Çocuklar `Camiden Sahaya` Turnuvası ile Dini Eğitim Alıyor

Çocuklar `Camiden Sahaya` Turnuvası ile Dini Eğitim Alıyor

Ankara`nın Akyurt ilçesinde düzenlenen `Camiden Sahaya` futbol turnuvası düzenledi. Din artık spora da alet edilmiş oldu

 

Akyurt ilçesinde düzenlenen `Camiden Sahaya` futbol turnuvası ile çocuklar dini eğitimlerini eğlenerek alıyor. Turnuva yaz Kur-an kurslarına ilgiyi artırdı. Turnuvada oynamak isteyen öğrenciler devamsızlık yapmadan kurslara katılıyor. Akyurt Belediyesi ve Müftülük işbirliği ile düzenlenen turnuvaya ilçedeki 19 camii 22 takım ile katıldı. Takımlar camii İmam Hatiplerinin teknik direktörlüğünde birinci olabilmek için kıyasıya mücadele etti. Sabahtan öğleye kadar camide kurs gören çocuklar öğle namazını kıldıktan sonra topluca Belediye Spor Tesisleri`ne gelerek turnuvanın maçlarını oynuyor. `Camiden Sahaya` adlı turnuvada oynamanın tek şartı camilerdeki yaz Kur-an kurslarına devamsızlık yapmadan katılmak. Turnuvada futbol oynamak isteyen bir çok çocuk yaz kuran kurslarına katıldı. Turnuvanın final maçı Akyurt Merkez Camii ile Beyazıt Camii arasında oynandı. Normal süresi 0-0 berabere biten maçta birinciliği penaltı atışları sonucunda Beyazıt Camii kazandı.

19 CAMİDE KURULAN 22 TAKI MÜCADELE ETTİ

Gültekin Ayantaş, "Camiden Sahaya sloganıyla başlatmış olduğumuz turnuva yaklaşık 3 hafta sürdü. İlçemizde bulunan 19 camiden kurulan 22 takım turnuvada mücadele etti. Belediyemizin imkanları ölçüsünde Kur-an kurslarına giden çocuklarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Düzenlenen sosyal aktiviteler ile onları yaz Kur-an kurslarına motive etmeye çalışıyoruz. İlçe geneli düzenlenen futbol turnuvası için belediyemizin spor tesislerini tahsis ettik. Çocuklarımızın cami ile spor tesisi arasındaki ulaşımlarını sağladık. Turnuvanın düzenlenmesiyle birlikte bir çok çocuğumuz Kur-an kurslarına kayıt yaptırdı. Futbol turnuvası çocuklarımızın Kur-an kurslarına devam etmelerine bir teşvik oldu." diye konuştu.

Yaz Kur-an kurslarında devamsızlık yapmayan turnuvadaki final maçında oynayan Beyazıt Camii Kur-an Kursu öğrencisi Mesut Yüceer, "Akyurt Merkez Camii Kur-an Kursu`na gidiyorum. Futbol oynamayı çok seviyorum. İnşallah bu kupayı biz alacağız. Öğleye kadar ders görüyoruz. Öğleden sonrada sahaya top oynamaya gidiyoruz. Çim sahada top oynamak çok güzel okullarımız biraz geç açılsa da biz daha fazla top oynasak." şeklinde getirdi.

TURNUVA KUR`AN ÖĞRENCİLERİNİ MOTİVE ETTİ

Proje sorumlusu Bilal-i Habeş Camii uzman imam hatibi Fikret Yalçınkaya ise "Bu turnuva öğrencilerimizi yaz Kur-an kurslarına fazlasıyla motive etti. İlçe geneli düzenlenen bu organizasyon camiler arası, halkla camii arasında bir bütünlük kenetlenme oluşturdu." dedi.

 

Turnuvada takımı final oynayan Akyurt Merkez Camii imam hatibi Celalettin Alabaş da "Okulların kapanmasıyla birlikte yaz Kur-an kurslarımız açıldı. Çocuklarımızı sıcak yaz günlerinde camiye hapsetmemek için bir dizi sosyal etkinlik düzenledik. Bu sene bu etkinlikler Akyurt Belediyesi ve müftülük koordinesiyle tüm ilçede beraberce yapıldı. Akyurt`daki tüm camilerimizde çocuklar sabahtan öğleye kadar kurs gördü. Cemaatle kılınan öğle namazından sonra beraberce Belediye Spor Tesisleri`ne geçerek aktiviteleri gerçekleştirdik." diye konuştu.

Akyurt Belediyesi tarafından `Camiden Sahaya` futbol turnuvasında oynayan tüm çocuklara forma ve futbol topu hediye edildi. Turnuvada dereceye giren takımlar kupa ve madalyalarını Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş`ın elinden aldı.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı