ÇIRAKMAN SAZINI KILIÇDAROĞLU?NA HEDİYE ETTİ

ÇIRAKMAN SAZINI KILIÇDAROĞLU?NA HEDİYE ETTİ

Halk Ozanı Hüseyin Çırakman kendisini evinde ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na sazını hediye etti.

 Halk Ozanı Hüseyin Çırakman kendisini evinde ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na sazını hediye etti.

Daha önce CHP Çankaya İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği, Halk Ozanı Hüseyin Çırakman’a Saygı Gecesi’ne, Suriye’de yaşananlarla ilgili olarak yoğun parti gündeminden dolayı katılamayan Kemal Kılıçdaroğlu, Çırakman’ı Mamak’taki evinde ziyaret etti.

CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin’in de kendisine eşlik ettiği ziyarette, Çırakman`ı keyifle dinleyen Kılıçdaroğlu, kendisini daha üniversite öğrencisiyken dinlediğini, Çırakman’ın sesiyle sazıyla Anadolu’nun sesi olduğunu, deyişleriyle, türküleriyle, şiirleriyle topluma ışık tuttuğunu söyledi.

DUYARSIZ KALMAYALIM

Hayatını toplumun dertlerini, sevinçlerini, sıkıntılarını ve günün siyasi koşullarını sazına sözüne yansıtmaya adamış Çırakman gibi bir değere, sanatçıya duyarsız kalınmaması ve unutulmaması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ``Onun türkülerini defalarca televizyonlardan, radyolardan dinledik. Başkaları seslendirdiler ama onun hiçbir sosyal güvencesi yok. O zaman dönüp geriye kendimizi sorgulamamız gerekiyor.`` şeklinde konuştu.

Hüseyin Çırakman’ın kendisine hediye ettiği sazını CHP Müzesinde saklayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, 13 şiir kitabı bulunan, her zaman her yerde saygıyla anılması gerektiğini vurguladığı, Halk Ozanı Çırakman ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

“HALKA GİTMEYEN SUDAN ÇIKMIŞ BALIK GİBİ ÖLÜR”

Yerel seçimlerin öne alınması konusunda halk oylamasına gidilebileceği yönündeki gelişmelerin de gündeme geldiği buluşmada, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu’nun, “Halkın iradesine başvurmaktan, halka gitmekten daha doğal bir şey yoktur” sözleri üzerine Çırakman da konuya dahil olarak “Halka gitmeyen sudan çıkmış balık gibi ölür.” dedi. Kılıçdaroğlu da Çırakman’ın sözlerini gülümseyerek onayladı.

Halk Ozanı Hüseyin Çırakman’ın zor günler yaşadığını duyuran bir gazete haberi ile harekete geçen CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, geçim sıkıntısından dolayı ozanın 3 sazını satışa çıkarmasının yürek burktuğunu, buna vicdanı olan hiçbir insan evladının razı gelemeyeceğini kaydetti. Perçin, girişimlerinin güzel sonuçlar doğurduğunu ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na hediye ettiği sazı da dahil olmak üzere diğer sazlarının da satılması durumunun ortadan kalkmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

15.05.2024

  • İMSAK 03:43
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:40
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı