olmasını istiyoruz.”
Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun 2013 yılında yazdığı bir makalede "komşularla sıfır sorun" anlayışını ortaya koyduğunu, bunun kendilerinin de kabul ettiği bir yaklaşım olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, Suriye´deki gelişmelerin ardından dış politikadaki maceranın başladığını kaydetti.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Suriye sınırımız yol geçen hanına döndü. ´Esad´ı devireceğiz´ dediler, ´Emevi Camisi´nde namaz kılacağız´ dediler. Süleyman Şah Türbesi´ni taşımak zorunda kaldılar" ifadelerini kullandı.
“70 İLDE IŞİD NASIL TABAN TUTUYOR?”
CHP´nin, iktidarı Türkiye´yi Ortadoğu bataklığına sürüklememesi yönünde uyarılarda bulunduğunu, ancak bu uyarıların dikkate alınmadığına değinen Kılıçdaroğlu,şöyle konuştu:
"70 ilden militan Türkiye´den Suriye´ye ve Irak´a gidiyor. 70 ilde IŞİD nasıl taban tutuyor? Bu ülkeyi kim yönetiyor? Ve bu ülkenin Diyanet-isleri-baskanligi/ " target="_blank" class="tag">Diyanet İşleri Başkanlığı neden IŞİD terör örgütünün yaptıklarının Müslümanlık olmadığını, masum insanların öldürülmesinin Müslümanlık olmadığını neden anlatmıyor? ´Efendim bir sefer anlattık´, her gün anlatacaksınız, her gün söyleyeceksiniz."
Türkiye´nin Suriye politikasının mağdurunun Türkler ve oradaki Türkmenler olduğunu sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, "Bu kadar boyumuzu aşan işlere karışacağımıza Mustafa KemalAtatürk´ün ´Yurtta sulh, cihanda sulh´ lafı sizin neyinize yetmiyor?" diye sordu.
Konuşmasında CHP´ye yönelik eleştirilere de değinen Kılıçdaroğlu, CHP´nin seçim bildirgelerinin ve vaatlerinin iktidar tarafından kopyalanarak hayata geçirilmeye çalışıldığını kaydetti. Kılıçdaroğlu, "Nerede sorun varsa çözüm CHP´dedir" dedi.
Kılıçdaroğlu, taşeron işçiliği, asgari ücreti, mevsimlik işçileri, özgürlükçü bir demokrasiyi, çiftçinin, emeklinin, memurun sorunlarını dile getirenin CHP olduğunu, çözüm önerilerini de ortaya koyduğunu anlattı. Kılıçdaroğlu, "Bakın kurultayımızın adı demokrasi, değişim ve kardeşlik kurultayı. CHP en büyük değişimleri bu ülkeye getiren partidir. Değişerek, değişimleri getirdi” açıklamasında bulundu.
“BEDELİ NE OLURSA OLSUN BU ÜLKEYE ÖZGÜRLÜKÇE DEMOKRASİYİ MUTLAKA GETİRECEĞİZ”
Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bedeli ne olursa olsun bu ülkeye özgürlükçe demokrasiyi mutlaka getireceğiz. Bizi tutuklayabilirler, gözaltına alabilir, dokunulmazlığımızı kaldırabilirler. Ne yaparlarsa yapsınlar, bedeli ne kadar ağır olursa olsun, bu ülkeye demokrasiyi ölümüne getireceğiz.”
“BİZ HALKIN PARTİSİYİZ”
CHP´nin elitlerin partisi değil, çöpten kağıt toplayandan, sanayicisine kadar çok farklı kesimlerden insanı buluşturan bir kitle partisi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Biz halkın partisiyiz. Biz herkese kucak açarız, bizim ilkelerimizi, düşüncelerimizi benimseyen herkese kucak açarız. Tek koşulumuz var; kul hakkı yiyenlere bu partide yer yok" dedi.
CHP´nin hiçbir zaman darbeyi ve darbecileri savunmadığını, darbelerden en fazla zarar gören parti olduğunu ve darbe hukukunun biran önce ortadan kaldırılması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sayın Davutoğlu, sana açık net bir çağrı yapıyorum; darbe hukukunun arkasına saklanma, darbe hukukun arkasına saklanan adam darbe hukukunu kafasından atmamış adamdır" diye konuştu.
İbadeti siyaset için değil Allah için yaptıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Genelkurmay-baskanligi/ " target="_blank" class="tag">Genelkurmay Başkanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığını aynı gün kurduğunu ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin, dünyanın en önemli okullarından birisi olduğunu aktardı.
İmam hatip okullarını CHP´nin kurduğunu belirten Kılıçdaroğlu, inançları siyasete alet etmenin dine saygısızlık olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Kapalı kapılar ardında bize yapılan bu iftiraları Allah´a havale ediyoruz, böyle bir şey olamaz" dedi.
Laikliğin, inançların güvencesi olduğunu bildiren Kılıçdaroğlu, "Buradan bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, sevgili vatandaşlarım, kardeşlerim, ´Ben ibadetimi özgürce yerine getiremiyorum´ diyorsan, birisi sana engel çıkarıyorsa gel kapım açık, senin yanına düşeceğim, ibadetini özgürce yapıncaya kadar seninle beraber mücadele edeceğim" şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda, kurultay salonundakileri ayağa kaldırarak, "Ankara´danHakkari´ye, Diyarbakır´a, Mardin´e, İstanbul´a, Muğla´ya, Rize´ye, Samsun´a, Kilis´e, Yozgat´a,Çankırı´ya, Sivas´a, Çorum´a, Uşak´a, Tekirdağ´a, Kırklareli´ne selam olsun, selam olsun Türkiye" sözlerini tekrarlattı.



Anahtar Kelimeler: OLAĞAN KURULTAYI

Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli