DEF OLİMPİK OLİMPİYATLARA HAZIRLIKLAR SON HIZ SÜRÜYOR

DEF OLİMPİK OLİMPİYATLARA HAZIRLIKLAR SON HIZ SÜRÜYOR

Defolimpik Oyunları`na hazırlanan İşitme Engelliler Tenis Milli Takımı, İzmir kampı yoğun bir tempoda devam ediyor.

 Bulgaristan ‘ın başkenti Sofya’da 26 Temmuz-5 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 2013 Defolimpik Oyunları için Halkapınar Spor Salonu Kamp Eğitim Merkezi’nde kampa giren sporcuları, İşitme engelliler spor federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Faruk Bilgili ziyaret etti.

İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan önderliğinde 2013 faaliyet programında yer alan milli takımlar kampının İzmir ayağının, Tenis ve Hentbol branşlarında İ devam ettiğini söyleyen Bilgili, yaklaşık iki ay kadar süre kalan Def Olimpik Oyunları’na bu yıl 17 branşta sporcu ile katılacaklarını, sporcularımızın geçmiş yıllarda , olduğu gibi bu yılda ülkemize kendi branşlarında başarılar kazandırmasını beklediklerini belirtti. 
Bilgili ayrıca Defolimpik olimpiyatların kamuoyunda hakettiği önemin yeterince verilmediği söyledi.
Kamp çalışmalarını yakından takip etmek ve Sporculara moral vermek için ziyarete gelen Yönetim Kurulu üyesi Faruk Bilgili İşitme Engelli sporcularımızın uzun zamandır titizlikle süren çalışmalarının meyvelerini toplamak üzere olduğunu ve bizlere yaşatacakları gurura çok yaklaştıklarını belirtti. Bilgili ayrıca “Bu sporcularımız bu ülkenin değerleridir. Bizim bu değerlerimize yeterince sahip çıkılmamaktadır. Özellikle spor camiasının destekleri sınırlı kalmaktadır. Öte yandan başta Sayın Bakanımız Suat Kılıç olmak üzere bakanlığın tüm branşlarımıza yaptığı desteklerden dolayı da şükran borçluyuz” diyerek sözlerini tamamladı.
Yoğun ve etkili bir şekilde sporcuların hazırlandığını belirten Tenis Milli Takım teknik direktörü Derya Gençel ise sporcuların bu yıl özellikle Tenis Branşında ülkemize yaşatacak güzel duyguları olduğunu belirtti.
İddialı oldukları branşlardan birinin de Hentbol olduğunu söyleyen Hentbol Teknik direktörü Serdar Eler ise Sporcularımız hergün artan motivasyonu ile olimpiyattın en favori Şampiyonu adayı olduklarını belirtti.
Öte yandan izmir de uluslararası işitme engelliler işaret dili ingilizce eğitimine katılan işitme engelli katılımcıları Spor İl Müdürü Metin Kaplan ziyaret etti. Federasyon yönetim kurulu üyesi Faruk Bilgili’ye ve İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Osman Arslan’a vermiş olduğu hizmetlerden dolayı da teşekkür etti.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

07.05.2024

  • İMSAK 03:55
  • GÜNEŞ 05:35
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:28
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Perşembe 22.8 ° / 10.3 ° Güneşli