Çocuklara ‘Tükenmez Kitaplar’

Çocuklara ‘Tükenmez Kitaplar’

Çankaya Belediyesi, dünya edebiyatından seçme klasiklerin yer aldığı “Tükenmez Kitaplar” serisini Kuğulu Park’ta düzenlenen tanıtım etkinlikleriyle çocuklarla buluşturdu.

Çizimleri, tasarımları ve renkleriyle tablo güzelliğinde resimlerin yer aldığı kitaplar, ilk etapta 50 bin çocuğa ücretsiz olarak dağıtılacak; Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki okulların kütüphanelerine de hediye edilecek.

 Çankaya Belediyesi’nin hazırladığı Dünya Çocuk Klasikleri özel serisinin dağıtımı Kuğulupark’ta hafta sonuna kadar sürecek. Çocuklar, eğlenceli atölye faaliyetleri ve “Öyküler Evi”ndeki okuma saatlerine de hafta sonuna kadar katılabilecekler.

Dünya klasiklerinden derlenen seçme eserler, görsel zenginliği ve dilsel sadeliği ile Çankaya Belediyesi’nin yaz tatili hediyesi olarak dağıtılıyor. Çizimleri, tasarımları ve renkleriyle tablo güzelliğinde resimlerin yer aldığı kitaplar, Kuğulu Park’ta yapılan tanıtım etkinliklerinde dağıtıldı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de, Kuğulu Park’ın serideki kitapların büyülü dünyasına uygun şekilde düzenlendiği etkinliğe katılarak Çankayalı çocukları ve ailelerini yalnız bırakmadı.

Çocuklara masal tüneli

Kitap dağıtımı öncesi Kuğulu Park’ta kurulan atölyelerde eğlenen çocuklar, Çankaya Belediyesi Bin Çocuk Korosu Eğitmenleri tarafından hazırlanan “Ağustos Böceği Korosu” ile şarkılar söyleyip “Peter Pan Dans Evi”nde dans etti. “Bremen Ritim Evi”nde darbuka, tef ve diğer ritim sazlar çalan çocuklar “Öyküler Evi”nde okudukları hikâyeler ve izledikleri animasyonlarla keyifli dakikalar geçirdiler.

10 Kitaptan oluşan özel seri

Dünya klasiklerinden seçilen hikâye kitaplarının yanı sıra bir de şiir kitabı bulunan seride çocuklar mısralarla da tanışacak. Toplam 10 kitaptan oluşan seride Jules Verne’nin “Seksen Günde Devri Âlem”, Mark Twain’in “Yaşıyor Yaşamıyor”, Ernest Hemingway’in “Yaşlı Adam ve Deniz”, O. Henry’nin “Son Yaprak” ve “Yeni Yıl Hediyesi”, Oscar Wilde’ın “Bencil Dev”, Francesca Bosca’nın “Ağustos Böceklerinin Şarkısı”, J. Matthew Barrie’nin “Peter Pan” ve Grimm Kardeşler’in “Bremen Mızıkacıları” adlı ölümsüz eserleri yer alıyor. Shakespeare’den Puşkin’e şiire hayt verenlerin kaleminden çıkan mısraları bir araya getiren şiir kitabının adı ise “Bir Çift Söz” adını taşıyor.

Şenlik ve kitap dağıtımı hafta sonuna kadar sürüyor

Çankaya Belediyesi’nin hazırladığı Dünya Çocuk Klasikleri özel serisinin dağıtımı Kuğulupark’ta hafta sonuna kadar sürecek. Kitaplara sahip olmak için Kuğulupark’a giden çocuklar “Ağustos Böceği Korosu”, “Peter Pan Dans Evi”, “Bremen Ritim Evi”nde düzenlenen eğlenceli atölye faaliyetleri ve “Öyküler Evi”ndeki okuma saatlerinden de hafta sonuna kadar yararlanabilecekler. İlk etapta 50 bin adet hazırlanan Dünya Çocuk Klasikleri, yaz tatili öncesi ve yeni eğitim-öğretim yılının başında Çankaya’daki okullara dağıtılacak. “Tükenmez Kitaplar” adıyla hazırlanan bu yeni seri ayrıca, içlerinde Hakkâri’nin de bulunduğu birçok köy okulunun kütüphanesine de ücretsiz armağan edilerek ülke genelinde çok sayıda çocuğa ulaştırılacak. Çizimleri, tasarımları ve renkleriyle tablo güzelliğinde resimlerin yer aldığı kitaplar, Çankaya Belediyesi Kitap Komisyonu ve Form Bilişim editörlerinin aylar süren titiz çalışmasıyla Türkçe’ye çevrildi.



Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli