CHP seçime yeni MYK’yla girecek

CHP seçime yeni MYK’yla girecek

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2015 Genel seçimlerine girecek milletvekili aday listesini belirlemeden önce MYK’ya son şeklini verecek.

Atama yapılmayan il, ilçe örgütlerindeki boşalan yerlere önümüzdeki MYK’da atama yapılması beklenirken, Genelgeye rağmen boşalan il ve ilçe başkanlıklarına kendi içinden bir üyeyi seçen yerler için alınacak karar merakla bekleniyordu. Kılıçdaroğlu’nun şimdilik bu konuyu gündeme getirmeyecek.

Milletvekili aday adayı olabilmek için il ve ilçe başkanlıklarından yönetimlerinden istifa edenlerin yerlerine genelgeye rağmen yeni atamaların yapılmasına yönelik düşünülen müeyyidelerin seçim nedeniyle haziran sonuna ertelendiği ve bu sürecin kavgasız geçirileceği CHP kulislerindeki en önemli haber.

Şuan görevde olan mevcut MYK’nın önünde bulunan görevlerini yapar yapmaz Kılıçdaroğlu’nun Şubat ayı içerisinde yapacağı ilk toplantıda mevcut MYK üyelerine bu güne verdikleri emekten dolayı teşekkür edip aynı gün yeni MYK’yı açıklayabileceği CHP kulislerinde konuşuluyor.

Halen MYK üyesi olup da yeterli verimliliği gösteremeyen MYK üyeleriyle Kılıçdaroğlu yollarını ayıracak.

Burhan Şenatalar, Seyhan Erdoğdu, Yakup Akkaya, Faik Öztrak, Şafak pavey, Sencer Ayata, Veli Ağbaba, Tekin Bingöl gibi isimleri farklı komisyonlara çekeceği, Bunların yerine;Özgür Özel, Kadir Gökmen Öğüt, Nihat Matkap, Şanal Sarıhan, Zekeriya Temizel, İhsan Özkes, Gaye Usluer gibi isimleri MYK’ya alacağı yönünde Genel Merkez kulislerinde öne çıkan konuşmalar olarak sıralayabiliriz.

Parti içindeki çatlak sesleri susturmak için kendine daha yakın güvendiği isimlerle yola devam etmek isteyen Kılıçdaroğlu, yeni oluşturacağı MYK’da görev vermeyeceği mevcut isimleri milletvekili adayı dahi yapmayı düşünmüyor.

Kılıçdaroğlu bu hamlesiyle, kendi dar kadrolarının dışındaki adayların önseçim ya da eğilim yoklaması ile belirlenmesinin önünü açacak ve genel seçimlerinden hemen sonra harekete geçecek parti içi tartışmalara son verecek demokratik birçok talebin yerine getirileceği, partinin daha geniş kitlelerin (delegeden çok, üyenin) söz sahibi olabileceği bir parti haline getirmek için hamle yapılabileceği yönünde görüşler var.



Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli