Dayanışma?nın Adresi Ömerhacılı Vakfı

Dayanışma?nın Adresi Ömerhacılı Vakfı

Kırşehir Ömerhacılı vakfı iskitler Cad. No:54 adresinde yeni binasının açılışı yapıldı.açılışta vakıfların ve derneklerin önemine değinilerek birlik ve beraberlik mesajları verildi.

 Açılışa Ak Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Saadet Partisi, Eski milletvekili cafer Güneş, MHP Sincan İlçe başkanı Veysel Alkan, Kırşehirliler Federasyon başkanı Hilmi Gökçınar,Mucur kepez köyü dernek başkanı Mahmut Ay,Yenimahalle Kırşehir’liler dernek başkanı Halil Kolukırık, MHP Keçiören Belediye meclis üyesi Tuncay Tekay, iş adamlarından aslan petrolün sahibi Doğan Aslan ve Hakan Aslan,Doğanlar çelik döküm yönetim kurulu başkanı Ömer Doğan, OSİAD onursal başkanı Mehmet Akyürek,Murat Köksal ve vakıf üyeleri katıldılar.

Açılışta Ak Parti milletvekili Abdullah Çalışkan,Kırşehirliler Federasyon Başkanı Hilmi Gökçınar Aslan Petrol’ün sahibi Doğan Aslan birer konuşma yaptılar.Ayrıca vakfın inşasını üstlenen Aslan Petrol’ün sahibi Hakan Aslan’a vakıf başkanı Doğan Türk,milletvekili Abdullah çalışkan ve Doğan Aslan tarafından  plaketi verildi.

Açılış konuşmasını yapan Vakıf Başkanı Doğan Türk: Ömerhacılı yardımlaşma ve dayanışma derneği olarak faaliyet gösterirken 1994 yılında vakfa dönüşme isteği üzerine yönetim kurulumuzdan çıkan karar neticesinde vakıf olarak faaliyetimizi sürdürmeye başladıklarını vurgulayan Türk;Vakıf olarak Ankara ve Ankara dışındaki yaşayan Ömerhacılı’ların ve Kırşehirli hemşerilerimizin kültürel ,sosyal dayanışma ve yardımlaşma kapsamında hizmetler vermektir.Bu nedenle vakfımız öğrencilerimize burs vermek ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yardımlarda bulunmaktır.Saten vakıfların asıl amacı da bu doğrultuda olmalıdır dedi.

Türk;Vakfımıza bağlantılı olarak yurt dışında Almanya, Belçika ,Hollanda da faaliyet gösteren derneklerimizde vakfımızla birlikte hareket etmektedir.Bunun yanı sıra Ömerhacılı kasabamızın tüm fertleri vakfımız üyesidir vakfımız tamamen yardımlaşma üzerine kurulduğu için hemşerilerimizin vakfımıza göstermiş olduğu ilgiden dolayıdır ki vakfımız aidat ve bağışları ile ayakta durduğunu söyledi.

Türk;Vakfımız Hemşerilerimizin doğumdan ölüme kadar her türlü yanlarında olduğu gibi vakıf binamız hemşerilerimizin toplantılarına, düğünlerine,kısaca her türlü sosyal ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeydedir.

Vakfımızın yeni binasının yapımı aşamasında üyelerimizin yanı sıra inşaat aşamasını bir zati ilgilenerek her türlü yapım ve onarımını sağlayan Aslan Petrol’ün sahibi Hakan Aslan maddi manevi büyük emek ve de fedakarlığı olmuştur. Bundan dolayı da Hakan Aslan ve hemşerilerime teşekkür ediyoruz.

Vakfımız geleneksel olarak her yıl düzenlediği pilav şenliği gelecek yıl yer yüzünde yaşayan tüm Ömerhacılı’lara ulaşarak muhteşem bir pilav şölenini de gerçekleştirerek dayanışma ve yardımlaşmalarını sağlamaya çalışacaktır dedi.

Daha sonra söz verilen Aslan petrolün sahibi doğan Aslan yaptığı konuşmasında bizleri bir araya getirerek birlik ve beraberliğimizi kaynaşmamızı sağlayan aynı zamanda salona benim adımı veren vakıf başkanı Doğan Türk ve emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Salondaki hemşerilerine hitap eden Kırşehirliler federasyon başkanı Hilmi Gökçınar ise birlik ve beraberliğimizi içimize fesat karıştıranları ayıklayarak güçlü bir duruma geleceklerini,dernek, federasyon, vakıf olarak her zaman iç içe sırt sırta hemşerilerimize hizmet vereceklerini vurguladı.

Ak parti milletvekili Abdullah Çalışkan’da; açılışını yapmış olduğumuz bu güzide kuruluşumuzun Ömerhacılı’lara ve Kırşehir’lilere yakış nitelikte  bir yer olduğunu emeği geçen herkese teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı