Çubuk Turşuları Başbakan Genelgesi Tanımadı

Çubuk Turşuları Başbakan Genelgesi Tanımadı

Ak Parti Genel Merkezi, darbe nedeniyle Mısır`daki "acıyı paylaşmak" amacıyla parti örgütü ve belediyelerden müzik etkinlikleri, konser ve eğlence programlarını genelge yollayarak iptal etmesini istemesine rağmen Çubuk Turşu Festivali 12 Eylül`de başlıyor

 Başkan Özden, Ak İl Başkanı ve Genel Merkez  Parti yöneticileri ile yapmış olduğu görüşmeler sonun da hassasiyetlere dikkat ederek festivalin yapılacağını söyledi.

Turşu üreticilerinin bu yıl yaklaşık 5 bin ton Turşu ürettiğini de ifade eden Özden, eğlence programlarını sınırladıklarını ve stantlara Rabia işareti konularak destek verileceğini ifade etti.

 Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden 9. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali tanıtımı için Çubuk Karadeniz Yayla Restaurant`ta düzenlediği basın toplantısın da festival programını tanıttı. Özel bir kolejin anasınıfı öğrencileri ile birlikte Çubuk turşusu yapan Başkan Özden, Basın mensuplarına bu yıl özel tasarlanmış tanıtım kutularında Çubuk Turşularını Basın mensuplarına ikram etti.

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı, 19 Ağustos tarihinde 1272 sayılı yazı ile yaz sezonunda belediyelerin `geleneksel festival ve konser programları düzenlediği hatırlatılırken" Mısır`da darbe sonrası çıkan olaylarda demokrasi ve demokratik seçimle göreve gelmesine rağmen cezaevine konulan Cumhurbaşkanı Mursi`ye sahip çıkmak üzere barışçı eylem yapan yüzlerce insan, kadın ve çocuğun şehit düştüğü, binlercesinin yaralandığı` ifade edildi. Yazıda, şöyle devam edildi: "Kardeş Mısır halkının yaşadığı insanlık dramı karşısında aziz milletimizin ve parti camiamızın acısı ve tepkisi büyüktür. Bu sebeple Mısırlı kardeşlerimizin acılarını paylaşmak adına müzik etkinlikleri, konser ve eğlence programlarının bir süre iptal edilmesi, bu hususta bütün kardeşlerimizin aynı hassasiyeti göstermesi uygun olacaktır. Gelişmelere göre durum değişikliği olması halinde bu konu yeniden değerlendirilecektir." denmişti.

Özden`e  Genel Merkez`in yazısını hatırlatan basın mensubuna çok fazla hazırlık yaptık. Bu festival tarlada çalışan çoluk çocuğumuzun geçimi. Bu ticari bir festival ve minimal bir eğlence yapılacak. Festivalin yapılıp yapılmamasını tereddüt ettik  ve istişare ettik ve  üreticilerimiz çok hazırlık yaptık ürünlerimizi çoluk çocuğumuzun geçimi, tarlada işçilerimizin  maaşlarını vereceğiz" dediler. Eğlence içeren değil ticari bir festival. Bizde bunu gerekli istişare edilecek yerlere ilettik eğlence boyutunu azalttık"şeklinde konuştu.

"Hassasiyetler göz önüne alınıyor"

Özden ; "  Katliamı festivalde kınayacağız. 12 Eylülde Türkiye tarihinde idamlar yaşandı tanklar sokakta hareket etmişti. Demokrasi ile yönetiliyoruz tüm dünya ülkelerine bu katliamı kınayacağız. Rabia işaretlerini tüm standılar da göstereceğiz ve kınanacak.Hassasiyetlerimiz öne çıkaracağımız bir festival olacak" dedi. İl Başkanımız ve genel merkez yetkileri ile görüştük ve onların uyarısıdır zaten tüm hassasiyetler göz önünde bulundurularak  bu festival düzenleniyor.Üreticilerimize destek olmak amacıyla tüm hassasiyetler göz önüne alınarak ve dikkat edilerek bu festival düzenlenecek. her hangi bir olumsuzluk olursa  gerekirse iptal ederiz" dedi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

30.04.2024

  • İMSAK 04:07
  • GÜNEŞ 05:43
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:49
  • YATSI 21:18
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı