Çubuk Belediyesi Gençlik Merkezi Açılıyor

Çubuk Belediyesi Gençlik Merkezi Açılıyor

Çubuk Belediyesi tarafından gençlerin sosyal, kültürel, sportif ve sosyal etkinliklerini gerçekleştirmek amacıyla ?Çubuk Belediyesi Gençlik Merkezi? açılıyor.

 Hizmete açılacak Çubuk Belediyesi Gençlik Merkezi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çubuk Aile Yaşam Merkezi’nin ardından ilçede yaşayan gençlerin serbest zamanlarını geçirebilecekleri seçkin bir merkez olarak, Çubuklu gençlere hizmet verecek.

Atatürk Mahallesi’nde bulunan eski Kurbantepe Sosyal Tesisi yapılan düzenleme ve tadilatın ardından bundan sonra Çubuk Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi olarak hizmet verecek. 

Sosyal belediyeciliğin yapmış oldukları belediyecilik hizmetlerinin en önemli ayaklarından birisini oluşturduğunu hatırlatan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Çubuklu gençlerin eksikliklerini hissettikleri önemli bir merkezi daha faaliyete geçireceklerini vurguladı.

Açılacak gençlik merkezinin Çubuk için önemini vurgulayan Başkanı Özden, ’’Gençlerimizin ülkemize faydalı, geleceği gören, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayabilen bireyler olarak yetişmesi için bu tip merkezlerin olması gerekmektedir. Ankara Büyükşehir Belediyemiz tarafından açılan ve Yıldırım Beyazıt Mahallemizde hizmet veren Çubuk Aile Yaşam Merkezi’nin ardından Atatürk Mahallemizde de Çubuk Belediyesi Gençlik Merkezi hizmet verecek. Açılacak merkezin temel amacı çocuklarımızın enerjilerini ve zekalarını, hem kendilerine faydalı olacak hem de toplumun ilerlemesine katkıda bulunacak şekilde kullanmalarını sağlamak. Onları iyi ve güzel hasletlere yönlendirip, öğrenmeyi, araştırmayı ve bilgiyi kovalamalarını sağlamaktır’’ dedi.  

Gençlerin serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda geçirebilmelerini sağlayacak Çubuk Belediyesi Gençlik Merkezi’ni kısa sürede açılışa hazır hale getirdiklerini ifade eden Başkan Özden, ’’Yaklaşık bin metrekare kapalı alanda derslikler, kütüphane, bilgisayar, spor, bilardo, masa tenisi, langırt, satranç gibi eğlence salonu ile gençlerimizin istifade edebileceği son derece modern teçhizat ve eşyalarla donattığımız bir merkez oluşturduk. Burası tamamıyla gerek çalışan ve gerekse okuyan 14-24 yaş aralığındaki gençlerimizin ücretsiz olarak istifade edebileceği bir merkez olacak. Anne ve babalardan ricam, çocuklarını bu merkezlere göndermeleri, buralarda düzenlenen eğitim ve etkinliklerden çocuklarının faydalanmalarını sağlamalarıdır’’ diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı