Çocukların Gözdesi Karapürçek Su Parkı

Çocukların Gözdesi Karapürçek Su Parkı

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki´nin ilçeye kazandırdığı Karapürçek Su Parkı, çocukların akınına uğradı.

Sıcaktan bunalan çocukların adresi Karapürçek Su Parkı oldu.  Sadece Altındağlı minikleri ağırlamakla kalmayan park, Ankara´nın çevre ilçelerinden gelen çocuklara da kapılarını açtı. Yüzerek sağlıklı bir hayatın kapısını aralayan çocuklara uzman eğitimciler eşlik etti, ailelerin gözü arkada kalmadı.

Çocuklar, kaydıraklarda doyasıya eğleniyor

Ankara´da deniz yok ama Altındağ´da deniz tadında bir tesis var. Altındağ Belediyesi tarafından yapılan Karapürçek Su Parkı, hem keyifli vakit geçirmek hem de yüzme öğrenmek isteyen çocukların ilk tercihi… Söz konusu tesiste 1 kapalı olmak üzere tam 3 havuz yer alıyor. Açık havuzlardan birinde 6 – 14 yaşları arasındaki çocukların hizmetine sunulan su kaydırakları dikkat çekiyor. Çocuklar, bu kaydıraklardan gönüllerince kayarak suyun tadını çıkarıyor. Haftanın 7 günü açık olan kaydıraklar 12.30 – 15.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Havuzlara yaz sezonu boyunca günde ortalama 200 çocuk geliyor.

1000 çocuk yüzme öğreniyor

Açık olan bir diğer havuzda ise yüzme eğitimleri veriliyor. Altındağ Belediyesi´nin spora verdiği önem yüzme kursundan faydalanan yaklaşık bin çocuk sayesinde bir kez daha gün yüzüne çıkıyor. Yaşları yine 6 – 14 arasında değişen Altındağlı çocuklar, yüzme eğitimi alabiliyor. Cuma günü hariç haftanın 6 günü gerçekleşen yüzme seansları 11.00 – 16. 00 saatleri arasında yapılıyor. Yüzme için Altındağ Belediyesi´nin tahsis ettiği 3 eğitimci ise çocukların başından bir an olsun ayrılmıyor. Böylece ailelerin gözü arkada kalmazken anne ve babalar gönül rahatlığıyla çocuklarını bu tesise gönderebiliyor.

Yenilenen yüzüyle Karapürçek Su Parkı

Karapürçek Su Parkı´nda kısa süre önce bir bakım onarım çalışması da gerçekleşti. Çocukların daha yeni ortamlarda spor yapmasını amaçlayan Altındağ Belediyesi, tesisin asma tavanından duvar fayanslarına, aydınlatmalarından havalandırma sistemlerine ve ısıtıcılarına kadar her şeyi yeniledi. Tesisin kapalı alanında bulunan fitness salonundaki aletler de yem yenilendi hem çoğaltıldı.

Annelerin içi rahat

Karapürçek Su Parkı´na 2 çocuğu ile birlikte Mamak´tan gelen Songül Akkaya, Ankara´nın bu tür tesislere her zaman ihtiyaç duyduğunu belirtti. Akkaya, Ankara´da birçok ilçede böyle güzel ve bakımlı tesislerin yer almadığına dikkat çekti. Altındağ Belediyesi´nin bu tesisi yaparak birçok yerel idareye örnek olduğunu söyleyen Akkaya: “Buraya tavsiye üzerine geldim. Çok memnun kaldım. Gelmeye devam edeceğim” dedi. Akkaya, havuzların temizliği üzerinde de durdu ve çocukların havuza bonesiz girmeyişini önemli bir temizlik adımı olarak değerlendirdi. Tesisteki cankurtaranları görünce içinin ferahladığını kaydeden Akkaya, çocuklarının buradan mutlu ayrıldığını ifade etti. 

Haber: Ebru ARZU



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli