CHP Sincan Örgütü Seçim Maratonuna Başladı

CHP Sincan Örgütü Seçim Maratonuna Başladı

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında CHP Sincan İlçe Başkanı Fevzi Ünal basına verdiği yemekte CHP Sincan İlçe örgütünün hedeflerinden bahsetti.

Konuşmasına başkanlık sisteminin hiçbir tipinin Türkiye koşularına uygun olmadığını ve gidişatın iyi olmadığını söyleyerek başlayan Ünal, CHP’nin hedefinin Sincan gibi kitlelerle bağının zayıf olduğu bölgelerde oy oranını arttırmak olduğunu söyledi. Bunun için de parti içi birlik ve bütünlüğün sağlamanın temel görevleri olduğunu beyan eden Ünal, 29 Martta gerçekleşecek olan ön seçimin hâkim denetiminde gerçekleşecek olmasının bir demokrasi şöleni olacağını, milletvekili adaylarının parti liderlerinin iki dudağının arasında kararlaştırıldığı antidemokratik sistemden doğrudan demokrasiye geçiş olduğunu vurguladı.

3Y: Yolsuzluk, Yoksulluk, Yasaklar

Sincan İlçe Başkanlığından milletvekilliği adaylığı için istifa eden Ömer Yılmaz’ın yerine merkezden atanan Ünal, 1. Bölgede her kesimden ve yaştan 86 aday adayının CHP’ye dinamizm kattığını 3Y diye tabir ettikleri yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele için birlikte hareket ettiklerini vurguladı.

‘CHP eleştiriyor çözüm sunmuyor’

CHP’nin eleştiride bulunduğu ancak çözüm üretmediği şeklindeki eleştirilere 28 Martta Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da büyük bölümünü açıklayacağı projelerin yanıt olacağını belirten Ünal, seçim çalışmalarının mitinglerle başlayacağını, Sincan’da da seçim bürolarının tutulduğunu Yenikent’teki irtibat bürosu dâhil 10 yerde seçim bürosu açıldığını belirtti.

‘Sincan’da sosyolojik araştırma şart’

Sincan’ın 1 ve 2 nolu gecekondu önleme alanı olduğunu, bölgede sanayi sitelerinin bu bölgede kurularak buranın dar gelirlilerin yaşadığı bölge olarak planlandığını belirten Ünal, bölge halkının emeği savunan partileri değil de yoğun bir şekilde AKP’ye oy vermesinin sosyolojik bir vaka olduğunu ve araştırılması gerektiğini belirtti. Kömür ve gıda yardımları ile sadaka toplumu oluşturulduğu, halkın tüketim kültürüne alıştırıldığını söyleyen Ünal, bunu tersine çevirmek istediklerini belirtti.

Çözüm sürecinde kapalı kapılar arkasında anlaşmaların yapılmasına karşı olduklarını, böyle olmadığı için basında çelişkili ifadeler verildiğini ve barıştan yana olduklarını belirten Ünal, daha fazla şehit verilmemesi için, şeffaf politikaların izlenmesi gerektiğini ifade etti. 10 maddelik isteklerin de altının boş olduğuna değinen Ünal, yeni bir anayasanın şart olduğuna değinirken seçim barajının varlığının ise anti demokratik bir uygulama olduğu vurgusunda bulundu.

 



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli