Devlet Bahçeli Türkiye?nin Geleceği?!

Devlet Bahçeli Türkiye?nin Geleceği?!

Bahçeli: "Türkiye`nin idare edildiği, siyasetinin şekillendiği, geleceğinin belirlendiği yer sokak araları olmamalıdır" -"Masum ve haklı taleplerin belirli bir eşikte durması, siyasi iktidar tarafından önemsenmesi fitili ateşlenen karmaşanın söndürülmesi

 MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli: "Türkiye`nin idare edildiği, siyasetinin şekillendiği, geleceğinin belirlendiği yer sokak araları olmamalıdır" -"Masum ve haklı taleplerin belirli bir eşikte durması, siyasi iktidar tarafından önemsenmesi fitili ateşlenen karmaşanın söndürülmesi Türkiye`nin hayrınadır" Bahçeli, MHP Siyaset ve Liderlik Okulu`nun 8. Dönem Sertifika Töreni`nde yaptığı konuşmada, Türk gençliğinin gelecek umudu, aynı zamanda yarınların teminatı ve belirleyecisi olduğunu belirterek, Siyaset Okulu`nun önemine işaret etti Türkiye`de 15-24 yaş arası 12 milyon 600 bin genç bulunduğunu bildiren Bahçeli, doğru yerde, doğru zamanda ve doğru şekilde kullanıldığı takdirde bu potansiyel gücün, milletin en büyük avantajlarından olduğunu ancak nicelik bakımından oldukça kalabalık olan genç kuşağın, nitelik bakımından yetersiz kalmasının ve zorluklar içerisinde kıvranmasının kendisini düşündürdüğünü söyledi. Gençlerin önüne örnek alacakları rol modelleri koymanın ve onları koruyup tehlike ve sonuçsuz serüvenlerden esirgemenin önemine değinen Bahçeli, gençlerin kişisel hayatlarına ve geleceklerine sahip çıkmalarının, saygı duyulması gereken bir durum olduğunu dile getirdi. Bahçeli, şöyle konuştu:

Bunların çoğu hiçbir siyasi parti yada gruba bağlı değildir

 "Taksim Gezi Parkı`nda toplanarak bireysel hayatlarına ve özgürlük alanlarına yönelik tahripkar politikaları reddeden ve anından internet üzerinden organize olan gençler Türkiye`nin sosyal, siyasi ve ekonomi yapısını da oldukça etkileşmişlerdir. Mesele yalnızca ağaç ya da çevreyi koruma duygusu değildir. 10 yıl 7 aya yaklaşan süredir ikidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi`nin yanlışları, antidemokratik uygulamaları, baskıcı ve dışlayıcı politikaları ağaç bahanesiyle tepkilerle karşılaşmıştır. AKP`nin kusurlu demokrasi algısı, dayatmacı ve buyurgan üslubu doğal olarak bir kırılma ve çatlamaya neden olmuştur. Başbakan Erdoğan`ın otoriter mizacı, başkanlık beklentisi Taksim`de gençliğin hisarına çarpmış, yurdumuzun dört bir yanındaki malum hadiselere sebebiyet vermiştir." Bazı sosyolojik saha araştırmalarına göre, Taksim`deki eylemcilerin çoğunun hiçbir siyasi gruba ya da partiye bağlı olmadığını savunan Bahçeli, hayatlarına karışılmasına karşı gelen, varlıklarının onaylanmasını, saygı ve ilgi gösterilmesini bekleyen gençliğin mücadelesinin, demokratik ölçülerde ve meşruiyet sınırlarında kaldığı sürece hoşgörülmesi gerektiğini ifade etti. Bahçeli, "Ancak sokakların büyüsüne kapılıp da kural tanımazlık içine girmemeye, hukuk dışı oluşumlara fırsat vermemeye, yasa dışı örgütlere ve PKK`ya uygun ortam oluşturmamaya da mutlaka itina ve özen gösterilmelidir" dedi.

Türkiyenin geleceği belirlendiği yer sokak aralartı olmamalıdır

 -"AK Parti sorumluluk içerisinde hareket etmeli" "Türkiye`nin idare edildiği, siyasetinin şekillendiği, geleceğinin belirlendiği yer sokak araları olmamalıdır" ifadesini kullanan Bahçeli, demokrasi ve özgürlük savunuculuğu yaparken, tam karşı kutba geçilmesinin izah edilemeyeceğini kaydetti. AK Parti`nin sorumluluk içinde hareket etmesi, makul ve soğukkanlı tedbirler geliştirmesi ve yaşananlardan ders çıkarması gerektiğini savunan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: "Anlaşıldığı kadarıyla toplum sıkışmış, biriken kırgınlıklar ve öfkeler Taksim Gezi Parkı`ndan patlamıştır. Başbakan`ın ötekileştirici dili, kırıcı tavrı, kimseyi umursamayan, biz-siz ayrımına dayanan siyaseti sabır taşını çatlatmış, kitlesel infiale zemin açmıştır. Masum ve haklı taleplerin belirli bir eşikte durması, siyasi iktidar tarafından önemsenmesi fitili ateşlenen karmaşanın söndürülmesi Türkiye`nin hayrınadır. Demokrasilerde halk kurşun asker değildir. Tepeden bakılacak, aşağılanacak, azarlanacak, horlanacak, tercihleri bastıralacak ve bir tek sandık ortaya çıkınca sıcak ve samimi yaklaşılacak bir yığın olarak da görülmemelidir." "Başbakan Erdoğan`ın Taksimi ezmekten bahseden kendini bilmezlere sessiz kalması da nerede durduğunu, partisinden olmayanlara nasıl husumetle baktığını delillendirmiştir" iddiasında bulunan Bahçeli, şunları kaydetti: "Tıkanan sistemin, yorulan toplum yapısının tortularını temizlemek, önünü açmak ve dengeye kavuşturmak için başkaca bir yol kalmamıştır. Başbakan`ın yan çizen, tavsayan, tutarsız ve insafsız politikaları Türkiye sonlanmadan tasfiye edilmelidir. Başbakan Erdoğan`ın yüzü eskimiş, gerçek niyeti belirmiş, maskesi inmiş, foyası ortaya çıkmış, heyacanı kaybolmuştur. Başkanlık hesapları suya düşmüş, siyasi hırsları aklının önüne geçmiş, diliyle kalbi arasındaki uçurum inanılmaz derecede büyümüştür. AKP gitmeli, Başbakan Erdoğan bitmelidir. Siyasette başarısızların makus sonu bellidir. Yapamayanların, yarım yamalak ülke yönetenlerin akıbeti nettir. Bundan dolayı AKP kızağa alınmalı, milletimizin birliğini çözmeden, Türkiye`ye son darbeyi indirmeden milli irade kafasına güm diye inmelidir."dedi.




Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

01.05.2024

  • İMSAK 04:05
  • GÜNEŞ 05:42
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:50
  • YATSI 21:20
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı