ÇIRAY “FETÖCÜ” HAKARET VE İFTİRASINI TAZMİNATA MAHKUM ETTİRDİ…

ÇIRAY “FETÖCÜ” HAKARET VE İFTİRASINI TAZMİNATA MAHKUM ETTİRDİ…

İyi parti genel sekreteri ve parti sözcüsü izmir milletvekili aytun çıray ortadoğu gazetesi köşe yazarı yıldıray çiçek´e ve ortadoğu gazetesine karşı açtığı tazminat davasını kazandı.

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü İzmir Milletvekili Aytun Çıray Ortadoğu gazetesi köşe yazarı Yıldıray Çiçek´e ve Ortadoğu Gazetesine karşı açtığı dava 19.04.2018 tarihinde karara bağlandı ve Mahkeme, Çıray´ın kişilik haklarının ihlal edildiğine hükmederek davalıları tazminata mahkum etti. Çıray´ın ‘adalet bu kez yerini buldu´ dediği dava süreci şöyle gelişti.

İYİ Parti´nin kuruluşundan kısa bir süre sonra Habertürk gazetesinden Kübra Par İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü İzmir Milletvekili Aytun Çıray´la bir röportaj yaptı. Çıray söz konusu röportajda  kendisine yöneltilen ‘İYİ Parti´nin MHP´den farkı nedir”  sorusunu“Bir şeyin farkını anlatabilmem için o şeyin olması gerekir. MHP diye bir parti artık yok!” cevabını verdi ve Çıray´ın bu cevabı kamuoyunda büyük bir yankı yarattı.

Bunun üzerine MHP´nin yayın organı ORTADOĞU gazetesi Aytun Çıray´ı hedef tahtasına oturttu ve gazetenin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin basın sözcülüğünü de yapan köşe yazarlarından Yıldıray Çiçek 01.11.2017 ve 02.11.2017 tarihli  iki köşe yazısında Aytun Çıray´ı hedef aldı. Çiçek peş peşe yayımlanan bu iki yazısında Aytun Çıray´a aslı astarı olmayan, dolayısıyla iftira ve hakarete yönelik FETÖ´cü suçlamasında bulunmuş ve “İYİPartinin aciz zavallı sekreteri” şeklinde ifadelerle kendisini kamuoyu nezdinde küçük düşürmeye kalkışmıştır.

Aytun Çıray bu kara propagandaya karşı avukatı Efsun Ünal vasıtasıyla,başta köşe yazarı Yıldıray Çiçek olmak üzere Ortadoğu Gazetesi ve yayın sahipleri hakkında tazminat davası açmıştır.

Dava daha 19.04.2018 günlü ilk celsesinde karara bağlanarak, Yıldıray Çiçek tarafından yazılan her iki yazı sebebiyle,Aytun Çıray´ın kişilik haklarının ihlal edildiğine karar verilmiştir. Neticede de yazar ile birlikte Ortadoğu Gazetesi ve yayın sahipleri 3.000 TL tazminat ödemeye mahkûm edilmiştir.



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli