Destek Eğitim Merkezleri yeni eğitim yılına başladı

Destek Eğitim Merkezleri yeni eğitim yılına başladı

Fethi Yaşar, 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Destek Eğitim Merkezleri’nde eğitim desteği alan gençlere sınava hazırlık ve okula yardımcı ders kitapları dağıttı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Destek Eğitim Merkezleri’nde eğitim desteği alan gençlere sınava hazırlık ve okula yardımcı ders kitapları dağıttı.

Demetevler Destek Eğitim Merkezini ziyaret eden Yaşar, öğrencilere yeni eğitim yılında başarılar diledi. Öğrencilere okula yardımcı kitapları dağıtan Başkan Yaşar, “Sizleri çok seviyorum. Yenimahalle’ye yaptığımız her yatırımı sizin geleceğinizi düşünerek yapıyoruz. Eğitiminizi düzgün ve disiplinli bir şekilde alarak, bu ülkeyi çağdaş ve aydınlık yarınlara taşımak zorundasınız” dedi.

Türkiye’yi çağdaş yarınlara sizler taşıyacaksınız

Gençlere sonuna kadar güvendiğini belirterek, öğrencilere seslenen Yaşar, “Yeni eğitim dönemine başlıyorsunuz. Hepinize başarılar diliyorum. Sizlerin iyi yetişmesi ve geleceğe daha iyi hazırlanması için Yenimahalle Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden beri yoğun emek harcıyoruz. Gençlik merkezleri, kütüphaneler, etüt merkezleri, devlet okullarına yaptığımız hizmetler eğitime ne kadar önem verdiğimizin ve yatırımı gençlere yaptığımızın göstergeleridir. Şimdi de Türkiye’de ilk defa üniversite son sınıf ve mezunlara yönelik 750 öğrencinin aynı anda eğitim alabileceği Cumhuriyet Akademisi’ni yakın zamanda Yenimahalle’ye kazandıracağız. Amacımız Cumhuriyetin ilkelerine inanan bir neslin yetişmesidir. Türkiye’yi çağdaş yarınlara taşımak görevi sizlere düşüyor. Bu yolda biz de sizin çağdaş ve çağın gereklerine uygun bir şekilde eğitim görebilmeniz için elimizden gelen tüm desteği veriyoruz ve bu bilinçle her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.

2 bin yeni kayıt 

Yaşar, “İlçenin 6 ayrı noktasına konumlandırdığımız, ortaokul ve lise gruplarından oluşan Destek Eğitim Merkezlerine bu yıl 2 bin öğrenci kayıt yaptırdı. LGS ve YKS sınavlarına yönelik eğitimlerin verildiği Destek Eğitim Merkezleri vatandaşlardan yoğun başvuru alıyor. Sınavlara hazırlık kurslarının pahalı olmasından dolayı kurslara kayıt yaptıramayan öğrencilerimize yönelik eğitim veriyoruz. Öğretmenlerimiz çocuklarımızın başarısı için büyük özveri gösteriyor. Sınavlara bizim açtığımız eğitim yuvalarında hazırlanan Yenimahalleli gençler, başarılı sonuçlar alarak Ankara’nın sayılı lise ve üniversitelerine kayıt yaptırma şansını yakalıyor” dedi.



Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı