Tarih: 30.10.2012 18:50

Cumhuriyet?e gaz ve su karıştı!

Facebook Twitter Linked-in

   POLİSTEN BİBER GAZI

Bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından Birinci Meclis önüne yürümek isteyen katılımcılar ile polis arasında arbede yaşandı. Polis, gruba müdahale etti. 
Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri bulunan grup, polis barikatı önünde Türk bayrağı açarak, alana girmek için ısrarını sürdürdü. Bunun üzerine polisle grup arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polise ellerindeki şişe ve bayrak sopalarını atan gruba, biber gazı ve gaz bombasıyla müdahale edildi. 
CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu `nun alana gelerek Anıtkabir yolunu kutlamalara katılmak isteyenler için açtırmak istemesi ile kargaşa büyüdü. Polisin tazyikli su, cop ve biber gazlı müdahalesine rağmen göstericiler geri adım atmadı. Yaşanan kargaşanın ardından kalabalık Anıkabir önüne yürüyüşe geçti.

 ANITKABİR`E ULAŞILDI

Ulus Atatürk anıtı önünde toplanan kalabalık, polis müdahalesinin ardından, farklı güzergahları kullanarak Anıtkabir`e yürümeye başladı. 
Cumhuriyet Bulvarı`ndan yola çıkan kalabalık, Ankara Garı, Tandoğan Meydanı güzergahından Anıtkabir`e ulaştı. Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan grup, Anıtkabir`e Aslanlı Yol`dan yürüyerek Anıtkabir avlusunda toplandı.
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —