DEMİREL HİZMET TURU ATTI

DEMİREL HİZMET TURU ATTI

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel basın toplantısı düzenledi, hizmet alanlarını gezdirdi. ?İlçemiz çok hızlı büyüyor; elimizde sihirli değnek yok; mevcut imkanlarımızı verimli değerlendirerek ilçemize en üst seviyede hizmet yapıyoruz. Çok şey yaptı

 Etimesgut’un bu temposuyla yalnız Ankara’nın değil Türkiye’nin örnek şehri olacağını vurgulayan Demirel, “Ankara’nın neresinde olursanız olun, yaşamak için Etimesgut’u seçin. Etimesgut’ta yaşamayı ayrıcalıklı hale getirdik” ifadelerini kullandı.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türk Beyleri Kent Meydanı’nda; Yozgatevi’nde düzenlenen kahvaltılı bilgilendirme toplantısında konuşan Demirel, Etimesgut’un gelişimini, belediyenin yaptığı ve yapacağı hizmetleri anlattı. Mevcut imkanları en verimli şekilde kullanarak halkın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda hizmetler ürettiklerini kaydeden Demirel, “Çevresel, yol, asfalt kaldırım, sosyal donatılar kültürel etkinlikler ve daha birçok alanda ilçemize hizmet ediyoruz” dedi. Demirel, toplantının ardından, yapımı tamamlanan tesisleri gezdirerek bilgi verdi.

 

BOWLİNG VE BİLARDO OYNADILAR

Demirel, Göktürk Aile Yaşam Ve Eğitim Merkezi’nde gazetecilerle bowling ve bilardo oynadı. Tesisin birkaç hafta içinde hizmete başlayacağını, resmi açılışını ise 28 Eylül tarihinde gerçekleştireceklerini belirten Demirel, “Tesisimizde yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, Fin hamamı, Türk hamamı, sguash, bovling salonu, fitness salonu, güzellik merkezi, teraslı düğün ve toplantı salonu, spor alanları ile sosyal ve kültürel birçok donatı bulunuyor. Herkese yönelik eğlence, spor ve eğitim alanları burada hizmet verecek” diye konuştu.

 

Demirel’in hizmet gezisinde satır başları şöyle:

 

İş ve Ticaret Merkezi : Burası geçmiş yönetim tarafından AVM yapılmak üzere değerinin çok altında bir oranla ihale edildi. Danıştay ihaleyi iptal etti. Biz buranın hastane ya da üniversite olmasını istedik. Özel bir üniversite hastane için burasını talep etti. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü 16 ay bizi bekletti ve izin vermedi. Sağlık Bakanlığı hastane yapmak için bizden talep etti. İmzaladığımız protokolle 25 yıllığına burayı bakanlığımıza tahsis ettik. 3 ay önce ihale aşamasına gelindiğini bize bildiren Bakanlık, 28 Ağustos’ta maliyeti gerekçe göstererek vazgeçtiğini bildirdi. Ne yazık ki böyle bir süreç yaşandı. İstesek burasını hemen AVM yapabiliriz ama ben burayı AVM yapmayacağız. İlçemize en üst düzeyde hizmet kazandıracak bir yatırıma dönüştüreceğiz.

 

Festival: 10. sunu düzenlediğimiz Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’yle Türk kültürünü sanatını yaşatıyoruz. Festivalimizin yanı sıra konserlerin,  şölenlerin yapıldığı Türk Beyleri Kent Meydanı’nı inşa ettik. Bu meydanın Türkiye’de bir benzeri daha yok. Selçuklu  mimarisiyle yapılan meydanımız 70 bin kişiliktir.

 

Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi: 800 kişilik konferans salonu, 1000 kişilik yemekli toplantı salonu, 3.800 kişilik açık amfi salonu, fuaye ve sergi alanları yer alıyor.

 

Atakent Sosyal Tesisleri: El ve yöresel ürünler merkezi, kafeterya, kreş ve gündüz bakımevi; etiSEM bünyesinde modern derslikler, etüt merkezleri, giyim üretim ve el sanatları atölyesi, bilgisayar ve seminer odaları yer alıyor.

 

Kent Konseyi Binası : Toplantı salonu, çok amaçlı salon, kadın, gençlik, çocuk ve engelli meclisleri, kurs odaları, kütüphane, el ve yöresel ürünler merkezi ve sergi alanları hizmet veriyor.

 

Tuğra Parkı : Tuğra Anıtı, Ayyıldızlı havuzlar, koşu yolu, fitness ve çocuk oyun alanı bulunuyor.

 

Ziya Gökalp Sosyal Tesisleri : Çay bahçesi, kır düğün alanı, arasta, kale kafeterya, özel fıskiyeli süs havuzları, su oyunları, basketbol sahası, fitness alanı, koşu yolu ve aile akademisi yer alıyor.

 

Emekli Konağı ve Çay Bahçesi: Burasını da 28 Eylül’de hizmete açacağız. Emeklilerimize yönelik birçok donatıyı bünyesinde barındırıyor.

 

Kreş ve gündüz bakımevleri: İlçemize 3 yeni kreş kazandırdık. Yine büyük bir kreşimizin de 28 Eylül’de açılış kurdelasını keseceğiz.

 

etiSEM: Bu büyük bir eğitim projesidir. Toplumun tüm kesimlerini meslek sahibi yapıyoruz.  12 ana branş65 yan dalda meslek ve hobi kursları açtık. 6 şubemizde kurslarımız devam ediyor.

 

Yeşil alanlar: Şu ana kadar yıl sonunda tamamlanacaklarla birlikte 97 park inşa ettik. Parklarımız Ankara’nın en güzel parkları arasında yer alıyor.

 

Asfalt ve kaldırım çalışması: Çok ciddi bir asfalt ve kaldırım çalışması gerçekleştiriyoruz. Yılsonuna kadar girmedik sokak bırakmayacağız.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı